Радев: "Дела трябват, а не думи"! За делото на Апостола!

"Идеалът на Левски за чиста и свята република е дългосрочна програма"
Обновена: 20 фев 2018 06:28 | 19 фев 2018 22:00,
71
Радев: "Дела трябват, а не думи"! За делото на Апостола!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Битката за законност и справедливост е задача на всяко поколение, нашето още не я е постигнало. Републиката на Апостола принадлежи на всички граждани, а не на шепа хора. В нея Отечеството не се бърка с бащиния, а законът е един за всички. Това заяви държавният глава Румен Радев, който произнесе слово пред паметника на Васил Левски в столицата, където бяха отбелязани 145 години от гибелта на Апостола на свободата, предаде "Фокус".

"Преди 145 години тук, на това място, увисва на бесилото Васил Левски. Гробът му е неизвестен, но заравяйки Левски, поробителят зарови и зърното на свободата, което покълна и роди днешна България", заяви президентът Радев в словото си. 

Той припомни, че от Васил Левски до наши дни са запазени единствено неговото тефтерче, кичур коса и кратки писма. 

"Но те струват повече от доктрина. Учат ни, че "дела трябват, а не думи". Дават ни вяра, че "времето нас обръща, а и ние него обръщаме". Днес сме република, но чиста ли? Свята ли? Циниците приемат тези въпроси с презрение, както други, в онези години вземаха Апостола за луда глава и мечтател. Тях обаче времето ги отнесе, а пред бесилото на Дякона се прекланяме всяка година", заяви още президентът.

"Идеалът на Левски за чиста и свята република е дългосрочна програма. Много време трябваше, за да стане България република. А колко още време ще трябва, за да стане тя чиста и свята – това зависи от нас", допълни той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
4
 
! Отговори
искам избори преди 6 години
Кампанията му беше изключително успешна. Когато трябваше да се говори, говореха Йотова и Нинова и на техния фон той изглеждаше много добре. Обикновено първото впечатление за човек не лъже. Безкрайно антипатични са ми и зехтина Сергей, и усмихната пепелянка Корнелия, и бледата отрова Йончева и вечно надутия и настръхнал Радев, и хубавата му жена с дрешките под наем, дето бръмчи из София с личния си мерцедес, ама не казва къде е ходила с него.
57
1
 
3
 
! Отговори
той е нашо момче преди 6 години
Какви имена имат само Кака ***, Руен Радеш, серГЕЙ, Путин.
56
2
 
3
 
! Отговори
?!? преди 6 години
г-н. Президент да правите политика с думите и мечтите на Апостола като правите препратки и алюзии за шепа хора, който са вземали държавата за бащиния. Ви прави маша на същите тези хора, усетете се! Неговото дело не е ваше не го вземайте на концесия.
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Начело с русофилския дует отново до просешката тояга.
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Дела трябват, а не думи"!Вземайте пример от мене, вижте как не на думи а на дело се преборих с Обединена Гeйропа и отмених санкциите за моя началник Путин и моята скъпа майчица Русия.
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Румен Ветото говори за дела!?
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев ! Дела трябват, а не думи !
51
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЛЕВСКИ Е ВЕЛИК !Но за русофилите той няма място в продажните им душици, които те са обещали за вечно на кат Русия няма втора !
50
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Др. Радев се изказва като политкомандир на батальон , а не като Президент. Колко хубаво ще бъде , ако този човек не ходи никъде и не се изказва. Всяка негова дума е пълна глупост и поза.
49
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво да ви кажа - днес повееч от всякога е нужен Левски, но още повече ни са нужни хора като Паисий и Раковски, защото общественото съзнание спи дълбок сън.Ако днес се появят Раковски би бил сметнат за екстравагантен или ***, Пайсий за канцелански плъх, Левски за терорист, а Ботев - за пияница и хаймана. На обществото днес се внушават други - неолиберални - ценности.
48
2
 
8
 
! Отговори
Ставраки преди 6 години
Толкова нескопосано и вдървено, друго какво да очакваш. Радев е ограничен военен, мога да кажа ,че в 95% изобщо не разбира, за какво говори. Това, че прави камбаната и е признат ас, ок. Той, затова има два ПР -а ,които му списват речите, с единия си ляга, с другия става !! Президентът, навярно усещайки колко неподходящ пост е заел, подскача като ужилен и напада, като жена на всяка дума, която го кара да се чувства неудобно и принизява ранга му на пръв пилот и пръв приятел на Путин в България.
47
2
 
3
 
! Отговори
До 52 преди 6 години
Ти си генерално увреден .Щом не виждаш очевидното, тежък случай си.
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ставри:Причината да не емигрираш до сега не е сегашния Президент, а защото не ставаш за *** за зеле за Запада, но като фанатичен русофил не ти стига куража да емигрираш в големия Гулаг - Русия !
45
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво дело остави настоящият президент, като началник на ВВС? ДВА ЛЕТЯЩИ ИЗТРЕБИТЕЛЯ!
44
13
 
11
 
! Отговори
Ставри преди 6 години
Абе хора, не виждате ли, че Радев декламира наизустена чужда реч? Това не са негови думи. Ако можеше да ги каже, нямаше да му пишат речите и той да ги наизустява.Това означава, че някой друг е начело на президенството, а тоя е подставено лице. Ега ти случая. До сега не сме имали такъв нищо не можещ президент. А не, може да злобее, да интриганства, да клюкарства и да злепоставя България във важен момент. Много тъжно, нали?
43
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най свестният президент, причината да не съм емигрирал все още
42
11
 
11
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 6 години
Това е гавра! Предателят, генерал *** да говори за светинята, Васил Левски!
41
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 44 По днешните стандарти "апостолът" автоматично щеше да се квалифицира като рафинирана мутра - краде, ограбва, ракетира и убива! Ако толкова ще се захласвате по такива типове, тогава не се оплаквайте от днешните мутри! Ако се оплаквате от дншните мутри, не възхвалявайте вчерашните!
40
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам снимката и какво да видя, Картофелия - безсрамницата, корумпираната слугиня на Джендъра от Банкя, и тя се монтирала там??? Тя, която разби София, избрана с купени мигански гласове, затънала в корупция и вече милионер, тя дошла да почита Левски??? Това животно продажно е и до президента??? Защо я е допуснал Радев се пита? Дясна ръка в кражбите от държ.поръчки, доказала пълната си некадърност, превърнала София в клоака. Безсрамна крадлива пейзанка, скоро Джендъра няма да го има, трябва съд!
39
0
 
17
 
! Отговори
До Гарвана преди 6 години
Плюеш по Левски идЕОто, защо? Кой велик човек е бил признаван в собствената си страна, дал живота си за свободата? Делото на Левски придобива все по-голяма сила в днешните времена, изпълнени с фалш, лъжи, бедност, нечестност, ужасна простотия и двуличие, алчност и предателства. След 10.11.89 се надявахме на демокрация и духовен живот. Но се върнахме в лоното на Еднилично управление на един ужасно *** и алчен ***! Българите усещат това и не Го искат повече. Заради него загубихме 10 год