Доходите растат, напредваме... 36% харесват Борисов

"Барометър България": Управляващата коалиция е стабилна
569
Доходите растат, напредваме... 36% харесват Борисов
Снимка: архив, БТА

43% от българите заявяват, че одобряват дейността на правителството към средата на февруари 2018 г. Данните са от проучване на Барометър България в периода 5-14 февруари сред 958 души, финансирано със собствени средства.

Българското правителство излъчва стабилност. Фактът, че страната ни е поела Европредседателството очевидно засилва усещането у българите, че в държавата се работи и върви напред, посочват социолозите.

Според тях доверието в правителството се подхранва и от ръста в доходите. Възнагражденията в страната продължават да растат, като през декември миналата година средната брутна месечна заплата достига 1123 лв., което е увеличение от 11% спрямо същия период на 2016 г., по данни на Националния статистически институт. Така средното нетно месечно възнаграждение през декември става 875,9 лв.

Безработицата беше сведена до практически статистическо отчитане, а бизнес субектите се сблъскват с непознат феномен за България - липса на каквато и да е работна ръка, допълват от Барометър.

Министър-председателят Бойко Борисов има одобрението на 36% - с процент повече, сравнено с последния месец на миналата година.

Вицепремиерите Екатерина Захариева, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Томислав Дончев получават доверието съответно на 22%, 13%, 34% и 27% от участниците в анкетата. Сравнено с декември 2017 г. се наблюдава спад от 4 пункта в доверието към Екатерина Захариева, с 1% се повишава доверието към Валери Симеонов и с 2% към Красимир Каракачанов, а при Томислав Дончев няма промяна.

Според социолозите определено представителите на Обединените патриоти трупат точки заради твърдата си позиция срещу ратификацията на Истанбулската конвенция.

Това обяснява и спада в доверието към вицепремиера Захариева, която е един от най-големите защитници на приемането на документа. Тук следва да се отбележи, че анкетата е направена преди министър-председателят да обяви, че ГЕРБ оттегля предложението си за ратификация на конвенцията от Народното събрание за допълнителното й обсъждане.

Като цяло нивата на доверие в правителството сочат, че управляващата коалиция е стабилна и има добра спойка между политическите субекти в нея, изтъкват от Барометър България.

 

Период на провеждане на изследването: 05.02.-14.02.2018 г. сред 958 души на възраст над 18 г. чрез телефонно интервю, финансиране - собствени средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


569
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
432
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е въпросът дали харесваме Борисов, той не е булка да го харесваме. Въпросът е, че е създал организация и върши работа. А не е създал стадо, което блее антиевропейски мантри под диригентството на Москва. Както го прави Корни.
431
15
 
2
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
До Един от СеверозападВместо да благодарите на Боко че направи безумен гаф с кандидатурата на Цачева и с НАКАЗАТЕЛЕН вот''***'' спечели,вие искате сравнение.Май не ви стига шамара на парламентарните избори,когато НОРМАЛНИТЕ хора гласуваха за ГЕРБ.Не разбрахте ли че Русия не е СССР!Не разбрахте ли че времето не може да се върне!Когато ГЕРБ правеше магистрали,вие правехте митинги с лозунги''асфалта не се яде''.Сега пък искате магистрала?Кога човек може да ви вярва?
430
1
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен477 Приятелю, народът търка билетчета и достатъчно забогатя, милионери ни показват всеки ден по телевизията,а и благосъстоянието на народа расте с всяка минута, секунда, особенно като сме Европредседатели. Едва ли някой ще се хване на тази реклама, но опитай-наивници винаги ще има.
429
0
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Интересно лично за мен би било, да сравнят "***" Радев и Борисов, и да се публикуват реалните проценти. Но няма да посмеят.Ще им спрат кранчето , колкото и да пишат, че са ги направили със собствени средства проучванията. В хора на вълците трябва да виеш, че започнеш ли да блееш-изяждат те...
428
1
 
12
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Я па ти...Защо, само софиянци ли пишат в този сайт? Да, от Северозапада съм, с какво съм по-лош от теб? Поставен в условията, в които са поставени хората тук, виждайки това, с което се сблъскваме от години, ти как би мислил? Впрочем, скоро даваха една реклама по телевизията, рекламираха някаква верига магазини или нещо такова, с офиси в цялата страна. Дадоха и картата на България, и къде са. Познай,на запад от Шумен-чак до Видин, няма нищо, защо ли?
427
6
 
3
 
! Отговори
Дискриминация! преди 6 години
На кака *** рейтинга хич го няма!
426
0
 
11
 
! Отговори
Имотен балон част 2 преди 6 години
Банки,имотни агенции и алчни строителни фирми надуха НОВ ИМОТЕН БАЛОН !!!
425
1
 
16
 
! Отговори
така ли преди 6 години
"71 процента от българите получават под жизнения минимум, ако се гледат реалните статистики, това обяви икономистът от КНСБ Любослав Костов."Та ето ви отще една статистика, на която съм склонен да вярвам повече.
424
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гроб са организирана престъпна група!
423
1
 
12
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
36% одобрение значи 64% или неодобрение или без мнение. Не е необходимо човек да е от Северозапада, за да го пресметне. Ако това означава, че растем, то е по девиза на София "Растем, но не стареем" И не поумняваме.
422
7
 
2
 
! Отговори
Я па ти... преди 6 години
До Един от Северозапада 465 Ти вярно си от Северозапада.Страхотна логика.
421
19
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
До Анонимен 468 Абе байнов , аз на тебе ли да вярвам или на социолозите?Дори половината да е вярно, пак е напредък.Бойко израстна много като политик и продължава да расте за ужас на социалистите.
420
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега Бойко отива да вземе нов заем, с който да плати на драскачите в този сайт за лъжливите си проценти и да се изкара още по-обичан. Очаквайте на пролет да има поне 65% одобрение, а до края на европредседателството да са към 80%. Авторът на тая статия утре рано да застане пред Министерски съвет преди заседанието на министрите, та като се появи ББ, да си прибере хонорара за съчинението!
419
12
 
1
 
! Отговори
Професор преди 6 години
До Един от СеверозападаАбе комунист , той се бъзика с Маркон защото са приятели. Ако иска може и да наeбe Бриджит , Маркон пак ще си трае. Даже може да го вкара и на Маркон.
418
2
 
14
 
! Отговори
1 преди 6 години
Чудно е как го избират с толкова много негатив?
417
3
 
20
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Още ми е пред очите как налиташе да целува жената френския президент, а оная го гледаше супер учудено, и се двоумеше да се ръпне ли или да изтърпи...А с изказването си"парле ву франсе"-направо изби рибата и срази интелектуално всички ни....В сравнение с "*** " Радев, от Бойко струи такъв интелект, че за момент си помислих, дали осъзнава какво говори по някога, или още си мисли, че води физзарядката на взвод курсанти-пожарникари . Такъв език държи, такава мисъл се лее...
416
15
 
5
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
Като чета червените чугунени хейтъри,се убеждавам че тия 36% са верни.Червените *** пощуряха!
415
12
 
6
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Шуми Марица окървавена, плаче Кyрнелия люто ранена! Марш марш с Генерал Борисов наш комунистите да изпратим в Сибир.
414
2
 
26
 
! Отговори
Калоян преди 6 години
Евтина пропаганда, уважаеми! Много плитка лъжа! Истината е, че никой не харесва Борисов, освен може би роднините му и онези, на които дава "трохите от трапезата си". Всъщност цялото население на България искрено и лично ненавижда Борисов и го проклина до девето коляно заради съсипването на държавата ни.
413
3
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Под моят коментар има още 458. Прочетох малко от тях, и си наравих съвсем безплатно проучване. Даже и ако половината от тях са писани от *** на БСП, както твърдят гербаджийте, истината съвсем не е такава, каквато я описват в статията.Май е верен вицът, дето Цветанов казал добрата новина на Боко, че пак са спечелили изборите, а лошата е, че пак никой не гласувал за тях...Интересно ми е обя4е дали малко след Европредседателството по традиция няма да вдигне кръвното, и да хвърли пак оставката.