Благодарностите за литовци, финландци – наша си работа!

Петър Стоянов: Може и да се промени отношението ни към Русия
6 мар 2018 10:15,
130
Благодарностите за литовци, финландци – наша си работа!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Дали ние дължим благодарност на румънци, литовци, финландци и украинци - мисля, че е наш въпрос. Колкото и малък да е бил техният принос, ние сме длъжни да изразим своята благодарност за особождението на България,  каза пред БНТ Петър Стоянов, президент на България 1997 - 2002 година.

"Този въпрос се превръща в много чувствителна тема и започвам да се замислям за 3 март като национален празник. Какъв е този национален ден, ако ще разделя българското общество, допълни той като обясни, че е прочел много коментари и те са били противоположни", каза Стоянов.

Още по темата

"Отношението на българите към Русия не може да бъде променено и в това няма нищо лошо. Отношенията между българския и руския народ са нещо различно от правенето на реална политика", настоя той.

Петър Стоянов коментира и случая в Пловдив, при който беше задържан рентгенологът д-р Иван Димитров. По думите на Стоянов "казусът в Пловдив е много чувствителен". Той опира повече до юридическите параметри на това, което се нарича неизбежна самоотбрана, обясни той.

"Но извън това става въпрос за най-голямото поражение върху България - националната деморализация. И корупцията, и недъзите в съдебната система, и битовата престъпност - всичко това са следствия от националната деморализация в България", смята Петър Стоянов.

"Не можем да виним и изискваме само от институциите, забравихме за ролята на семейството, църквата и училището", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Шипка са се били украинци, трябва да им благодарим. Много странно е някой да ни се обижда, че ние благодарим на героите които са ни освободили
10
4
 
8
 
! Отговори
? преди 6 години
Еми то имаше в руската армия и чеченци ,беларуси,арменци.... защо и техните знамена не се вееят !?
9
5
 
8
 
! Отговори
не го канете повече преди 6 години
Ние като народ сме уважителни и поощряваме тези които са допринесли с нещо добро.Но ние също сме и горди и се обиждаме когато някой наруши нормите на гостоприемството.Троя е класически пример.
8
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами тогава да благодарят на всички в руската армия поименно, щом ще сме пунктоални. В руската армия е имало освен литовци и финландци, и всякакви други народности. Една финландка каза в прав текст как са загинали 23 финландци - понеже целия финландски отряд е бил военно неграмотен е бил в тила, щото не знаели даже командите ляво и дясно. Загинали от няколко гюллета. Е тия ли имат решаващия принос за свободата? Вкараха си западналата пропаганда и в националния празник. Що не благодарим на казацит
7
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пешо Стоянов: "мисля..."Седи Пешо и мисли, по едно време гледа - само седи!Стоянов награди един австрийски професор, за това че обяви братята Кирил и Методиий за комунисти и бе решил да закрие славянската писменост.
6
4
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До ГъзоЕ, на вас по би ви харесало да е Кирил Цереушников, но смирете се!
5
5
 
18
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Бат Пешо и Кирилицата не харесва! И жълтото якенце не му помогна на този момък, пръкнал се от дебрите на майцепродавниците!
4
8
 
17
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Тоя пък от къде го изкопахте?
3
27
 
8
 
! Отговори
Гъзо преди 6 години
Много бързо реагират русофилистичните тролчета. Кирил е кгб-йски ***.Нищо духовно няма в този ченгел в расо.*** трябва да са ни благодарни ,че сме им дали писмо-четмо,език и вяра!Ние сме им бащици НЕ те на нас.Не сме и братя...деца са ни!
2
15
 
31
 
! Отговори
Бългсрин преди 6 години
Петрее...забрави и на краварите да благодариш.....*** *** сте политиците....
1
15
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тоя кога го изпуснаха от коневръза.