В Северозапада пак протестират – искат магистрала и тунел

Протестиращите съобщават за натиск върху тях
Обновена: 17 фев 2018 15:55 | 17 фев 2018 15:12, Елка Василева
104
В Северозапада пак протестират – искат магистрала и тунел
Снимка: архив, БТА

За четвърта поредна събота жители от Северозапада излязоха на протест. Исканията им остават непроменени - хората настояват за изграждането на магистрала между Видин и София и тунел под прохода "Петрохан", предаде БНР.

Десетки жители на града се събраха на пореден протест срещу лошото състояние на пътищата, натоварения трафик и честите катастрофи. Протестиращите направиха автошествие по бул."Панония" и се насочиха към изхода на Видин в посока София, където оставиха автомобилите си и затвориха главния път.

Организаторите на протеста казват, че не вярват на обещания и искат решение на Министерския съвет за незабавно стартиране на процедурите, а строителството да бъде завършено през 2021-ва година. Исканията на протестиращите за магистрала между Видин и София не са се променили. Протести във Видин ще има всяка събота до решаването на проблема, категорични са организаторите.

Още по темата

На протеста във Видин е поканен и министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Протестиращите коментират, че върху тях се оказва натиск. Твърдят, че номерата на колите се записват, а участниците в мирните шествия биват снимани. На голяма част от тях вече са и съставени актове. Данните бяха изнесени на пресконференция на "Движение Единни за промяна".

„На личния ми телефон ми се представиха и ме попитаха за среща и като отидох, вече ми казаха, че трябвало да ми съставят акт. Първо се опитаха откъм колата и като им казах, че нямам никакво нарушение, ми казаха, че тогава ще ми съставят акт като за пешеходец“, разказа един от организаторите на протеста.

Натиск има - твърди и Димитър Николов от организаторите на протестите в Монтанско. „Забелязахме, че на миналия протест минаха и записаха номерата на колите на всички. Това е натиск“, каза той.

До края на 2020 г. ще бъде изградена съществена част от магистралния път между  Видин и Ботевград. Това съобщи агенция "Пътна инфраструктура" и уточни, че строителството ще започне от най-сложните участъци Мездра - Ботевград и Видин - Ружинци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На БСП платените протести. Същият сценарий като бутането на кабинета ГЕРБ 1. Масови "спонтанни и безпартийни" протести из цялата страна.
92
4
 
7
 
! Отговори
Петър Младенов преди 6 години
То до Варна/Шумен/Търговище /В. Търново няма магистрала, та до малкия Видин лида има.И сега пътя ви е достатъчен.Хванете се за работа във фабрики и заводи и нивии гори.
91
7
 
8
 
! Отговори
Курнелия оставка! преди 6 години
А навремето Станишката като разправяше че асфалт не се яде, тези му ръкопляскаха.Същността на протеста е да удовлетвори жаждата за власт на ***.Какво да кажат хората които се трудят в Североисточна Бълария, плащат данъци, избират Байко и все не им идва реда. И те ли да се вдигнат и да поставят ултиматуми?
90
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Червени каскети, нали асфалт не се ядеше?
89
2
 
8
 
! Отговори
ВЕП преди 6 години
Ако се построи МАГИСТРАЛЕН ПЪТ Видин-бОТЕВГРАД-София ,то няма да рентабилно да има и тунел под Петрохан ,щото ще е платен.
88
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВИДИН Е ПРОТИВ "ЛЕТЯЩИЯТ ХОЛАНДЕЦ" БОРИСОВ.
87
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кметът на Видин го избраха жителите на квартал "Нов път".
86
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПОЛИТИЧЕСКИТЕ РЕПРЕСИИ СА ВЕЧЕ ТВЪРДЕ ХАРАКТЕРНИ ЗА НЕОКОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ ГЕРБ, РЪКОВОДЕНА ОТ КОМУНИСТА БОРИСОВ.
85
2
 
17
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Пепи Ако трафикът от тирове денонощно минава на метри от къщата ти, през сред града или селото, в което живееш, друга песен ще пееш....Денонощно шум, изгорели газове, вибрации, не се спазва правилника за движение и не можеш да пресечеш улицата...В едно Монтанско село даже на погребение не направиха път, свиркаха, ядосваха се Тираджийте, че им пречи.Само един румънки тираджия понамали и се прекръсти...
84
5
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ В Румъния бяха готови с довеждащата инфраструктура към моста, с магистралите от Унгария към моста, още 5-6 години преди Борисов само да отреже лентичката....У нас Лили Винетката само санира строените по Тошово време пътища.През тва време пусна трафика от Видин не през Арчар, а през с .Д-р Йосифово. Дупки по 20 см, карам след тир, а горния край на ремаркето му буквално дава 2 метра отклонение през дупките, при скорост15-20 км . Но, това си е типично за Герб, не мисят, усвояв
83
1
 
27
 
! Отговори
абв преди 6 години
Като отидеш във Видин действително е обезлюдено, няма промишленост и хората са в чужбина. Но тогава виждаш колко красив и уникален град е и знаеш, че има надежда. Най-хубавият ни дунавски парк, втората по големина православна катедрала след Ал.Невски, Крепостта стояща гордо на брега в самото начало на родината между три държави. Много уникални крепостни порти през целия град.Единствен по рода си паметник на български войн, коленичил и плачещ въпреки победата в сръбско-българската война за нас, р
82
3
 
15
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 6 години
До Анонимен 81А защо Борисов не се сети за път преди да се построи моста? Или поне да беше правен паралелно с моста.
81
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там са най правоверните комунисти -социалисти където асфалт не се яде. Сега пак не са искрени, защото да искаш магистрала и тунели не е да искаш кофичка кисело мляко. За такъв строеж трябват години. Борисов по телевизията показа, че ще почват строителство на разни коридори и от там също ще минават магистрали. Да ама др. Нинова вика давайте веднага и северозападналите другари повтарят като папагали.
80
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да се инвестира в тези бедни райони,държавниците да не се преструват на улави,а да се размърдат и направят нещо!
79
6
 
21
 
! Отговори
До Я, па Я преди 6 години
Горуня беше комунист, нали! Тошо не смееше да иде в Северозапада, вярваше, че там ще го гръмнат.Това е край на будни и борбени хора, тотално обезлюден! Икономиката му беше срината след "демократичните промени"! Най-висок процент на емиграция! Само не говорете, че хората искат да се присъединят към Румъния! Те знаят истинското положение в Румъния, която другаде глупците превъзнасят като рай - цъфтяща икономика, високи заплати, борба с корупцията! Дръжки! Заводът за гликоза в Калафат е закрит, ц
78
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен75 Организаторите на протестите във Видин нямат нищо общо със сегашния му кмет.
77
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видин е тъмночервен район,ограбен от комунистите.Менторите им обаче-видинчани,които живеят в София ,са от БСП/АБВ.Защо протестиращите не протестираха ,когато БСП управляваше града?Сомунистите от столетницата използват всеки повод да клотат властта на противниците си.
76
18
 
19
 
! Отговори
Пепи преди 6 години
Нали асфалт не се яде и за какво са ни пътища ...
75
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такаа, я да видим кой е кмета на Видин... а, да, Огнян Ценков от ГРОБ.
74
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Где що дойде престъпник на власт било червени, сини, зелени, оранжеви, шарени било Ж. Виденов, И. Костов, предател Сакскобургот, Корнелия, макядонец Бойко и ГЕРБерите му рекетйори всички ограбват не само северозападна България а и цяла България. Така ще е докато българите се делят и обиждат помежду си а не търсет отговорност от тези Престъпници.