"Без будилник": Дисниленд и ПортАвентура – смях и приключения!

Посрещнете пролетта с много забавления в два от най-посещаваните паркове
Обновена: 28 фев 2018 12:41 | 22 фев 2018 18:30, Веселина Йорданова
2

Снимка: flickr

Има дни, в които ни се струва, че пролетта е буквално зад ъгъла. А с нея и пролетната ваканция, Великден... Съживяването на природата и по-щедрото слънце безспорно ни карат да мечтаем за приключения, смях, даже за щипка вълшебство.

Приказни и анимационни герои оживяват и ви съпровождат, докато се возите на влакчета, люлки, корабчета, наблюдавате различни шоу програми, или просто похапвате в един свят на магия и забавления.

Може би познахте - посоката днес е с Posoka.bg в "Без будилник" и е към два от най-атрактивните паркове за развлечения - Дисниленд в Париж и испанският ПортАвентура.

Париж - градът на любовта, светлините, кулинарията, мечтите и Disney. Екскурзия до най-популярния увеселителен парк в света ще зарадва не само децата, но и възрастните. Кой е любимият ви герой - Рапунцел, Олаф или вечният Мики Маус?

Увеселителният парк се намира източно от Париж, в долината на река Марна. Освен местата за забавление, тук има и хотели, които се грижат за комфорта на гостите.

Паркът е разположен на над 500 декара и работи от 1992 година. В средата му е Замъкът на спящата красавица, а на територията му са разположени четири царства – Дивият запад, Страната на приключенията, Светът на приказките и Страната на откритията и космическите полети.

Много смях и забавление предлагат и допълнителните атракции - множеството влакчета, люлки, корабчета, шоу програми и концерти, кино, дискотеки.

Ежегодно го посещават наистина милиони туристи и той е водеща туристическа дестинация в Европа.

При откриването си комплексът е бил предмет на множество, предимно културни спорове, но това съвсем не му е попречило да бъде притегателно място, където героите от любимите ни филми оживяват! 

Един от най-посещаваните паркове в Европа е и ПортАвентура (PortAventura). Влакчетата, кулите със свободно падане и много други атракции са държали рекорди сред парковете в световен мащаб.

Развлекателният комплекс се намира в южната част на Барселона в град Салоу до Тарагона в Испания.

Паркът е разделен на тематични области, базирани на различни исторически цивилизации - Средиземноморие, Далечния Запад, Мексико, Китай, Полинезия. SésamoAventura пък е декорирана и създадена с мотиви от Улица Сезам, като предлага разнообразни развлечения за малки и и по-големи деца.

През летните месеци тук може да се насладите и на воден парк, има и голф игрище.

Във вътрешността на парка също има хотели, където може да се настаните, а за комфорта на посетителите се грижат множество барове и ресторанти.

Тук може да участвате в състезания, да се повозите на повече или по-малко екстремни влакчета, да наблюдавате фантастични шоу програми със специални ефекти... Напред към приключенията!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Южната част на Барселона .... ще ме уморите хаха