Патриарх Кирил за 3 март у нас: Русия праща резервният Путин

Проф. Иван Желев: Визитата е знак за добрите отношения с Русия
2 мар 2018 10:30,
150


България се подготвя за Националния празник 3-ти март. Тази година събитието е специално, защото отбелязваме кръгла годишнина - 140 години от Освобождението от османска власт, а специален гост на тържествата тази година ще бъде руският патриарх Кирил.

Ден преди да кацне у нас, руският владика говори пред български медии и подкрепи с разбиране и симпатия позицията на Българската православна църква по отношение на Истанбулската конвенция. Какви послания може да очакваме от тридневната визита на руския патриарх?

Още по темата

Според богослова и бивш директор на дирекция "Вероизповедение" към Министерски съвет проф. Иван Желев визатата е знак на добрите отношения между България и Русия, а посещението въобще не бива да се подценява и омаловажава.

"Патриарх Кирил е вторият по влияние и рейтинг в Русия след Путин и определено не е никак незначителна личност. Той същевременно е глава на най-голямата църква в света. След като стана патриарх, задвижи някои процеси за осъвременяване на мисиите на църквата", уточни богословът в студиото на "България сутрин".

По думите му патриарх Кирил е идвал многократно в България, а визитите му са започнали още през 60-те години на миналия век - докато е бил още млад духовник.

"Той беше много контактен човек с добро отношение към всички. Това посещение може да се приеме като резервен вариант затова, че руският президент няма да дойде за тържествата на 3-ти март. Определено може да се смята, че той представлява цяла Русия", отбеляза Желев пред Bulgaria ON AIR.

Бившият директор на дирекция "Вероизповедание" към МС е на мнение, че във визитата няма да има нищо неочаквано и тя ще мине без изненади, но най-вече връзките между българската и руската църква ще се укрепят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
5
 
6
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Напред с братска Русия!
126
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-*** асоциация не бях чувал. "Резервният Путин". Умопомрачителна посредственост...
125
8
 
7
 
! Отговори
Zabobol преди 6 години
Dobra rezerva-parviqt polkovnik,vtoriqt general ot KGB.
124
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И да дойде и да не дойде, кел файда. И за Путин същата работа. Ние българите изстинахме на братска любов с тези вманиачени в собственото си величие грандомани, готови на всяко предателство и престъпление заради пари.
123
6
 
5
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
До БългаринПетербургската академия на науките е в основата на славянската доктрина, която доктрина успешно служи за изпълнение на завоевателните стремежи на Русия,като неини платени агенти допринасят за включването на българите към славянското семейство. По-късно, по същите причини се създава комунистическата доктрина , а в момента усилено са лансира ПРАВОСЛАВНАТА. Разбира се, при всички тях, Русия е шефа. За приноса на Академии наук СССР за отродяването на Българите от Македония ....
122
6
 
8
 
! Отговори
Българин преди 6 години
"Резервният Путин"? Това някаква подигравка с нашето православие ли е? Кой измисли тази глупост? Имаме обща религия и това е нещо, което ни свързва и с Русия, и с други братски нам народи. Но явно определени журналисти се опитват да политизират и това.
121
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Членска карта 7Гурко се изучава във военните академии по света как не трабва да се водят битки.
120
2
 
7
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До Ф.Е. ДжержинскиЕ, ходете си в Полша, тогава! Нищо против вас, поляците, но ни е Гурко си го уважаваме!
119
3
 
7
 
! Отговори
Ф.Е. Джержински преди 6 години
До Членска карта 7Ника ми е провокативен. Фамилията на въпросния се изписва по два начина. Първия е съветски - Дзержински, а втория е полски Джерджински. В СеСеСеРе чекиста има статут на герой, а в Полша на престъпник. Поляците за разлика от някои кръгове в бг имат правилно отношение към руската империя.
118
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЩирлицПрав си. Но нашата мумия на Гошо Тарабата поне беше на пияница и коцкар. Слава Богу, монумента го рушнаха и мумията я закопаха. ... за съжаление на болшевишките родоостъпници, какъвто беше самия Гошо Тарабата.
117
0
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
да си пишеш фамилията правилно, Феликс Едмундович!
116
0
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Драги ми Феликс, първо се научи да си фамилията и после се занимавай с непонятни вам дела!
115
2
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Е,и ние си имахме насред София подобна мумия,но не това е най-гадното.Гадното е,че вече седем десетилетия,комунистите водят война срещу българското православие-разбирай българския дух!
114
4
 
10
 
! Отговори
Ф.Е. Джержински преди 6 години
Имам сериозни резерви по отношение на това до колко православна е Руската Федерация и какъв фактор е руския патриарх. Резервите ми се основават на два безпорни факта. Над 25 % от населението на РФ изповядва ислям. В столицата на РФ - Москава на червения площад има зловещ езически монумент - мавзолей с мумия на умрял от сифилис гей. И не само. Ленин е доказан психопат и масов убиец, Това е в пълна колизия с ценностите на православното християнство.
113
3
 
8
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
За сведение на *** - по времето на 5 вековното робство робите са пътували и работели свободно в Европа и са изпращали децата си да се учат.При "братушките" имаше картечници по границите.Това пише твоя съмишленик в пост 106Чети, чукча писател, чети и плачи!
112
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 115От дневника на *** я прочетох. Там също пише как на изборите цялото семейство сте се продали за кило суджуци.
111
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До trafalgarЖелезопътният транспори беше построен през царска България и комунизма. ЖП гарите у нас са като гробници сега. А колкото до магистралите построени сега, вече ги кърпят.
110
5
 
4
 
! Отговори
До антибългарите преди 6 години
Ако обаче на някои не им е приятно да каним руският патриарх Кирил, да поканим тогава някой масонски жрец. Може повече да ви допаднат окултните им ритуали.
109
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** би се зарадвал повече на някой ходжа, гюбеци и суджуци.
108
0
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 107Плаща, не Праща!