Да замезиш с Апостола и ракийца! Да подсладиш със заптие!

Две снимки разбуниха обществените духове в социалните мрежи
21 фев 2018 10:30,
57
Да замезиш с Апостола и ракийца! Да подсладиш със заптие!
Снимка: Facebook

Кулинарни гаври или да?

Две снимки разбуниха до червено духовете в социалните мрежи, на едната пожарникар от авиобазата в Безмер е "отбелязал" 145-тата годишнина от обесването на Васил Левски.

42-годишният смелчага Йордан Петров е разпуснал до такава степен въобръжението си, че е претворил и осквернил паметта на Апостола на свободата в... салата.

Марулки, снежанка... дотук добре, но той не спира, а надгражда: Две наденички за опорни греди, сушеница за носещата греда, морков за въжето и... готово – бесилото на Левски!!!

За да продължим с описанието, а и за да не забравя лакомият българин историята, погълнал две-три чашки ракийца, на парче салам с майонеза са написани годината на раждането на Апостола и годината, в която "твой един син, Българийо, виси на него със страшна сила..."

Щеше да е смешно, ако не беше толкова тъжно... да открием във Facebook и официалната торта от Президентството през 2007 г. за националния празник 3 март.

Да замезиш с Апостола и ракийца! Да подсладиш със заптие!
Снимка: Facebook

Тогава гостите са били поканени да си похапнат... турчин или опълченец.

"Турците вероятно са били с шамфъстъков пълнеж, а опълченците - със сладко от смокини", иронизира в профила си в социалната мрежа Eлисавета Белобрадова, позната в медийните среди като Letiashtata Kozzila Erato.

Легендата твърди, че никой не бил хапнал от тортата, а щеше да е величествено, нали?

"Грабвайте телата" някой се изкряска и стотина вилици към тортата литнаха завчаска. Така българският елит щеше да изяде клетата ни история и после... да я, нали, сещате се", заключава Белобрадова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селската простотия българска е присъда доживот без право на замяна ...Там Левски, Ботев, Путин и Русия, чалга и ракия ... са смесени в една адска салата от която мирише отдалечЛошото е че тези хора дефинират България все-повече като утайката която винаги остава на дъното
11
6
 
15
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
Свобода за Кюрдистан, веднага!
10
23
 
24
 
! Отговори
Osman преди 6 години
На една среща така бяха сложили знамената на пода и всеки лидер си стъпва на знамето. Ердоан като видя, се наведе да го вземе, целуна го и го прибра във вътрешния джоб на сакото си. Това би направил всеки турчин. Но за да разбереш трябва да си лял кръв за всяка педя от земята си, а не да си я получил даром.
9
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само кулинарните, всички жонглирания с името на Левски по какви ли не поводи, вече стават абсурдни. Приписват му всичко - освен революционер стана мислител, философ, държавник, скоро очаквам да стане и учен и да му припишат някакви мисли, свързани с фундаментите на теоретичната физика. С толкова патос всяка година го идолизират все повече и повече, че просто не знам къде ще спрат.
8
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо лошо няма в това, къв ви е проблема, Христос дава тялото си като нафора, за да го ядем и стане част от нас!
7
3
 
32
 
! Отговори
sante_dog преди 6 години
е не е най-подходящия начин да се изрази родолюбието, но е пожарникар все пак. Знаем го баш пожарникаря как се изразява и почита паметта на мъртвите - 'Цветанов с багера копае трупове' и 'Да дадат една пържола на кучето' а встрани от темата има и други интересни изказвания от типа 'Трима папи са ме галили по главата', 'Той нямал работа защото бил компютърен специалист - да стане овчар' и прочие като цитираните от мен по памет...
6
4
 
23
 
! Отговори
ами преди 6 години
И защо трябва да го показвате един *** като оня дето беше направил мартеница-***?Хората не са добре психически!
5
1
 
35
 
! Отговори
българин преди 6 години
Щом и Левски и загиналите за освобождението от турско робство прекараха през корема!!! .... Къде отива нацията??!!....
4
1
 
26
 
! Отговори
Безобразие преди 6 години
и невежество, ЛИПСА на ВЪЗПИТАНИЕ и понятие за добро, зло, възможно, НЕПРИЕМЛИВО.Но нали всички имат хора наоколо си- семейството, приятели на пожарникаря, а сладкарите- шефове? И всички са "на един акъл и мозъчно развитие'???
3
2
 
21
 
! Отговори
Веско преди 6 години
Ами то в черешката едни титани на мисълта събрани. И формират ценности у ***...те
2
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко повече уважение към паметта на починалите хора няма да ни е излишна, без значение дали става дума за Левски или за обикновен човек.
1
2
 
49
 
! Отговори
еми, да! преди 6 години
То простотията по хората ходи!