Радев: "Дела трябват, а не думи"! За делото на Апостола!

"Идеалът на Левски за чиста и свята република е дългосрочна програма"
Обновена: 20 фев 2018 06:28 | 19 фев 2018 22:00,
71
Радев: "Дела трябват, а не думи"! За делото на Апостола!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Битката за законност и справедливост е задача на всяко поколение, нашето още не я е постигнало. Републиката на Апостола принадлежи на всички граждани, а не на шепа хора. В нея Отечеството не се бърка с бащиния, а законът е един за всички. Това заяви държавният глава Румен Радев, който произнесе слово пред паметника на Васил Левски в столицата, където бяха отбелязани 145 години от гибелта на Апостола на свободата, предаде "Фокус".

"Преди 145 години тук, на това място, увисва на бесилото Васил Левски. Гробът му е неизвестен, но заравяйки Левски, поробителят зарови и зърното на свободата, което покълна и роди днешна България", заяви президентът Радев в словото си. 

Той припомни, че от Васил Левски до наши дни са запазени единствено неговото тефтерче, кичур коса и кратки писма. 

"Но те струват повече от доктрина. Учат ни, че "дела трябват, а не думи". Дават ни вяра, че "времето нас обръща, а и ние него обръщаме". Днес сме република, но чиста ли? Свята ли? Циниците приемат тези въпроси с презрение, както други, в онези години вземаха Апостола за луда глава и мечтател. Тях обаче времето ги отнесе, а пред бесилото на Дякона се прекланяме всяка година", заяви още президентът.

"Идеалът на Левски за чиста и свята република е дългосрочна програма. Много време трябваше, за да стане България република. А колко още време ще трябва, за да стане тя чиста и свята – това зависи от нас", допълни той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари