Патриарх Неофит очаква с радост визитата на руския патриарх

Двамата ще отслужат заедно Божествена света литургия
28 фев 2018 07:58, Елка Василева
25
Патриарх Неофит очаква с радост визитата на руския патриарх
Патриарх Неофит. Снимка: архив, Булфото

Българският патриарх Неофит очаква с радост визитата в България на патриарха на Москва и цяла Русия Кирил, заяви главата на Българската православна църква в интервю за ТАСС.

"Вече 140 години живеем със своя вяра и в свое свободно отечество. Най-големият дар от Бога е свободата, затова няма да забравим да благодарим на Него за Неговата милост, както и на всички герои, дали живота си в името на ближния", заяви Неофит в навечерието на годишнината от подписването на Санстефанския мирен договор, с който се слага край на Руско-турската война 1877-1878 г.

Той добави, че очаква с радост да отслужи Божествена света литургия, заедно с руския патриарх, който ще пристигне на тридневно посещение в България на 2 март.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Ризван преди 6 години
Ох поп, ох кеф!:))))))
19
0
 
2
 
! Отговори
Днес е голям празник преди 6 години
На днешната дата - 28 февруари през 1870 година излиза ферманът,с който се конституитра българска черковна йерархия, наречена Екзархия. По силата на фермана и екзархийския устав, изработен от църковно-народен събор през 1871 г., Българската екзархия е призната за ОФИЦИАЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ в Османската империя.Всенародната борба за Екзархията е един от най-чистите и възвишени моменти в българската история ! Тя е дело не на отделни смелчаци, а на целия ни народ !
18
1
 
2
 
! Отговори
До сони преди 6 години
По ника не мога да позная към кой *** принадлежиш и като възпитан човек, допускам, че си дама и ще бъда пределно въздържан в изказа си. Въпрос:В какво вярваш? В Господ, в йети, в Неси, в Мокеле-Мбембе, в Уикипедия, в "Комсомольская газета"? Избери 1 отговор!Защо, даже да допуснем, че Негово Светейшество е бил сътрудник на КГБ, трябва да е доносник? Това твое хрумване има ли аналогия с твои роднини, доносничили на КДС?Джордж Буш Старши бил ли е доносник на ЦРУ или само директор?ЦРУ благ
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 13Ще честваме годиишнината от подписването на Сан-Стефанския прелименарен мирен договор, с който се е освободила България от петвековно османско иго и се е възстановила българската държавност. По съвместителство ще честваме рождения ден на Цар-Освободител Император Всероссийский Александър II. А ти чествай каквото си искаш, ако щеш и годишнина от момента, в който за пръв път стана от момче - момиче!
16
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЛАВА, в човешката история няма случай, Русия да е помогнала за каквото и да е на друга държава безкористно. Не говорете глупости за Хималай и охрани.
15
6
 
1
 
! Отговори
JJIvanov личен опит преди 6 години
Правили сме експерименти в големия лечебен басейн на КОнстантин и Елена/Дружба Варна/ БАсейна април пълен с германци..няма енергия за разговори..Пристигат руские из Германия.Почваме свежи дълги разговори на руски.. За около 18 минути се въстановява божествената охрана над басейна.Всички ставаме приятели вкл българи с българи, с немци ,с руснаци ..
14
5
 
6
 
! Отговори
Слава преди 6 години
Благодарение на БЪлгарската и Руската православна църква е съхранена кирилицата .Огромни региони на земята се охраняват на руски литературен език близък до черковно славянския.Вдига се охраната чак до Хималаите благодарение на руския език.Езика обезпечава бързо въстановяване на биосферната и божествената земна охрана.БЪлгарската православна църква спасява милиони българи от асимилация 19 и 20 век.
13
6
 
7
 
! Отговори
сони преди 6 години
Не искаме руският доносник Гундяев в България.Не искаме срещите му и с доносниците от клира на БПЦ. Току виж де дотътрил и масовия убиец император Късий 1-ви....
12
4
 
3
 
! Отговори
коко преди 6 години
Вие българи ли сте или папуаси???Моля поне сега не пишете простотии!!!
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Службите на ДС и КГБ винаги са се поддържали!На 3-ти март ще честваме 100 години от Брест-литовския мирен договор!
10
5
 
5
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
А че галите ли Бацко по чутурата ?
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква радост, какво щастие да му цуне задните части с любов и примирение. Браво другарю полковник, браво. Да не забравиш да кажеш, че този жест е продиктуван от безграничната любов и признателност на българския народ към героичния народ на Русия.Дано Бог не ти прости!
8
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руският Патриарх е генерал-лейтенат а нашият май е само полковник от ДС ще седи мирно пред началника от КГБ.
7
3
 
10
 
! Отговори
Нео Фит преди 6 години
Не мога да му скоча ни на парите, ни на пагоните на шефа. Голям дявол излезе.
6
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е била в Свещенната Римска империя от създаването си . Руснаците тогава не са и съществували. Сега се правят на много духовни
5
4
 
14
 
! Отговори
Радой преди 6 години
Ой ви вази духовници , духовници и йощ полковници. Мислите ли , че иконите не ви съзират пагоните.
4
6
 
11
 
! Отговори
Пустиняк преди 6 години
Нито е българска, нито нещо християнско, православно или каквато и да била ценност е останало в тази "църква" По-скоро е мутренска покварена продажна шайка на каишка от руския патриарх. Този изветрял дядка за нова година пожела "Доброплодна"!?! година на българите. Измислят си и нови думи и говорят на чужд език, само и само да нямат нищо общо със съвремието и реалността. "Навремето престъпниците са висяли по кръстовете, сега кръстовете висят по престъпниците" З. Стоянов.
3
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неофит посреща началника си и с радост ще отчете, че отвръщането на българите от БПЦ върви в пълен ход, имотите се продават на мутри и съмнителни бизнесмени, а нашата църква никой от православния свят не я евава.
2
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те са си колеги - офицери
1
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патриарх Неофит е приготвил сапyна и ибpика за руския си началник генерал Гундяев от КГБ по съвместителство днес изпълняващ длъжността патриарх на Русия Кирил.