Благодарностите за литовци, финландци – наша си работа!

Петър Стоянов: Може и да се промени отношението ни към Русия
6 мар 2018 10:15,
130
Благодарностите за литовци, финландци – наша си работа!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Дали ние дължим благодарност на румънци, литовци, финландци и украинци - мисля, че е наш въпрос. Колкото и малък да е бил техният принос, ние сме длъжни да изразим своята благодарност за особождението на България,  каза пред БНТ Петър Стоянов, президент на България 1997 - 2002 година.

"Този въпрос се превръща в много чувствителна тема и започвам да се замислям за 3 март като национален празник. Какъв е този национален ден, ако ще разделя българското общество, допълни той като обясни, че е прочел много коментари и те са били противоположни", каза Стоянов.

Още по темата

"Отношението на българите към Русия не може да бъде променено и в това няма нищо лошо. Отношенията между българския и руския народ са нещо различно от правенето на реална политика", настоя той.

Петър Стоянов коментира и случая в Пловдив, при който беше задържан рентгенологът д-р Иван Димитров. По думите на Стоянов "казусът в Пловдив е много чувствителен". Той опира повече до юридическите параметри на това, което се нарича неизбежна самоотбрана, обясни той.

"Но извън това става въпрос за най-голямото поражение върху България - националната деморализация. И корупцията, и недъзите в съдебната система, и битовата престъпност - всичко това са следствия от националната деморализация в България", смята Петър Стоянов.

"Не можем да виним и изискваме само от институциите, забравихме за ролята на семейството, църквата и училището", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименПропагандатор си ти! Кипър не е в НАТО!
30
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние мислим като Паисий, Каравелов, Вазов, че Русия е наша братска страна славянска, освободителка. А Петър Стоянов мисли като Кирияк Стефчов, Чорбаджи Юрдан и другите чорбаджии, за които турското присъствие е било хубаво нещо и са предавали борците за свобода на поробителите. Русите са ни освободили, защото ние сме мнозинството от народа 95 процента, а продажниците плюещи по команда са малцина. И тогава и сега. И завинаги.
29
6
 
17
 
! Отговори
Ала-Бала преди 6 години
Така е разделя се народа, защото искат за пари и власт да преиначат историята. Финландия и Полша по това време са били губернии в Руската империя ние сме били синджаци в Туската импверия ( Османската империя ). Когатао една от любимите министърки на Примиера, твърди: " ходенето на Шипка е само мачкане на сняг " Как да няма разделение?
28
4
 
0
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 22Миь няма да е лошо някой да ви научи, с оглед на ситуацията!
27
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 21Ехх колко си долен!!!! Ти заплашваш Патриарха ли бе гннидо ?
26
10
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 12Шапка му свалям на Стамболов, за стореното от него! Но едва ли е той човека, който трябва да споменава нашите жертви! Щото докато хората мряха на Шипка, той направи първия милион от търговия с *** за нуждите на руската армия!
25
10
 
3
 
! Отговори
петиция преди 6 години
А Вие подписахте ли се под петицията за промяна на Националния Празник на България?
24
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откога доносниците са носители на православието?
23
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма ден в медийното пространство да не се пропагандира по всякакъв повод ОМРАЗА към Русия и руския народ. Тази пропаганда се прави неслучайно, защото ако ни нападне Турция, нато НЯМА ДА СИ МРЪДНЕ ПРЪСТА ЗА НАС, както в Кипър, а скарат ли ни с Русия, Турция ще посмее да ни нападне. Сега Русия е нашата национална сигурност, просто защото......... от Анадола ги е страх от война с Русия, ако ни посегнат.
22
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всякакви ни се месят за всичко. Утре някой ще се надвеси над леглото и ще ми казва как се правят деца
21
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То пак добре е ,че патриарха си замина жив и здрав от България.
20
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Деморализацията на България идва от такива "политици"като въпросният П.Стоянов и всички,които им ръкопляскат!Вие г-н Стянов разселяделяте нацията с подобни бръщолевения!Не изопъчавайте историята ни!За нас Русия винаги ще бъде спасителката,дядо Иван!!!Тикой не омалонажава помоща и жертвите на хора от други нациии!Всичко се знае,всичко се помни!Не се мъчете да,с угоднически изказвания,да създавате интриги и проблеми!
19
2
 
0
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До ?Сигурно щото тогава не са имали знамена :-)
18
6
 
7
 
! Отговори
простили сме му преди 6 години
Аз си мислех че този патриарх като възпитан човек ще дойде, ще каже: Благодаря че ме поканихте. Ние също когато има сгоден случай напомняме на миряните че нашата азбука е дошла от България. Че нашия първи патриарх се е казвал Киприан и е билродом от Търнов.Да споделят добри чуства. Да поговорят за общи планове. Ето на Църквата в Македония иска да се завърне в под майчината любов на Българската.Толкова много добри неща можеха да се чуят.
17
13
 
4
 
! Отговори
СЛАВА РОССИИИ преди 6 години
СССР Е НАЙ-ВЕЛИКАТА ДЪРЖАВА НА СВЕТА И ПУТИН И НАЙ-ВЕЛИКИЯ ДЪРЖАВНИК НА СВЕТА! РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ ПУТИН Е КАЗАЛ, ЧЕ ЩЕ НИ ВДИНГЕ 2 ПЪТИ (ПОВТАРЯМ 2 ПЪТИ) ПЕНСИИТЕ И ЗАПЛАТИТЕ, АКО ДОЙДЕ ДА НИ УПРАВЛЯВА! ТОЗИ КАКВО СЕ ОБАДИ! ТИХО ТАМ, СЕДЕСАРСКО ***!
16
4
 
19
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
В интерес на истината и по време на чистата и святата ни дружба с руснаците, на трети март винаги се споменаваха румънските и финландските войни. Никога не се отричало тяхното участие и принос. Дразнещото днес е, че се обръща всичко с главата надолу, на руснаците се отделя място, като некадърници и крадци на кокошки(според един мастит водещ по БНТ 1
15
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предложение за подигравка на с ор ос оидите. Предлагам на честването на участието на България в балканските и в първата световна война да се изричат на парадите имената на всички етноси, които са се биели в българската армия, а това са роми, турци, власи, гърци... Нещо не вярвам някога да се случи. Българите и русите са били опората на своите армии, ако не са били те ядрото, то държавите щяха да ни се наричат с други имена. Например Финландия или Литво-Финия.
14
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига си философствал,ами изчезвай от пространството.*** в Столипиново и другите махали и обучавай *** на морал и ценности.
13
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Император Александър II е написал в манифест ясно за какво е водил война - за да не бъде угнетеното християнско население в Турция "разделено с нас и от целия Руски народ". Кишинев, 12 април 1877г.
12
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"От три милиона народ ние дадохме жертва сто хиляди души" казва Стамболов. За тях няма издигнати паметници и почти не се говори, когато стане въпрос за руски жертви