Патриарх Кирил за 3 март у нас: Русия праща резервният Путин

Проф. Иван Желев: Визитата е знак за добрите отношения с Русия
2 мар 2018 10:30,
150


България се подготвя за Националния празник 3-ти март. Тази година събитието е специално, защото отбелязваме кръгла годишнина - 140 години от Освобождението от османска власт, а специален гост на тържествата тази година ще бъде руският патриарх Кирил.

Ден преди да кацне у нас, руският владика говори пред български медии и подкрепи с разбиране и симпатия позицията на Българската православна църква по отношение на Истанбулската конвенция. Какви послания може да очакваме от тридневната визита на руския патриарх?

Още по темата

Според богослова и бивш директор на дирекция "Вероизповедение" към Министерски съвет проф. Иван Желев визатата е знак на добрите отношения между България и Русия, а посещението въобще не бива да се подценява и омаловажава.

"Патриарх Кирил е вторият по влияние и рейтинг в Русия след Путин и определено не е никак незначителна личност. Той същевременно е глава на най-голямата църква в света. След като стана патриарх, задвижи някои процеси за осъвременяване на мисиите на църквата", уточни богословът в студиото на "България сутрин".

По думите му патриарх Кирил е идвал многократно в България, а визитите му са започнали още през 60-те години на миналия век - докато е бил още млад духовник.

"Той беше много контактен човек с добро отношение към всички. Това посещение може да се приеме като резервен вариант затова, че руският президент няма да дойде за тържествата на 3-ти март. Определено може да се смята, че той представлява цяла Русия", отбеляза Желев пред Bulgaria ON AIR.

Бившият директор на дирекция "Вероизповедание" към МС е на мнение, че във визитата няма да има нищо неочаквано и тя ще мине без изненади, но най-вече връзките между българската и руската църква ще се укрепят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напишете му агентурното име на "патриарха".Предишният беше агент Дроздов. И този също е агент на КГБ.
86
5
 
4
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
От Османско владичество се освободихме но още не можем да се освободим от руско иго...
85
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Шипка се сражаваха руски солдати и български Опълченци.Там нямаше американски морскиПехотинци.нито отбраната е ръководена от генерал Кастър.Ама както сте тръгнали и на историята посягате.
84
3
 
6
 
! Отговори
путларах акбар преди 6 години
Всичкото ЧК ,ДС и КГБ станаха набожни..ха.ха навярно защото имат много грехове..ха.ха Това ще е къвещание на КГБ и ДС-мъченици от синода
83
1
 
2
 
! Отговори
Макавей преди 6 години
България се освободи от Русия и руският император.А за Джорж Сорос след година две ще се коментира какви пари е оставил.
82
3
 
4
 
! Отговори
Психодиспансер преди 6 години
В коментарите за визитата на агента на КГБ и срещата му с българския му колега от ДС се е изходила цялата русофилска гня.з тровеща България. Българските попове са образ и подобие на руските си патрони. Същите тези, които твърдят, че азбуката е македонска и лижат чепиците на Вова.
81
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жужето не смее да дойде и праща резервата си.
80
8
 
13
 
! Отговори
9К51 преди 6 години
По проста-шко заглавие едва ли може да се измисли!!! Става въпрос за духовен глава на страната, която ни е освободила от 5 вековно робство, мислите ли като пишете тези заглавия? Ако не беше тази война и досега да сме в положението на кюрдите, те са 40 млн., а нямат собствена държава, само болен русофобски мозък може да разсъждава по този начин.
79
4
 
10
 
! Отговори
история преди 6 години
След 500 години робство И ЛИПСА НА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА НА КАРТАТА НА ЕВРОПА, с тази война се възстановява БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА. Отново има България в Европа и българите имаме СВОЯ ДЪРЖАВА.Всичко друго е от Лукавия!
78
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ПАТРИАРХА И ПУТИН ВИНАГИ ЩЕ СА ДОБРЕ ДОШПЛИ В БЪЛГАРИЯ. А ШЕПИЧКАТА МАЛОУУМНИ ИДИООТИ ОТ ЩАБА НА ИВО МИНДЖЕВ И ФОНДАЦИЯ АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ МОГАТ САМО ДА ПОВРЪЩАТ ПОМИИ ОТ БЯС И ЗЛОБА ЧЕ СА ЕДНО ЖАЛКО МАЛЦИНСТВО. А И КОМЕНТАРИТЕ ТУК ГО ДОКАЗВАТ ЗА ПОРЕДЕН КОЙ ЛИ ПЪТ.
77
10
 
6
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Поп - КГБ-ист ...първи приятел на другият КГБ-ист....милионер със часовник за 30 000? и Майбах....не го искаме !
76
3
 
17
 
! Отговори
истина преди 6 години
След 500 години робство се ВЪЗСТАНОВЯВА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА благодарение на тази война! ДНЕС нямаше да има ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ, АКО НЕ БЕШЕ ТАЗИ ВОЙНА!Всичко друго е от Лукавия!
75
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 74Ако нямаше 6 ти септември щеше да има 2 х 3 март !
74
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вържете руския поп за да е мирна България !
73
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Историк Ако нямаше Трети март, сега щеше да биеш чело към Мека .
72
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Историк АМА БЕЗ ТРЕТИ МАРТ ,НЯМАШЕ ДА ИМА ШЕСТИ СЕПТЕМВРИ . Пон един път прочети новата ,цензурираната ,история .
71
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно идва с частната си армия...
70
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е тройника на Путин.
69
8
 
24
 
! Отговори
Добре дошъл! преди 6 години
Да ни е Добре Дошъл! Бог здраве да му дава. Той обича България и българския народ.
68
3
 
12
 
! Отговори
Батко преди 6 години
По време на великденския пост бъдете смирени и добри.Много омраза се хвърля тук в противоречие с християнските ценности.Някой коментират без да са наясно с каноните .