В Северозапада пак протестират – искат магистрала и тунел

Протестиращите съобщават за натиск върху тях
Обновена: 17 фев 2018 15:55 | 17 фев 2018 15:12, Елка Василева
104
В Северозапада пак протестират – искат магистрала и тунел
Снимка: архив, БТА

За четвърта поредна събота жители от Северозапада излязоха на протест. Исканията им остават непроменени - хората настояват за изграждането на магистрала между Видин и София и тунел под прохода "Петрохан", предаде БНР.

Десетки жители на града се събраха на пореден протест срещу лошото състояние на пътищата, натоварения трафик и честите катастрофи. Протестиращите направиха автошествие по бул."Панония" и се насочиха към изхода на Видин в посока София, където оставиха автомобилите си и затвориха главния път.

Организаторите на протеста казват, че не вярват на обещания и искат решение на Министерския съвет за незабавно стартиране на процедурите, а строителството да бъде завършено през 2021-ва година. Исканията на протестиращите за магистрала между Видин и София не са се променили. Протести във Видин ще има всяка събота до решаването на проблема, категорични са организаторите.

Още по темата

На протеста във Видин е поканен и министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Протестиращите коментират, че върху тях се оказва натиск. Твърдят, че номерата на колите се записват, а участниците в мирните шествия биват снимани. На голяма част от тях вече са и съставени актове. Данните бяха изнесени на пресконференция на "Движение Единни за промяна".

„На личния ми телефон ми се представиха и ме попитаха за среща и като отидох, вече ми казаха, че трябвало да ми съставят акт. Първо се опитаха откъм колата и като им казах, че нямам никакво нарушение, ми казаха, че тогава ще ми съставят акт като за пешеходец“, разказа един от организаторите на протеста.

Натиск има - твърди и Димитър Николов от организаторите на протестите в Монтанско. „Забелязахме, че на миналия протест минаха и записаха номерата на колите на всички. Това е натиск“, каза той.

До края на 2020 г. ще бъде изградена съществена част от магистралния път между  Видин и Ботевград. Това съобщи агенция "Пътна инфраструктура" и уточни, че строителството ще започне от най-сложните участъци Мездра - Ботевград и Видин - Ружинци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
15
 
! Отговори
Аз предлагам, преди 6 години
в София метрото,като стигне до Ломско шосе,да продължи към прохода "Петрохан", и от там към Монтана и Видин?!?!?!Билетчето ще е от 01.60,и по-време на пътуването ще предлагат и безплатно кафе?!?!?!
52
6
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
Бойки не се прави така. Ако искаш да спреш протеста пусни 2-3 сттии за редки костенурки и гълъби около Враца и Видин. Дай някой лев на "зелените" да скачат и си готов. Какво се занимаваш да оказваш натиск да записваш номера. Имаш си вегани и зелени готови за 20лв. да направят всичко.
51
3
 
2
 
! Отговори
МакКонар преди 6 години
NHL отказа да пусне всичките си играчи, включително голмайстор номер 1 в историята на спорта Александър Овечкин и най-добрият в света, канадецът Сидни Кросби. В отбора на САЩ има 8 хокеисти от КХЛ, другите са бъдещите топ драфт пикове от колежанското първенство и играчи преместени от NHL в дублиращата им лига. Моля ви не говорете глупости!
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 45 Защо?? Защото по-голямата част отобществотови политиците в България въобще не ги интересува нашия регион ,даже ни мразят!Доказателството е постояните обиди за асфалта/изречени от Нинова в София/,повтарянето за червения регион,при положение ,че кметовете от СДС/ОДС са управлявали Видин 3/три/пъти повече време от БСП кметове!И сегашния не е от БСП!И протеста не е на БСП,а на десните!Все неща които Вие не искате да възприемете от омраза към Нас!
49
5
 
13
 
! Отговори
Симеон 2 преди 6 години
***!. . Не "пак" протестират. По скоро много се търпи. Малко се протестира. Най сетне се сетиха хората че чакането и вярата в обещанията на престъпници не стигат. В северозапада искаме не само магистрала и тунел. Искаме спешни мерки за съживяване на района. Няма само за македоняците и за турчоляцити българдки пари да се наливат. Тиквата да чете малко история:"Северозападна България е част от България "30 години не оставиха стотинка да отиде за северозападната част на България
48
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пирин е в беда!Спасете го сега!
47
6
 
10
 
! Отговори
До 43 преди 6 години
Тебе кога те пуснаха бе? И защо не си пиеш хапчетата.С този акъл и за свестен т.р.о.л.не ставаш.Живота да не почна преди 10 години бе мушморок невръстен? Ти къде беше през 90те,когато червените разсипаха държавата и я доведоха до просешка тояга.Като си малък питай мама и тате как са ти търсили мляко и хумана. Ех,слободия и лигавщина тинейджърска.Не знам за Неговият край,но краят на такива като теб ще е много нерадостен .И пак ще търсиш някой виновник за това неудачнико.
46
2
 
3
 
! Отговори
икономист преди 6 години
До МакКонарЗащото NHL e отказала да пусне звездите си на олимпийските игри!
45
6
 
12
 
! Отговори
Защо??? преди 6 години
Е нали от пролетта почват пътя от Видин до Ружинци и след това до магистралата.Те какво искат да им направят тунела до другия петък ли? Не бил платен протеста ли? Ако не е платен то тогава е безмислен.С протест и без протест строежа ще започне,комунистите само бунят хората,ама там винаги е бил червен регион. И то за това им е такова дереджето.Свикнали са всичко да им се поднася на тепсия.
44
8
 
11
 
! Отговори
TPE3BEH преди 6 години
Нале хората не ядяха асфалт бре?!
43
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквар Джендъров властва вече почти 10 години. И резултата е нулев, дори минус нула. От крадене, далавери, окопаване във властта, купуване на политици и избори, лъжи, създаване на схеми за крадене от държ.поръчки, от ли//зане на подметки и за;;;ци на Меки китки от Брюксел, на болника Ерсдухан, не му остана време да разботи за България. Краят му се вижда, Америка са недоволни много от него и ще му бият шута.
42
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 40 Как да не виждаш смисъл от протеста,та Росица Кирова има мерак за кмет на Видин и не лошо ,да си прави реклама!Сто процента съм сигурен че тя ще е следващият кмет и 100%съм сигурен ,че нищо няма ,да направи!
41
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ама маи всичко се стовари върху Бойко всеки нещо иска от него, и той иска е така с вълшебна пръчица хоп магистрала, ама вие овце простти чак сега ли прогледнахте предишните правителства дпс, бсп един пирон не са забили вие Боко е виновен, наистина сега прогледна простото стадо.
40
5
 
6
 
! Отговори
До Мак Конар преди 6 години
Хокеистите на САЩ са от Американска АМАТЪОРСКА лига,Правиш ли разлика между професионалисти и аматьори?
39
4
 
23
 
! Отговори
Владислав преди 6 години
Съгласен съм че,северозапада е изоставен и то от поне 20г.ако не и повече.Инфраструктората е наистина плачевна,аз лично съм от Враца,но чесно казано не разбирам този протест.До там ли опряхме? До тунел и магистрала?А безработицата, най-бедния регион в Европа? Постоянно намаляващото население? Липсата на инвестиции!?
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снимката не е от днешния протест,времето днес е слънчево!
37
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
DAVAT IM PO 20 LV. ZA DA PROTESTIRAT
36
4
 
8
 
! Отговори
МакКонар преди 6 години
Руснаците убиват от бой американците на хокей. БНТ HD!
35
6
 
14
 
! Отговори
Максим преди 6 години
Не разбирам коментиращите, участвам. когато и където мога и подкрепям протестите на гражданите на всяко едно населено място в България, когато исканията са справедливи и целта е да накарат политиците да работят за гражданите и да носят отговорност. Не чакам някой друг да протестира, а аз да пиша глупости. Къде ви е солидарността и честа ???
34
6
 
17
 
! Отговори
Максим преди 6 години
Днес бях на протеста, не членувам и не участвам в нито една партия или движение, на политици не вярвам. Виждам написани много коментари, и не разбирам защо се говори за партии в тях ! Идеята на този протест е да се накарат политиците да работят за гражданите. Първата стъпка за развитие на региона е инфраструктурата, който не е пътувал от София към Видин не е наясно колко рисков и опасен е този път и колко е натоварен, може да се сравнява с пътя Русе - Бяла. Катастрофите са почти ежедневие.