Дантела, цветенца... роклите на Радева и Йотова – стил или моден гаф?

Моден експерт коментира решението на български дизайнерки
6 мар 2018 07:11, Петя Славова
108
Дантела, цветенца... роклите на Радева и Йотова – стил или моден гаф?
Снимка: БТА

Две рокли са сред най-обсъжданите теми на последните няколко дни. На официалния прием, даден от президента по случай националния празник на България, впечатление направиха сходните тоалети, с които бяха облечени първата дама - Десислава Радева, и вицепрезидентът Илияна Йотова. Двете рокли бяха решени в пролетнозелено, и в двата е използвана основно дантела и коприна. Но има и съществени разлики - в конструкцията, в дължината, в деколтетата, в технологията на изработка, пише "24 часа".

"За мен сходството в двете рокли е положителен знак, говорещ за това, че две от емблематичните дизайнерки - Евгения Живкова и Невена Николова, имат близки представи за визията на важни и значими персони в публичното пространство и в политическата комуникация. И в двата тоалета впечатление правят тяхната изисканост, представителност, но и женственост. Те и естетически, и културно се вписаха в мястото и повода на тържественото събитие", каза медийният и моден експерт проф. Любомир Стойков.

Още по темата

Първата дама беше в красива и стилна рокля с умерена дължина, направена от Невена Николова, която има ателие в Лондон.

Тъмнозелената рокля е от френска дантела, апликирана на ръка, и шифон с флорални мотиви. В горната част на  тоалета са инструктирани зелени камъни. Акценти са коланът и маншетите, направени от кадифе. Основно вдъхновение за дизайна на роклята е специалното нежно колие в зелено, с което Десислава Радева беше на официалния прием. То й е подарък от съпругата на китайския посланик у нас. Тъкмо това колие е било и основният импулс за избора на цвета на роклята.

Вицепрезидентът Илияна Йотова беше със сходен петроленозелен тоалет, направен от френска дантела и коприна по дизайн на Евгения Живкова. Платът е украсен мотиви на цветя. Тоалетът, с който тя беше на официалния прием, бе дълъг до земята и подсилваше усещането за тържественост.

"Мисля, че и двете дами демонстрираха индивидуален стил и усет, като заедно с това показаха и стремеж да излязат от твърде познатите модни клишета. Много е хубаво и това, че и двете бяха заложили на българската мода, което е и признание на българския дизайн и начин за неговото популяризиране", казва в заключение проф. Стойков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
25
 
! Отговори
Мара преди 6 години
До АнонименТо и Евгения Живкова е дизайнер, колкото аз съм балерина. Целия смисъл е не е в това как се облича една или друга личност, а в това какъв умствен, морален и естетически капацитет се крие зад хора, от които зависи просперитета и управлението на държавата, просто картинката дава ясни признаци за това. Иначе ни е все тая как се облича Пенка или Иванка на махленското соаре.
78
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кич и самодоволство.Това характеризира президентската "институция" у нас,И двете жени са смешни.Заслужават си всички отрицателни коментари.Готови са за "Мисия Лондон 2".
77
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не са само тези двете. Миналото лято в градината на едно заведение на отсрещната маса седна Лиляна Павлова. Беше с пола, през цялото време седеше разкрачена - можех да ѝ видя сливиците и ядеше като ***. Беше отвратително! Но затова пък със скъпа чанта.
76
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
iliqna mi prilicha na kravarka ot alpite...s udovolstvie shteshe da napravi felacio na bai Kiro ot moskva na aerogarata
75
1
 
19
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Проф. Стойков може би трябваше да си остане само с признанието, че е хубаво български дизайнерки да обличат въпросните дами. Сега, лекичко ги и побутнал въпросните дизайнерки, на техен си език, ама ние сме усетили, че не е искрен))). Иначе, дантелата в такова количество, отдавна май не е на мода, и има причини за това).
74
2
 
28
 
! Отговори
читател преди 6 години
Две натруфени кокони от махалата.Естествено, вкусът им е еднакъв.
73
1
 
33
 
! Отговори
nina преди 6 години
Ами грозни са роклите и не им стоят добре на фигурите.Няма какво да си кривим душите,нямат вкус горките дами ;)
72
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Любомир Стойков е професор и моден експерт колкото аз съм Елизабет II
71
1
 
29
 
! Отговори
ист русофила. преди 6 години
С дантели и чаши в ръка към светлото бъдеще на народа.
70
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не говорим, че е смешно президентшата да е по-висока от президента. Малките букви не са случайни. като се приберат в спалнята да си слага 10 см. токове и дантели щом се възбуждат от това!
69
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато фигурата не е безупречна се намесват шивачите. В този случай са се провалили напълно! Йотова е тлъста и с подобна прилепнала рокличка изглежда гротескно. Деската има телосложение на десантчик! дайте някакви подплънки на рамената та белки поскриете талията на морски пехотинец в оставка. Тя не е виновна за конската си структура, но не следва да я показва в стил "плас Пигал"
68
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дантелата предполага някаква степен на флирт у жената. Щом президентшите си го позволяват *** 3ти март, какво да кажем за държавата? ***? Лека жена? Флиртаджийка? За случая би следвало да им ушият дълги, плътни рокли до земята със скромни деколтета. ама пуста селяния! Да ме прощават хората от село. Селянията е състояние на ума, не обида по произход!
67
4
 
14
 
! Отговори
естет преди 6 години
Нямали други поважни теми ,че ни занимавате с тези ГЛУПОСТИ ?
66
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не говорим, че след определена възраст голите рамена изобщо не се препоръчват. просто е грозно да гледаш провиснала кожа. Ама кой да му каже на президентот, че трябва да е консервативен! Сигурен съм, че слуша чалга в свободното си време.
65
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистическа мода, какво да правиш
64
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голите рамена са за соарета. Това е ПРИЕМ ЗА НАЦИОНАЛНИЯ НИ ПРАЗНИК! Йотова още малко ще си покаже тлъстините по коремището. Кобилата до нея няма да коментирам изобщо. Простакеси!
63
0
 
13
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Бях с подобна рокля на абитуриентския си бал през 1994 година, беше тюркоаз с черна дантела. Явно двете дами са решили да го дават ретро. На Радева роклята ми харесва повече.
62
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мъка с дантела и зелени чорапи
61
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тримата са АУТ от протокола!!!!! Чаша се държи в лявата ръка! С дясната се здрависваш! Боже, какви *** ни управляват!!!!!!!
60
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига вече с тия тоалети...кой както иска да се облича ...Всичко ни е наред в тая държава че стигнахме и до това да обсъждаме глупости ...Чиста Клюкарщина ...