Радев: "Дела трябват, а не думи"! За делото на Апостола!

"Идеалът на Левски за чиста и свята република е дългосрочна програма"
Обновена: 20 фев 2018 06:28 | 19 фев 2018 22:00,
71
Радев: "Дела трябват, а не думи"! За делото на Апостола!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Битката за законност и справедливост е задача на всяко поколение, нашето още не я е постигнало. Републиката на Апостола принадлежи на всички граждани, а не на шепа хора. В нея Отечеството не се бърка с бащиния, а законът е един за всички. Това заяви държавният глава Румен Радев, който произнесе слово пред паметника на Васил Левски в столицата, където бяха отбелязани 145 години от гибелта на Апостола на свободата, предаде "Фокус".

"Преди 145 години тук, на това място, увисва на бесилото Васил Левски. Гробът му е неизвестен, но заравяйки Левски, поробителят зарови и зърното на свободата, което покълна и роди днешна България", заяви президентът Радев в словото си. 

Той припомни, че от Васил Левски до наши дни са запазени единствено неговото тефтерче, кичур коса и кратки писма. 

"Но те струват повече от доктрина. Учат ни, че "дела трябват, а не думи". Дават ни вяра, че "времето нас обръща, а и ние него обръщаме". Днес сме република, но чиста ли? Свята ли? Циниците приемат тези въпроси с презрение, както други, в онези години вземаха Апостола за луда глава и мечтател. Тях обаче времето ги отнесе, а пред бесилото на Дякона се прекланяме всяка година", заяви още президентът.

"Идеалът на Левски за чиста и свята република е дългосрочна програма. Много време трябваше, за да стане България република. А колко още време ще трябва, за да стане тя чиста и свята – това зависи от нас", допълни той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
15
 
14
 
! Отговори
балканжи йово преди 6 години
браво радев, казваш истини.А тези от парламента, на почти всички мястото не им е там.Радев, трябват ни високо образовани управници, а не с калпаво образование.Ти не лъжеш Радев, но другите лъжат, па и доста крадоха и крадат.Докога ще имаме 240 депутати, а не 80 броя, докога ще имаме най-висока субсидия на партии по време на избори, кога ще се въведе "до два мандата" за депутати, кметове, министър-председатели ?
37
14
 
9
 
! Отговори
Радев преди 6 години
Радев му вдъхна надежда! Като военен той много добре вижда как политическите лидери буквално съботират попупката на нови изтребители. Такива да във вдичко целенадочена политика за съсипеането ни като държава. Дано не е пореден тятър и Президента се задейства като върховен глава и помете жалката мутренска клика, Нарофа е с теб!
36
1
 
9
 
! Отговори
до 34 преди 6 години
Е кой двят живеете бе хора?! Защо още живете в това когато цял свят капитализам гледа?!Ами нали всичко що е вътте в парламента е отрочета потомци на тогавашната комувласт. Живеетежв свят на таласъмини вещици! Ние не искаме избори и нови-стари. Ние, народа искаме да сте държавници на място,. крадете, всички го правят, но го правете балансирано да има работеща държава. Стига сме запълвали дупки на бюджети за които сюе платили и плащаме повторно за дупки ба средства източени от вас!
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно ми е сега ако някой айдъл и убиец тръгне да бута властта с оръжие като какъв ще бъде охарактеризиран...
34
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 34Ти мани това! Апостола го е яд че не е имал Калашник!
33
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще продължим делото на Апостола тогава когато дойдат извън-земните! Сега набираме енерция за схватката!:))))))Чичо Радев, дано да си като Апостола! За вожд сме те цанили и чекаме да лиснеш сабята на мегдано и да речеш: Айде - напред!
32
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога на този президент ще бъде зададен простичкия въпрос-коя република е по-близко до заветите на Апостола комунистическата или сегашната ?144
31
7
 
6
 
! Отговори
престъпникъ преди 6 години
Левски е бил престъпник айде стига с тва Демонизиране само защото не искал да спазва Законите на Османска Империя тогава
30
1
 
6
 
! Отговори
Бай-Кольо преди 6 години
..отдаван през далечната 1981 г. застанах за първи път пред " Правец"-а...той си беше едно към едно чист IBM...после навлязов и в интернет пространството,когато някой са пляскали в локвите. Свикнал съм с троловете...те не ме бригат/изразът е от сръбски/ ;)
29
6
 
9
 
! Отговори
прочети преди 6 години
Президенте само за Левски си чел в училище , явно за насилственото Християнизиране при Византия нищо не знаеш , виж в Уикипедия за Борис I какво пише , ще те удари 220 W ток като видиш Информацията
28
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ни е жив и здрав Президента и делото на Левски да продължи!Дай Боже,амин!
27
6
 
8
 
! Отговори
Бай-Кольо преди 6 години
Да Гусин Президент..прав сте..дела трябват...ама досега не видях нито едно свястно от Вас...тъй че въпреки че гласувах за Вас....явно е било на хавая ! Весело царуване от мен !
26
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубава работа ама българска. Измислили си герой, па не му измислили гроба. Ами ако не е обесен? Ами ако с окрадените пари е купил заптиетата и са го пуснали и се е покрил?
25
5
 
11
 
! Отговори
In Memoriam преди 6 години
Г-н Радев, като свърши тържествената заря, на път за Президентството ще вървиш по Московска, после ще прекосиш площад Княз Александър Невски покрай храм-паметник св. Ал Невски, ще се спуснеш при бившето руско посолство до руската черква, а от там все направо по булевард Руски ще стигнеш до Президентството на Република БЪЛГАРИЯ на адрес:бул. Княз Александър Дондуков - Корсаков 2 Отговори си на въпроса: Това ли е идеала на Апостола за Столицата на Свободна България?
24
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Левски се върти в гроба(където и да се намира той) като гледа как имаме президент назначен от русия.
23
20
 
1
 
! Отговори
Грачещ Гарван преди 6 години
Понеже българите не искат този детеубиец, крадец, ракетьор и разбойник да бъде погребан в християнско гробище, попът скришно му заравя леша на тайно място, че и го е страх после да но го изровят българите и му изгорят леша. Затова до ден днешен се не знае къде е погребан този престъпник, та продължават да копаят по паркове и параклиси така наречените български "учени" да му търсят кокалите.
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е република, а е ориенталска сатрапия. Нито една република няма несменяеми генерали начело.
21
7
 
12
 
! Отговори
In Memoiren преди 6 години
Радев, огледай се както си застанал срещу паметника на Апостола и ще забележиш, че стоиш на Московска, а понеже си от провинцията сигурно не знаеш, че твоята Партия до скоро наричаше булевардите от ляво и дясно на този площад - бул. Сталинград и бул. Генерал Толбухин !Почивай в мир велики българино Левски !
20
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-накрая президентска реч, в която не ни се обяснява, че Левски е загинал за евроатлантическа интеграция и европейски ценности (от 21-ви век). Това, което предишният президент не разбра е, че Левски не е политически инструмент, а е историческа личност от друго време, която е по-голяма от дребните политически сметки на съвремието.
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, днес куцо, кьораво и сакато не пропусна възможността да експлоатира Апостола. А беше достатъчно само да се помълчи...