Благодарностите за литовци, финландци – наша си работа!

Петър Стоянов: Може и да се промени отношението ни към Русия
6 мар 2018 10:15,
130
Благодарностите за литовци, финландци – наша си работа!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Дали ние дължим благодарност на румънци, литовци, финландци и украинци - мисля, че е наш въпрос. Колкото и малък да е бил техният принос, ние сме длъжни да изразим своята благодарност за особождението на България,  каза пред БНТ Петър Стоянов, президент на България 1997 - 2002 година.

"Този въпрос се превръща в много чувствителна тема и започвам да се замислям за 3 март като национален празник. Какъв е този национален ден, ако ще разделя българското общество, допълни той като обясни, че е прочел много коментари и те са били противоположни", каза Стоянов.

Още по темата

"Отношението на българите към Русия не може да бъде променено и в това няма нищо лошо. Отношенията между българския и руския народ са нещо различно от правенето на реална политика", настоя той.

Петър Стоянов коментира и случая в Пловдив, при който беше задържан рентгенологът д-р Иван Димитров. По думите на Стоянов "казусът в Пловдив е много чувствителен". Той опира повече до юридическите параметри на това, което се нарича неизбежна самоотбрана, обясни той.

"Но извън това става въпрос за най-голямото поражение върху България - националната деморализация. И корупцията, и недъзите в съдебната система, и битовата престъпност - всичко това са следствия от националната деморализация в България", смята Петър Стоянов.

"Не можем да виним и изискваме само от институциите, забравихме за ролята на семейството, църквата и училището", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 97Знаеш ли, даже Христос от 10 добри дела, които е осъществил, му Е благодарил САМО ЕДИН! Така че това за благодарността .........е умряла работа! ВИНАГИ ВЪПРОСЪТ Е В ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА! А не в интерпретациите, домисли и преиначаване според конюктурата! Една ме успокоява, СЛЕД ОЩЕ МАЛКО ВРЕМЕ ти и такива като тебе, неграмотници, ще се обърнете на 180 градуса! Защото сте безакълни и се водите по другите, които ви използват! ОЩЕ МАЛКО И ЩЕ СЕ ПРЕБОЯДИСАТЕ!
90
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква благодарност бе наглеци. Само 7 години след войната русия е категорично против съединението. Благодарност. Ай сик***. И след 1000 години тия ще искат да сме им благодарни. Няма такава наглост.
89
18
 
20
 
! Отговори
рускиня до 84 преди 6 години
"Русия вместо да реве по чуждите порти за уважение..."Русия не реве за уважение. но някои неблагодарници ,като тебе дето по социализъма близали подметки на Т.Живков, сега ближете подметки на америсканските ботуши - та тези неблогодарници просто страдат ,че руски войници доли живото си за освобождение на българия. Твои предци, със сигурност е били от тези дето доносничали на турци, дето се покриха, и оставеха смели български опълченци да се бият сами. Долен пар..цал
88
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-малкото не е културно когато си гост на изпроводняк да обиждаш домакините си.
87
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 75България се пише с ГЛАВНА буква, Хкрементче! Също както и Русия!
86
15
 
17
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
Стоянов да каже колко руски войници дали живота си - този очилат ...(самоцензура) дали живота си той да ходи в европейско костюмче и да ръси умни мисли с конските си зъби.
85
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-точния коментар е направил АНОНИМЕН 84. Болшинството коментиращи познават историята колкото китайската азбука.
84
7
 
11
 
! Отговори
PD преди 6 години
И този да се изходи, по темата.А проблема е, че от наша, работата я превръщате в слугинаж на чужди елити.Националности в смисъла на днешното разбиране, в онуй време не са съществували с същата тежест. За това подобни трактовки са само в главите на объркани слугинажи, които се чудят как да се харесат на новите си господари.
83
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори и на един човек дал живота си доброволно за България ,трябва да се благодари, та това е човешка душа жертвала живота си за родината ни.....,така и трябва...А българина ,знае ,наистина на кой наѝ много да е благодарен!въпреки ,че на финала и всичко е откупено с много пари от наша страна....Така се помага....,затова се благодари на всички за България ,защото те са се саможертва ли за нас......
82
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога ще ,,благодарим "на Грузия,Украйна и Израел за налагането на комунистическия режим в България!Все пак първите двама начело в СССР са грузинците Сталин и Берия,а по върховете на компартията бъка от украйнци и евреи!А и да не забравяме да ,,благодарим"на създателете и на КГБ евреина Троцки и особенно на ПОЛША заради поляка Феликс ДЗЕРЖИНСКИ!
81
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като сме тръгнали ,да даваме благодарности на всички,да отдадем заслуженото и на Швеция,почти полувината от финландските войници са шведи!Също и на всички етноси в Руската армия!
80
14
 
21
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
няма толкова долно племе като българите. Простотията и селянията са ви в кръвта, но явно и неблагодарноста. Не знам дали има отрицателно качество, което да не притежавате. Погледнете Финландия на картата. Погледнете и Турция като импреия тогава. Сериозно ли мислите, че финландците са могли да направят нещо? Освен да ги замерят със снежни топли. Естествено че императора си е следвал интереса, но обикновените войници са се били с мисълта, че помагат на брата си славянин. Броя дните да се махна!
79
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брадатия се цупи като госпожица , че не сме го уважили като трябва. Ми да иде в Турция - там ще го уважат повече отколкото е очаквал.
78
6
 
16
 
! Отговори
деморкатис преди 6 години
пхахаха гледам, че някой демократи благодарят и на турците. Абе всичките сте за въжето!
77
6
 
18
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Пешо Коня е парясник. Той не можа да сложи ред в собственото си семейство,взел международното положение да оправя....
76
6
 
4
 
! Отговори
анатема преди 6 години
и арменския поп не го искал
75
18
 
3
 
! Отговори
До 74 преди 6 години
Заради такива плоски мозъци държавата буксува и не може да излезе от комунистическото блато! Дай пример, кой е казал, че приносът на другите нации е равен с този на руснаците! Аз не знам такъв случай, освен някой безумец, като теб! Що се отнася до ражбата на КГБ, наричаща се Кирил, то той има толкова общо с християнството, колкото имам от Мека! Да се прибира там, откъдето е изпълзял!
74
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
руския ..... Кирил ....
73
16
 
5
 
! Отговори
анатема преди 6 години
чамаданите и по живо по здраво да ходи да се оплаква на арменския поп
72
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наглостта на Русия да ни определя на чии гробища да плачем е отвратителна !И с право много хора започват да мразят цяла Русия заради кремълските КГБ ченгета !