Благодарностите за литовци, финландци – наша си работа!

Петър Стоянов: Може и да се промени отношението ни към Русия
6 мар 2018 10:15,
130
Благодарностите за литовци, финландци – наша си работа!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Дали ние дължим благодарност на румънци, литовци, финландци и украинци - мисля, че е наш въпрос. Колкото и малък да е бил техният принос, ние сме длъжни да изразим своята благодарност за особождението на България,  каза пред БНТ Петър Стоянов, президент на България 1997 - 2002 година.

"Този въпрос се превръща в много чувствителна тема и започвам да се замислям за 3 март като национален празник. Какъв е този национален ден, ако ще разделя българското общество, допълни той като обясни, че е прочел много коментари и те са били противоположни", каза Стоянов.

Още по темата

"Отношението на българите към Русия не може да бъде променено и в това няма нищо лошо. Отношенията между българския и руския народ са нещо различно от правенето на реална политика", настоя той.

Петър Стоянов коментира и случая в Пловдив, при който беше задържан рентгенологът д-р Иван Димитров. По думите на Стоянов "казусът в Пловдив е много чувствителен". Той опира повече до юридическите параметри на това, което се нарича неизбежна самоотбрана, обясни той.

"Но извън това става въпрос за най-голямото поражение върху България - националната деморализация. И корупцията, и недъзите в съдебната система, и битовата престъпност - всичко това са следствия от националната деморализация в България", смята Петър Стоянов.

"Не можем да виним и изискваме само от институциите, забравихме за ролята на семейството, църквата и училището", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стамболов има още един огромен грях към България, за който не се говори. Той лично заминава за Западна Европа да търси български цар. И открива Фердинанд в една виенска кръчма. Алчен, високомерен, хомосексуалист, който изобщо не се интересува от проблемите на България и който вкарва България в две национални катастрофи.Заради военната му некадърност губим Западните покрайнини и плащаме 35 милиона златни лева репарации понеже сме сред победените страни в ПСВ.
50
9
 
22
 
! Отговори
Информбюро преди 6 години
Великото Финландско Княжество е разполагало до 1878 с един единствен стрелкови батальон, който не е взел участие във руско-турската война. Участие във войната взема руска част, разквартирувана във Финландия и оттам носеща името си. Финландците не са служели в царската армия, както литовците и др. Едва след войната, 1878 в княжеството се въвежда задължителна военна служба.Четете повече, пишете по-малко.
49
13
 
12
 
! Отговори
все добри новини преди 6 години
Важното е че парите на Империята на Злото отново потекоха към тролетариите.Бойко отново ще забележи ръст на паричния поток от Русия към България.Тролчетата ще добавят някоя и друга рубла към кахърните си социалистически пенсии. Ще отидат да си купят водчица и да се напият от радост че руския владика е посетил българия през зимата.Министърката на туризма ще отчете ръст на нощувките от русия.
48
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евреина Стоянов разсъждавал... аман от жидовски ***
47
8
 
13
 
! Отговори
Стамболов ли? преди 6 години
няма по велика мижитурка от Стамболов, ето част от подвизите му:- предлага Свободна България отново да стане част от Осмаснката Империя- изтезава над 1 година един от най-великите българи - Капитан Петко Войвода, докато не го убива- не е участвал в нито едно въстание- прекланя се е на Англия и Дизраеки преките виновници за Старозагорското (а и не само) кланеДотук с тази ***
46
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
30 години преход. В този период който е 2 трети от 45 години социализъм България не е постигнала нещо значимо. Провал на фона на другите страни, които ни задминават. От тия 30 години, страната се управлява 3 години от БСП лява партия и 4 години от БСП в коалиция с НДСВ и ДПС. останалите години въпреки отвратителната десничарска пропаганда българия е била управлявана от десни марионетни правителства под диктовката на запада и техните собствени корупционни напъни. 23 ГОДИНИ ДЕСНО ПРОВАЛЕНО УПРАВЛЕ
45
5
 
3
 
! Отговори
комунист преди 6 години
Моя дядо много е уважавал Сталин защото е застрелял Царското семейство в Русия и е прекъснал рода на Романовците.За незнаещите Палеолозите продължават съществуването си като Романови в Москва.Романовците са в дъното на зловещите интриги в България преди и сега.Понякога историята иска радикални действия.
44
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кучето на Скобелев както разбрах било немска овчарка. Борисов дали се обади на Меркел да и благодари? Може да е пропуснал.
43
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какво сваляте шапка на Стамболов - че се е крил в плевниците и не е участвал в Априлското въстание, този апостол, и че единствено неговия окръг не възстава, или пък за това че е първият министър-предател след освобождението доказано корумпиран в космически размери, диктатор и насилник над българския народ и предложил България да мине отново към османската империя, добре че султанът не е приел от страх пред русите.
42
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Номерът е не на кого сме благодарни, номерът е сега да го дъвчем тоя въпрос до Потопа.Журналята трябва да отидат сега на питат Плевнелиев какво мисли, а може би и Деската.А Боко пропусна да се обади и в Япония и да благодари лично и за единствения японец участвал във войната.
41
2
 
17
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Как добре го казва г-н президента НАЦИОНАЛНА ДЕМОРАЛИЗАЦИЯ. Само дето не допълни кои са катализаторите за ставащото.Аз мисля че първопричината е липсата на справедливост още от управлението на СДС, та и до ден днешен от всичкия управляващ и икономически елит. Всички наливат от пусто в празно, важно е " влака да върви".
40
14
 
11
 
! Отговори
несъответствие преди 6 години
Българския народ избира президент за да има постоен човек който да играе ролята на обединител на народа и да го представя достойно пред другите народи.Оказва се че настоящия президент за 24 часа съумя да разедини народа.Това е очевидно служебно несъответствие и то трябва да се санкционира.
39
6
 
12
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
интересно е че всички русофоби са бивши комунисти, комсомолци или синиве на такива. Говорете със стари пловдивчани. Ще чуете интересни факти за живота на този ***.
38
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя не беше ли навремето доносник на ДС с агентурно име Виктор.
37
6
 
10
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
някои неща са предопределено. Някои - не! Понякога в живота възникват дисбаланси и се получава вакуум който се пълни със случайности в колелото на историята. Като например един бракоразводен адвокат, едно умопомрачително плямпало да стане президент. Ако броим и строителя, всъщност са 2. Тези нафталин-либералки са комети-изгряват на небосклона на истрията, светят за секъунди и после им гледаш опашките как загасват.Остава да попръцкват мъжки срещи Русия и историята ни за забравят колко са жалки
36
9
 
5
 
! Отговори
факт преди 6 години
Всъщност Сергей Станишев възнамеряваше да отмени кирилицата, но не посмя.
35
4
 
1
 
! Отговори
истинската история преди 6 години
Като сте толкова принципни в детайлите, защо не благодарите не само на Хитлев а и на Сталин за връщането на Южна Добруджа, демек на Грузия, щото Сталин е грузинец. Смешници.
34
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес ние не виждаме че чорбаджии и турци са едно. Преди са го виждали.И страшен беше хайдутин за чорбаджии и турциала за клети сюрмасикрило беше Чавдар войвода. Пропагандната финансова пара на чорбаджиите отива напразно.
33
3
 
13
 
! Отговори
Българин Патил преди 6 години
Да, благодарни сме на Русия, но сме благодарни и на останалите. Точка.
32
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1998 проф. Ото Кронщайнер от славния ЕС лансира светлата идея, че когато България бъде приета в ЕС, да се помисли за правопис на латиница, кирилицата създава много трудности в културата, в ЕС кирилицата има лошо име, мнозина мислят, че това е комунистически шрифт, българите да се сбогуват с няколко мита: че руснаците са техни освободители, че признават българското авторство на кирилицата" Трогнат, президент Петър Стоянов връчва на Кронщайнер най-високото българско отличие, орден Стара планина първа степен