Общинските болници искат: Без лимити, нови клинични пътеки

Настояват и да няма изисквания за броя на лекарите, за оборудване
13
Общинските болници искат: Без лимити, нови клинични пътеки
Снимка: Булфото, архив

От Националното сдружение на общинските болници предлагат промени в проекта на Националния рамков договор.

Искането е записано в становище на организацията, изпратено до НЗОК и до Лекарския съюз.

Още по темата

От сдружението настояват да се премахнат лимитите на лечебните заведения, както и да се преосмислят алгоритмите на клиничните пътеки заради високите изисквания, заложени в тях.

Според организацията не трябва да има такива изисквания за броя на лекарите, за тяхната специалност и допълнителни умения, както и за наличието на задължителни структури – като задължителното оборудване например.

Причината - това води до ненужно оскъпяване на дейността, което предизвиква увеличение на хоспитализациите и това пък се отрязва негативно на бюджета на Касата.

От сдружението са и против ограничаването на броя на леглата, по които се изпълнява дейността, а от друга страна, задължителният престой по КП се явява допълнителен лимит на лечебните заведения. Това според тях води до ограничен достъп или до излишна заетост.

От сдружението са и против ненужните изследвания по време на лечението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В общинските болници се лекуват все по-малко пациенти, тъй като населението се стопява. При по-сериозно заболяване всички се насочват към големите областни и държавни болници. Нека се провери в общинските болници колко лекари работят основно и колко се водят на работа само, за да не се закриват отделения и да се взимат пари по пътеки. След това може да се премине и към закриване на ненужни болници.
12
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от повечето общински болници няма смисъл да съществуват като болници,трябва да станат медицински центрове за спешна помощ и долекуване.
11
0
 
32
 
! Отговори
Браво на БГ преди 6 години
Браво на българите. Адски се изкефих като разбрах, че българите в чужбина си изтеглят роднините да се лекуват в Германия и Испания, и не дават нито лев на уважаемите български лекари.След като има лимити, след в болницата те гледат касичка и нямат елементарно отношение към пациента, след като ти издават неверни диагнози, по-добре пациента да се лекува в чужбина. Пък нека плаши бялата мъгла, че нямало да останат лекари в БГ, ми то пациенти не останаха в БГ, само маргинали се лекуват в БГ.
10
0
 
33
 
! Отговори
ОБЩИНИТЕ "ИСКАЛ преди 6 години
..АМА ,...ШЕ "ПЛАЩАТ" ЛИ...??!!ДА СЕ НАУЧАТ ДА ПЛАЩАТ ...А НЕ САМО ДА СИ ВЪРТЯТ МУШИИ С ПАРИТЕ ПО ПРОГРАМИТЕ ....!!!ЩОТО ЕДИН КМЕТ , ВЕЧЕ БОЯДИСА ВСИЧКИ ДУВАРИ , ПАРАПЕТИ И ТРОТОАРИ В ГРАДА ....САМО И САМО--- ЗА ДА ГУШНЕ КОМИСИОННИТЕ ОТ СДЕЛКИТЕ , А БОЛНИЦАТА ТУКА , СЕ Е ПРЕВЪРНАЛА В "ПОГРЕБАЛНО БЮРО"!!!!НЕМА ИЗЛИЗАНЕ --- АКО ВЛЕЗНЕШ ДА СЕ ЛЕКУВАШ !
9
1
 
36
 
! Отговори
Ozonfet преди 6 години
Stop parite za danaci, taksi i zdravna kasa....do 6 meseca ste izsahnat ot glad i stud, ste imame doktorski i profesorski sudjuk...;-)
8
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ношите лекари искат да си правят каквото искат и държавата да покрива всичките им кражби. Бялата мафия в действие.
7
4
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Докторите получават високи заплати те просто нямат място да се оплакват от финнасова гледна точка.
6
0
 
41
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Болниците в България са търговски дружества Когато ти се наложи да отидеш на лекър трябва да носиш определена сума пари . Медицинските лица са свикнали пациентите да им носят бомбони, суджуци даже и пари на ръка .
5
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пари за общинските болници няма,понеже здравната каса и частните болници играят в комбина срещу тях. А те са комбина,понеже здр.каса и 90% от частните болници са в ръцете на бившата "държавна",т.е. "Партийна" сигурност чиито "болнични" структури са създадени специално,за да източват парите на нашите данъкоплатци и да оставят страната без здравеопазване веднага,щом Москва им нареди! Това може да ви се струва странно,но е точно така!
4
1
 
39
 
! Отговори
Доктор преди 6 години
Ако искат ди клинични магистрали да си направят докторите,ако искат 3000 лекари да си назначат,стига да могат да се вместят в парите,които им се полагат! Защото и аз мога да харча ако някой ми даде много пари!
3
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ води геноцид над българите.
2
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко не дава, иска българина да измре, да останат само роми които да го избират.
1
2
 
35
 
! Отговори
Benebanmka преди 6 години
Ima...za vsichkite tehni jelania krediti...da si kupiat kreditni bambumkovi karti...