МВнР с предупреждение: Внимателно в Етиопия!

По възможност отменете пътуването си, съветват от Външно
Обновена: 22 фев 2018 20:29 | 22 фев 2018 20:11, Красимир Ангелов
10
МВнР с предупреждение: Внимателно в Етиопия!
Снимка: МВнР

Министерството на външните работи на България информира, че след подадената оставка на министър-председателя на Етиопия Хайлемариам Десален, считано от 16 февруари в страната е въведено извънредно положение за шест месеца, с възможност за удължаване, съобщиха от ведомството.

Във връзка със задълбочаването на политическата криза в Етиопия и въведеното извънредно положение, МВнР предупреждава българските граждани, пътуващи или пребиваващи на територията на Етиопия, за възможни граждански вълнения и прояви на насилие.

Затова се препоръчва, пребиваващите в Етиопия български граждани да следят внимателно информацията в местните средства за масово осведомяване, да се съобразяват с цялата сериозност на въведеното извънредно положение и стриктно да изпълняват разпорежданията на органите за сигурност.

При евентуално възникване на граждански вълнения и насилие, българите да останат по домовете си или на друго сигурно място, да се подсигурят с най-необходимото - храна, вода и медикаменти, както и да уведомят близките си и приятелите за създадената ситуация и да ги предупредят за възможни нарушения в комуникацията.

На българските граждани, на които предстоят пътувания до Етиопия, които не могат да бъдат отменени, се препоръчва да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за..." на интернет-страницата на МвнР.

При необходимост, българските граждани могат да потърсят съдействие и актуална информация от българското посолство в Етиопия на следните дежурни телефони: +251911252514; +251913069999. Сигнали за изпаднали в беда български граждани се приемат денонощно и от дирекция "Ситуационен център" на МВнР на телефон: +359 2 948 24 04 и имейл: crisis@mfa.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: МВнРпътуванеЕтиопия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Елена Йончева няма ли да отиде до Етиопия да ни информира? Хем ще изкара некой лев, а може и да намаже нещо друго. Тя има опит с брадатите в Чечня :)
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
чудно ми е някой от читателите на днес, някога ходил ли е до тая африканска дупка, че редакцията намери за необходимо статия да пише че да ни уведоми да не ходим там! Смешна работа! Ако все пак, случайно има такъв - ходил или ще ходи до Етиопия, нека да напише!
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да изпратим натам нашите опитни политици, за нула време ще решат проблема. Като не останат етиопци, всичко ще се успокои.
3
1
 
4
 
! Отговори
Kizio преди 6 години
V eu mediite podobni e-adresi s edin klik se otvariat...v bg media...chakai malko... :-)
2
1
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Доооооообре!
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"По-възможност", а при най-възможност? :)