Нанков недоволен от снега на "Тракия": Ще се наказваме!

Ситуацията в София е усложнена, ще чистят и през нощта
Обновена: 26 фев 2018 14:08 | 26 фев 2018 14:07, Веселина Йорданова
22
Нанков недоволен от снега на "Тракия": Ще се наказваме!
Снимка: БТА

София и Софийска област са сред районите с утежнена пътна обстановка заради интензивните валежи от сняг. В Кърджали и Смолян има над 40 сантиметра сняг. Няма бедстващи хора и затворени пътища за леки автомобили, но такива има за тежкотоварни. Това съобщи регионалният министър Николай Нанков в началото на дискусия за новото райониране на страната.

Още по темата
Той информира, че на магистрала "Тракия" има 8-километрова колона в района на Пазарджишка област заради катастрофирал ТИР. Министърът изрази недоволство от почистването в тази област и посочи, че ще има наказани не само почистващи фирми, но и от администрацията, предаде БТА.

Нанков съобщи, че вече са преодолени проблемите заради обилния сняг от тази сутрин на магистрала "Люлин". По останалите магистрали няма затруднения.

Над 1700 машини са ангажирани със зимното почистване в страната, каза министърът и призова хората да тръгват на път, подготвени за зимни условия и ако нямат спешни причини, да отложат пътуването.

По-късно през деня заедно с Пътна полиция ще бъде направена актуална оценка на пътната ситуация в страната и в частност със случващото се на магистрала "Тракия".

Столичният кмет Йорданка Фандъкова, която също участва във форума, съобщи, че над 180 машини почистват столицата, а обстановката продължава да е усложнена заради снега. След 9.00 ч. е възстановена обработката на основни квартални улици. Основната ни задача е осигуряване движението на градския транспорт, каза столичният кмет.

Тя информира, че над 1020 души, по данни на снегопочистващите фирми, разчистват тротоари, подлези и спирки, снегонавяванията обаче продължават и това, по думите на Фандъкова, създава допълнителни трудности.

Разчистването на столичните улици ще продължи и през нощта. Кметът на София призова хората да тръгват готови за движение при зимни условия, а при възможност да не се излиза с леки коли. Фандъкова апелира всички собственици на сгради да се погрижат за почистването на тротоарите пред сградите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще чистят и през нощта? В цивилизованата чужбина чистят предимно през нощта, за да не се задръства движението от снегорини през деня. Що за *** са нашите управници???
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички от Герб сте за наказания!
17
0
 
7
 
! Отговори
123 преди 6 години
Къде ги тези машини бе. Невидими ли са нещо. Една не видях да работи днес. Само една видях на пиротска и тя си седеше. Изпили са парите за почистването и сега само ни баламосват. Само 7.62 за вас.
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това звучи като "ще се глобяваме" което корумпираните катаджии използваха,когато спират някой. И в замяна чакаха нещо като подкуп. Така че тоз Ненков от кого ще чака подкупче сега,за да няма глобени фирми ?
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми естествено, че ще е бедствено положението.Вчера просто валеше и видях точно един снегорин, който хвърли малко луга преди и след тунела в НДК, след което вдигна греблото бодро продължи.Днес се разминах с няколко снегорина, които нито чистеха, нито опесъчаваха (а иначе се мотаха в задръстванията).Разказвайте ми пак приказки, как всички били ангажирани и как имало "бедствена обстановка".
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A преди 30-40 години какви зими имаше - 2 метра сняг и всеки си копаше тунел в снега от къщата за да може да излезе. Само хляб, сланина и вино да има и всичко беше наред - дърва за кюмбето и всичко е точно
13
1
 
10
 
! Отговори
niamatakav преди 6 години
До АнонименВ Германия си отговорен за състоянието на тротоара пред сградата в която живееш.Като вали, ставаш по-рано и ринеш, иначе глоба, а недай си боже някой да падне пред входа ти....
12
0
 
5
 
! Отговори
niamatakav преди 6 години
До ДимоПозволи ми да не се съглася, в държавите с обилни снеговалежи пътищата се обработват с химически препарати преди, по време и след снеговалеж. Така например магистралите в алпите (визирам Австрия от личен опит) са само мокри. Просто снега падне ли на платното се топи и при минусови температури.
11
6
 
9
 
! Отговори
Димо преди 6 години
Аре чиба вече с тая истерия. Какво ви става бе хора? Зима като зима. Не чистели, не знам си кво. Естествено, че през зимата има сняг. Естествено, че преди да е спрял няма как да е почистено до асфалт. Навсякъде е така. Вместо да мрънкате си подгответе колите за зима. Ето ви Париж: https://thelocal.fr/20180207/how-can-so-little-snow-cause-so-much-travel-chaos-around-parisОсло: shiptonorway.no/News/158/Winter-chaos-on-Norwegian-roadsТва е положението.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нанков , на кого ги приказваш тия? Ще трябва да наказваш сам себе си ,защото със сигурност някоя твоя фирма чисти магистралата!
9
1
 
11
 
! Отговори
Нане преди 6 години
Нанков, с наказания ( по ниските нива) не става - системата ви липсва! Научете се веднъж завинаги - трябва да се действа превантивно, а не пост-фактум.....
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ненков като е недоволен от снега, да се оплаче на шева си, а той пък на неговия.Дядо Боже може и да се смили, че да спре снега.
7
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Фандъкова апелира всички собственици на сгради да се погрижат за почистването на тротоарите пред сградите."И да апелираш твойте хора са минали преди снегорините за глобите нали! Никъде го няма в света да плащаш данъци и в замяна нищо да получиш освен "заповед" да чистиш ти, защото някой пак бил изненадан. Цяла седмица и последните два дни се предупреди какво ще е времето и вчера никакъв снегорин.
6
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1700 машини за цялата пътна мрежа са крайно недостатъчни. Факта, че не можете да се справите с автомагистралите, какво да говорим за пътищата от първи до четвърти клас?
5
3
 
27
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Крадлата Фандъкова ДГД.
4
1
 
33
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
некадърници!!!
3
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зимата пак изненада гербаджийските безхаберници.
2
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според другарката фандупкова обстановката се усложнявала заради снега???????!!!!!!! Ама другарко учителке че този сняг кога да вали през лятото ли???? Така се получава когато на власт са селянчета от дълбоката провинция!
1
3
 
48
 
! Отговори
Жеко куршума преди 6 години
В днешния ден да видиш снегорин по пътя - БЕЗЦЕННО!