Бащата от "Люлин" лъгал, че момичетата ходят на училище

Съседи казали на общинарите, че не познават такива деца
Обновена: 23 фев 2018 14:56 | 23 фев 2018 14:45, Анисия Иванова
19
Бащата от "Люлин" лъгал, че момичетата ходят на училище
Снимка: Нова тв

Бащата на трите деца, които с години били държани като заложници от собствените си родители, лъгал полицията, че трите сестри посещават училище в центъра. Мъжът казал това по телефона на кварталния полицай в "Люлин”, след като общинските власти забелязали, че момичетата не са ходили нито на детска градина, нито на училище. Това обясниха пред Нова тв експерти от общината, чието задължение е да "връщат" в класната стая изпаднали от образователната система деца.

Още по темата

Последните им посещения на адреса на семейството били в края на октомври и началото на ноември. Тогава обаче никой не отворил врата на апартамента, между чийто стени трите сестри – на 13, 14 и 18 г., на практика са прекарали целия си живот. Съседите пък казали на общинарите, че не познават такива деца.

Експертите от Община Люлин изразиха мнение, че отговорността за това децата да ходят на училище е изцяло на родителите, а близките им трябва да подават сигнали при съмнения за нещо нередно.

В случая със сестрите, държани под ключ, помощ опитва да им окаже техният дядо. Той разказва зловещата история на семейството на дъщеря си пред камерата на "Съдебен спор". Веднага след това мъжът изчезва. Намерен бе убит преди два дни. За престъплението са обвинени родителите на внучките му.

"Когато се вижда, че родителят е изпаднал в трудно положение, социалните трябва да влязат в дома и да се опитат да помогнат", коментира казуса детският психолог Младен Владимиров.

Той не скри възмущението си от факта, че телевизионен екип успява да разговаря с проблемното семейство от "Люлин", а "хора с десетилетия експертиза не са могли".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
6
 
! Отговори
Дайте обяснения преди 6 години
КАКВО работят родителите? Откъде средства? Нали са ги раждали в заведение тези деца? Как съседите нЕ ЗНАЯТ, че има деца/ И най-важното- какво работят? КОЛЕГИ? Не може да са толкова излирани/РОДНИНИ?Братя, сестри?? Н е е нормален този случай; че и ТРИ ДЕЦА! ЗА КАКВО ГИ РАЖДАТ?
18
1
 
3
 
! Отговори
Ризван преди 6 години
"Бащата" и "майката" от Люлин трябваше да са в психиатрията от години! Ама когато, уж българските органи, се подрусват с Валиум/Лексотан/Перхизан/Карбамазепин - така ще е! Дано дечицата да се стабилизират от тази психична травма!
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казал на полицая и той добре. Не се ли проверява. В Англия всяко дете се посещава да се види в какви условия живее, а на новодошлите им се дава списък с правила.
16
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
хаиде сега тази секта да се закрие незабавно сигурно има и други подобни случаи
15
3
 
1
 
! Отговори
до 2222 преди 6 години
На всеки му е ясно че социалните работници не могат да работят без подкрепата на гражданите,просто такъв е типа работа,гражданите сме ние обаче и няма как да сме виновни, първо трябва да е виновни останалите.А и никой не обича да съдейства на социалните, просто това трябва да го свърши някой друг ,защо да губят нашето време в глупости.Виж тука в интернета е друго, но ако ми звънне някой социален за съдействие ще отбия номера.всъщност колко от вас някога са съдействали на социалните?
14
1
 
11
 
! Отговори
annybody преди 6 години
До Анонимен 11Де да беше само само напълно измислената "Агенция за детето"! Упълномощени са 17 какви ли не ялови институции, пряко отговорни тъкмо за подобни ситуации, всичките отговарят в хора: "Нямаме сигнал, не знаем". Децата нямат дори документи за самоличност.Колко чиновника лапат на главата на всеки от нас? И какъв е дялът им от нашите данъци? Каква работа вършат - ВМЕСТО нас? И не мрем ли ние - ВМЕСТО тях?
13
4
 
3
 
! Отговори
22222 преди 6 години
Да то винаги социалните са виновни, ами защо не си подадете документи за работа в ОЗД където един социален работник работи по 90 случая месечно и за това получава 550 лв. не е защитен от никой , отивайки на адрес не знае какво ще открие, често социалните работници са бити, заплашвани. Тази жена е видимо ***, нападна репортерите, а ако беше нападнала социалния работник или го беше убила кой щеше да е виновен. Лесно е да се говори ей така празни приказки за вина.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само по егн аз като гражданин мога за няколко минути да проверя ученик ли е или не.А за полицията да не говорим , това се установява с едно кликане,т,е, няма начин да излъжеш полицията за това , примерно за това че детето ти ходи всеки час, а действително липсва пред повечето време вече може да се каже че може да излъже полицай, а на полицая му трябва време за проверка на това.Защото бързата проверка показва само дали е записан егн за годината като ученик.
11
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не са успели, защото изобщо не ги е било грижа. Закрийте Агенциятя за "закрила" на детето! Тя е ненужна в този си вид, направо вредна, заради бездействието си. Колко деца можеха да бъдат спасени, ако тя имаше проактивно отношение. Така е много лесно, нямаш сигнал и пас.
10
0
 
43
 
! Отговори
?! преди 6 години
Безхаберие цари във всички държавни служби, от които се очаква контрол, особено такива които са към социалното министерство. Министъра незабавно трябва да подаде оставка...защо тези службички отказват да работят ?! Защо съществуват тогава ?
9
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бозкееее, имало държавна службичка да следиш дали някое дете посещава училище! Продължавам да се изненадвам както от съшествуването, така и от ефекта на това звено. И какво значи не отворили вратата - нали сте държавни служители, викате полиция и влизате. За кинтролата от градския транспорт може, а за вас не може, така ли? И не се казва дългогодишна експертиза, а дългогодишно взимане на заплата
8
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като е дал "честна дума" е нормално да му повярват полицаите. Няма да ходят да проверяват я.
7
2
 
12
 
! Отговори
българин православен преди 6 години
Е, сега какво ще кажем за тези хора....кой ни е виновен? Все пак те са цисти българи, а ...да те са сектанти, ясно затова никой не е разбрал нищо, затова дядото е убит.....Крайно време е да си кажем истината и за Боко и за Цв. и за Доган и Местан , и за КараСидеСимеончов и СтаШеф--ние сме си виновни. Ние ,ги търпим и затова те правят каквото си искат. защото те са една дружина, която живее на наш гръб.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като ги гледам така цялата фамилия има сериозни психични проблеми.Дедото и той преживе цивреше "апартаментът ми"
5
2
 
28
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
За тези е трудно да се каже, че са хора(става на въпрос за дъщерята и зетят). Какви безчувствени и психично болни хора.Чудя се защо все си мълчим, а ако отидем и кажем какво става държавата не си мърда и пръста за гражданите си. Явно в България всичко е на самотек.
4
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност пред камерите момичетата излизаха и бяха на пръв поглед добре облечени/даже репортерът го констатира/, но вероятно под диктовката на майката - с брутално орязани социални взаимоотношения - без социален живот, без лично време и пространство и т.н. Изключително е трудно да се накарат да заработят институциите без неопровержими доказателства, а и съседите на семейството са показали по българска традиция липса на единство. Телевизията и те са си направили репортажа вероятно и дотам.
3
1
 
34
 
! Отговори
D преди 6 години
Институциите да не си измиват ръцете и да не прехвърлят вината на съседите, защото от репортажите се видя, че има съвестни съседите, които неведнъж са подавали сигнали и до полиция и до социални служби.
2
17
 
0
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ПО-ДОБРЕ Е ДА КАЖЕШ БЛАГОРОДНА ЛЪЖА КАКТО Е НАПРАВИЛ ТОЗИ РОМ ,ОТКОЛКОТО КАТО ОНЯ БЪЛГАРИН ДА УБИЕШ ЖЕНА СИ ЗАЩОТО ИСКАЛА ДА СЕ РАЗВЕДЕ С ТЕБЕ !
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добро утро още в с.спор стана ясно. Майката истерична,агресивна и с речник на кръчмар