Тийнейджърът за върнатите пари: Чужди вещи не са ми нужни

Бизнесмен ще поеме издръжката на Величко и бъдещото му обучение
19 фев 2018 18:45, Анисия Иванова
160
Тийнейджърът за върнатите пари: Чужди вещи не са ми нужни
Снимка: Община Стара Загора

Бизнесмен ще поеме издръжката на Величко след напускането на дома и бъдещото му учение. Това съобщи кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който се срещна с 18-годишния Величко Донков от Дома за деца лишени от родителски грижи "Мария Терезия", съобщиха от общината. В края на миналата седмица момчето намери чанта с пари и документи и я върна на собственика й. 

Още по темата

"Величко е достоен човек, пример за подражание“, каза кметът по време на срещата.

Градоначалникът съобщи, че бизнесменът-благодетел е пожелал анонимност. Той ще осигури на младежа квартира, ще плати и таксите и издръжката за висшето му образование.

В момента Величко живее в Дома и учи в Професионалната гимназия по механотехника и транспорт в Стара Загора.

"На мен чужди вещи не са ми нужни“, кратко отговори на въпроса защо е върнал парите Величко. Стана ясно, че тогава е имал у себе си 1.50 лв. от 33-те, които има дават за месеца. Момчето разказа, че намерило чантата в синя количка, нито за миг не се е двуомил, а веднага я предало на охраната.

"Много съм благодарен и впечатлен от постъпката на Величко. Срещнахме се с него, предложих му работа, предстои ни още една среща“, каза бизнесменът Иван Енев, чиято чанта е намерило момчето. "Готов съм да помагам с каквото мога", категоричен бе Енев.

Величко иска да стане полицай. Като малък гледал полицейски филми, в които доброто побеждава злото, после си играл с пистолети. "Рекох си, че ще стана полицай като порасна", разказва момчето. Иначе любимият му футболен отбор е "Барселона" и разбира се Лионел Меси като играч.

Тодоров връчи на Величко "Знак на Община Стара Загора", който се дава за доблестни постъпки. „Продължавай все така и винаги ще се намерят хора, които да ти помогнат“, категоричен бе кметът.

Директорката на дом "Мария Терезия“ Латинка Петрова разказа, че Величко е дошъл в дома на пет години, нямал близки и приятели в Стара Загора. Вече 13 години живее там и всички го обичат. Помагал на възрастни хора в квартала и в момента, когато станал на 18 години започнал да работи. Стана ясно още, че момчето е и вратар на националния отбор по футбол на деца лишени от родителски грижи.

По време на срещата стана ясно още, че Община Стара Загора е поискала от Министерството на труда и социалната политика дом "Мария Терезия" да не бъде закриван, а преустроен и там да има два центъра за настаняване от семеен тип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аахаххахаха
21
0
 
2
 
! Отговори
до Анонимен буруд преди 6 години
Анонимен буруд, ще те намерят и ще те мъчат толкова много, че ще го помниш цял живот след това в инвалидната количка.
20
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От същият дом е и Мария,момичето което миналата година спаси тролейбусния шофьор!
19
2
 
3
 
! Отговори
С. преди 6 години
Абе,тоя рязак , ***, няма ли кой да го изхвърли от сайта!!??Не го знаем къде е, та да го уредим ние...
18
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЗ АКО НАМЕРЯ ЧАНТА С ПАРИ И В НЕЯ АКО ИМА ДО 100 ЛЕВА И ДОКУМЕНТИ ЩЕ Я ВЪРНА БЕЗ ПРОБЛЕМИ С ПАРИТЕ!!!АМА АКО НАМЕРЯ ЧАНТА С 1000 ЛЕВА И ДОКУМЕНТИ МАЙ ЩЕ ИЗПРАВЯТ САМО ДОКУМЕНТИТЕ ЩЕ ГИ ПУСНА В ПОЩЕНСКАТА КУТИЯ ИЛИ ЩЕ ГИ ПОДХВЪРЛЯ ПРЕЗ НОЩА ПРЕД НЯКОЕ РАЙОННО :D1000 ЛЕВА СА СИ 10000 ЛЕВА!ОНЯ КАНТОНЕР ДЕТО НАМЕРИ 3 МИЛИОНА НА РЕЛСИТЕ И ГИ ВЪРНА Е ПЪЛНО КУКУ :D
17
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, нема начин във всички коментари да се възхвалява сиканчето. Има нещо гнило във всеобщия възторг. Но пък, от друга страна, като си помисли човек тая гербаджийска ***, дето постоянно "намира" нещо и не връща нищо ... човек се замисля за похвалната постъпка на момчето.
16
3
 
37
 
! Отговори
пешо преди 6 години
Стига с тия етноси. Човек не се определя от етноса, а от възпитанието и културата. Това момче ще стане мъж на място.Щях да забравя - ако може някой бизнесмен да плати и за образованиеот на написалата статията, че да не пише неща като "двуомил".
15
35
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само не знам тия от Дома за деца лишени от родителски грижи "Мария Терезия" в Стара Загора, дали водят децата на Слънчев бряг или в Созопол, та хващат такъв тен?
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
щом е честен в герб няма да го взематда кандидатства за полицайтам има читави хора
13
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ ВСИЧКИ БЕЛИ ХОРА СА ДОБРИ КАКТО И НЕ ВСИЧКИ КАТО ТОВА СА ЛОШИ!!!ПРОСТО БИЗНЕСМЕНА Е ИЗВАДИЛ КЪСМЕТ!АЗ СЪМ ПОПАДАЛ НА ЗАБРАВЕН БАГАЖ В КОЛИЧКА И ТО ЧАНТА В КАУФЛАНД И НЕ Я ВЗЕХ ЩОТО ВСЕ ПАК ИМА КАМЕРИ ЩЕ СТАНЕМ ЗА ПОСМЕШИЩЕ :D------------ТЪЙ, ЧЕ НЕ СЕ ЗНАЕ ИМА КАМЕРИ МОЖЕ ДА СЕ Е ПРИТЕСНИЛ ТОЯ А МОЖЕ И ДА Е ЧЕСТЕН НИКОГА НЯМА ДА РАЗБЕРЕМ :D
12
2
 
71
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Браво на момчето и не на последно място на възпитателите от дома!
11
2
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво се чудите толкова, честността е въпрос на възпитание, тя не се дава по етнос, религия или цвят на кожата. Попаднало е момчето на добри възпитатели, научи ли са го на добро и лошо. Ясно е, че Величко богат няма да стане, защото такива хора са богати само със своята честност, но никога няма да има проблем със съня и съвестта си. Дано наистина не стане полицай, защото там такива, като него или ги използват и изхвърлят или директно ги изхвърлят, като чуждо на системата тяло.
10
3
 
27
 
! Отговори
Ян Хус преди 6 години
Да бяха го изпратили в чужбина това момче,с туй големо чело щеше човек да стане.А не кат онуй, Ромчето Марсело ,,Модният Дизайнер''.Пари на вятъра само.
9
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честна постъпка на честен човек.Тук етноса не играе никаква роля.Дано наистина да има желанието и волята да продължи образованието си и да работи някаква полезна за обществото професия....А този в ляво Пешо на Шуши ли е?
8
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАльооо, помисли малко или чети по-внимателно, бизнесменът-благодетел и бизнесменът собственик на чантата не се един и същи човек.
7
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има и свестни, но забележете не е отгледан в гетото с други думи направо си е изключение дано да има късмет в живота.
6
3
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това момче е интелигентно,от сиропиталище и оставено от родителите.Всеки който го вземе да работи за него още от ,,Домът'', ще му бъде вярно до гроб.Такива хора днес не се намират под път и над път.А момчето е показало качества,Късмет от мене.
5
9
 
2
 
! Отговори
Ба мааму, преди 6 години
Тоя не ще да е българофобски троляга!
4
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой да подскаже на това момче , че не става за полицай-прекалено честен е и не може да краде! Иначе се надявам да има повече късмет в живота си от тук нататък
3
2
 
81
 
! Отговори
Момчето е ром преди 6 години
Браво!Такива като него умиват очите на целия им етнос.Защо не са повече такива ромски момчета, та те да станат лидери на тяхната общност?Нека успешно да завърши висше образование и да е жив и здрав!