Тийнейджърът за върнатите пари: Чужди вещи не са ми нужни

Бизнесмен ще поеме издръжката на Величко и бъдещото му обучение
19 фев 2018 18:45, Анисия Иванова
160
Тийнейджърът за върнатите пари: Чужди вещи не са ми нужни
Снимка: Община Стара Загора

Бизнесмен ще поеме издръжката на Величко след напускането на дома и бъдещото му учение. Това съобщи кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който се срещна с 18-годишния Величко Донков от Дома за деца лишени от родителски грижи "Мария Терезия", съобщиха от общината. В края на миналата седмица момчето намери чанта с пари и документи и я върна на собственика й. 

Още по темата

"Величко е достоен човек, пример за подражание“, каза кметът по време на срещата.

Градоначалникът съобщи, че бизнесменът-благодетел е пожелал анонимност. Той ще осигури на младежа квартира, ще плати и таксите и издръжката за висшето му образование.

В момента Величко живее в Дома и учи в Професионалната гимназия по механотехника и транспорт в Стара Загора.

"На мен чужди вещи не са ми нужни“, кратко отговори на въпроса защо е върнал парите Величко. Стана ясно, че тогава е имал у себе си 1.50 лв. от 33-те, които има дават за месеца. Момчето разказа, че намерило чантата в синя количка, нито за миг не се е двуомил, а веднага я предало на охраната.

"Много съм благодарен и впечатлен от постъпката на Величко. Срещнахме се с него, предложих му работа, предстои ни още една среща“, каза бизнесменът Иван Енев, чиято чанта е намерило момчето. "Готов съм да помагам с каквото мога", категоричен бе Енев.

Величко иска да стане полицай. Като малък гледал полицейски филми, в които доброто побеждава злото, после си играл с пистолети. "Рекох си, че ще стана полицай като порасна", разказва момчето. Иначе любимият му футболен отбор е "Барселона" и разбира се Лионел Меси като играч.

Тодоров връчи на Величко "Знак на Община Стара Загора", който се дава за доблестни постъпки. „Продължавай все така и винаги ще се намерят хора, които да ти помогнат“, категоричен бе кметът.

Директорката на дом "Мария Терезия“ Латинка Петрова разказа, че Величко е дошъл в дома на пет години, нямал близки и приятели в Стара Загора. Вече 13 години живее там и всички го обичат. Помагал на възрастни хора в квартала и в момента, когато станал на 18 години започнал да работи. Стана ясно още, че момчето е и вратар на националния отбор по футбол на деца лишени от родителски грижи.

По време на срещата стана ясно още, че Община Стара Загора е поискала от Министерството на труда и социалната политика дом "Мария Терезия" да не бъде закриван, а преустроен и там да има два центъра за настаняване от семеен тип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
6
 
34
 
! Отговори
Bravo преди 6 години
Poklon na Mom4eto
41
5
 
107
 
! Отговори
Катя преди 6 години
Браво на момчето и късмет! Важно е не какъв си се родил, а какъв си станал! Да е жив и здрав, да остане честен и да бъде добър човек! За полицай, че става- става, но дали системата става за такива свестняци като него- ей това не знам. Да са живи и здрави и хората от дома, които са го отгледали и възпитали! Поклон за такива читави, чисти и благородни души! А троловете да си затворят плю-вал-ни-ци-те! Срам за вас!
40
2
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Величко, да е жив и здрав и да му помага Господ! Предполагам, че учителите в дома са били хора, а не истерични видиотизени "възпитатели" и затова момчето е пораснало човек. Много късмет му желая и да му се усмихва животът всеки ден и по-много.
39
5
 
20
 
! Отговори
до Украинският мишок преди 6 години
Абе слава слава, сега що не обсъдим новината , че снайперистите от майдана са грузинци и че са стреляли платени от новите ви управляващи, а моме? Или такива истини са неудобни вам. Това, че в Бълагрските и ЕС новините всичко се потулва е друг въпрос, но истната малко по малко изпълзява..На Саакашвили главорезите са ангели, а Русия много лоша .... глупав народ
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В същото време, независимо от възгледите на "зрелите" поколения, младият живот подобно на вода си пробива пътя, но хилядолетията човешки разум е безумно да се игнорират.Както са казали по-мъдрите- който не помни грешките си, ги повтаря-валидно е за един човек,един народ и за цяла цивилизация.
37
0
 
48
 
! Отговори
Депутатите преди 6 години
Да се поучат. Сто от тях не струват колкото този човек.
36
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В последните десетилетия участваме в глобален експеримент-перверзни, но влиятелни мозъци искат да премахнат старите морални ценности, защото са догми и да насочат човечеството чрез младите към позитивно и толерантно мислене, защото мислите определят действията на хората.Мога да приема, че отношението между битието и съзнанието е двупосочно, но съм скептик спрямо позитивизма.Скептик съм и спрямо човешката природа.
35
3
 
25
 
! Отговори
До Слава Україні преди 6 години
Абе ***, нищо ли друго по-умно не можа да измислиш от тъпнята, която изцеди от болната си душица тука?!?Каквъв Крим те гони тебе болни мозъко, в обсъждането на една достойна постъпка на това момче?!?Понеже си голям разбирач, кажи кой основа град Севастопол? Втори въпрос, кога за пръв път се споменава думата Украина и от кого? Трети - каква част от Украина са дадените и от Ленин и Троцки руски губернии?После викай САЛО УКРАИНЫ, ХЕРОЯМ САЛО, понеже вече и сланина не могат да произведат там
34
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 33А аз съм виждал само лошо от мутрите, облечени с власт!
33
13
 
6
 
! Отговори
Айт преди 6 години
ДЗЗЗТ УДЮЮЮЮ ТЕЕНЕЙДЖЪР ПОД АМЕРИКАНСКО А ПО НАШЕНСКО ЮНОША БРЯХ БРЯХ АНГЛОСАКСОНСКОТО РОБСТВО ВИ ДОВЕДЕ И УИКЕНДИ АРТИСТИ МАНИПУЛАТОРИ ГЛЕДАМ ПО УМИРИСАНАТА ПЪРВА ПРОГРАМА ИСТОРИЧЕСКИ ФИЛМИ НА АНГЛОСАКСОНСКИ С БРЕВОД НАДПИСИ ДО КЪДЕ Я ДОКАРАХМЕ ДЪРЖАВНИ ИЗМЕНИЦИ!!!!КОЙ ЛУД КОЙ КУМ КОЙ НА БУЛКАТА БРАТ ААА РОДООТСТЪПНИЦИ ТЪЙ ДА СТЕ МИ УМРЪЗНАЛИ САМО БЛЕЕЩИТЕ ВИ СЕ ВРЪЗВАТ...
32
4
 
14
 
! Отговори
занзибарец преди 6 години
Като чета някои коментари, не страхът от бога, а от видеокамерите възпира някои представители на гордия български народ да си приберат намереното.
31
5
 
8
 
! Отговори
ДО 29 преди 6 години
ЕЙ ТИ НА КАВО СИ ПОКРАЙНИНИ???НА БЪЛГАРИЯ И НА ХАЗАРИЯ?ЩОТО КРИМ СИ БЕШЕ БЪЛГАРСКИ ПРЕДИ РУСИТЕ ДА СЕ НАРЕКЪТ РУСИЯ КОГАТО СЕ ОТДЕЛИХА ОТ НАС ПРЕЗ 10ТИ ВЕК .САМО ДА ПИТАМ В РУСИЯ ВСИЧКИ ЛИ СА РУСИ???И В УКРАИНА ВСИЧКИ ЛИ ЖИВЕЯТ В ПОКРАЙНИНИТЕ???ДВЕ СМЕШНИ ДЪРЖАВИ ОТДЕЛИ ЛИ СЕ ОТ АГРЕГАТНОТО СИ СЪСТОЯНИЕ БЪЛГАРИЯ СТАРОРИСКИ ЕЗИК ЧИСТ БЪЛГАРСКИ!!!КОМЕДИАНТИ .
30
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е важен цветът на кожата, а манталитетът. Все пак без страх от Бога, единици ще постъпят като този младеж. Дано не е някоя сапунка на нпо- тата, защото почти всеки ден гледаме техни сериали...
29
30
 
6
 
! Отговори
Слава Україні!&# преди 6 години
Ония, които откраднаха Крим от Украйна, да се поучат от Величко!
28
37
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"В края на миналата седмица момчето намери чанта с пари и документи и я върна на собственика й.:"Законът задължава намерениет вещи да се връщат. Другото е кражба. Вчера моят 18 годишен син мина с новото си БМВ X5 на зелен светофар, и каза "Не ми трябва да минавам на червен светофар да смачкам някой загубеняк с шкода или опел" Направихме и видео и го пратихме на кмета да дойде да се срещне - нищо, нито медиите, нито кмета дойдоха? А за върнатата чанта голям шум!
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гурбет//чия?,луд си ,и не си забавен,генът не се скрива,айде сега,псувай да се посмея
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гурбетчия,луд си ,и не си забавен,генът не се скрива,айде сега,псувай да се посмея
25
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО Г.УРБЕТЧИЯТАПРОСТА ТВАРО! АКО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД БЯХМЕ ПОТОМЦИ НА ЛЕВСКИ ТАЗИ ДЪРЖАВА ЩЕШЕ ДА Е РАЙ!!!УВИ ПОВЕЧЕТО СА ПОТОМЦИ НА ПРЕДАТЕЛИ КАТО ТЕБЕ!
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гурбетчия,остани си там,такива не ни трябват за
23
4
 
51
 
! Отговори
Рузвелт преди 6 години
Бях закъсал вечерта към 12 часа между Самоков и София и никой не искаше да ми помогне ,спираха и си тръгвах ,дори и не смяха да изключат и автомобила и едни ромчета видимо от Самоков спряха и ми помогнаха и им предложих пари ,те се отказаха . БЛАГОДАРЯ им .