Дантела, цветенца... роклите на Радева и Йотова – стил или моден гаф?

Моден експерт коментира решението на български дизайнерки
6 мар 2018 07:11, Петя Славова
108
Дантела, цветенца... роклите на Радева и Йотова – стил или моден гаф?
Снимка: БТА

Две рокли са сред най-обсъжданите теми на последните няколко дни. На официалния прием, даден от президента по случай националния празник на България, впечатление направиха сходните тоалети, с които бяха облечени първата дама - Десислава Радева, и вицепрезидентът Илияна Йотова. Двете рокли бяха решени в пролетнозелено, и в двата е използвана основно дантела и коприна. Но има и съществени разлики - в конструкцията, в дължината, в деколтетата, в технологията на изработка, пише "24 часа".

"За мен сходството в двете рокли е положителен знак, говорещ за това, че две от емблематичните дизайнерки - Евгения Живкова и Невена Николова, имат близки представи за визията на важни и значими персони в публичното пространство и в политическата комуникация. И в двата тоалета впечатление правят тяхната изисканост, представителност, но и женственост. Те и естетически, и културно се вписаха в мястото и повода на тържественото събитие", каза медийният и моден експерт проф. Любомир Стойков.

Още по темата

Първата дама беше в красива и стилна рокля с умерена дължина, направена от Невена Николова, която има ателие в Лондон.

Тъмнозелената рокля е от френска дантела, апликирана на ръка, и шифон с флорални мотиви. В горната част на  тоалета са инструктирани зелени камъни. Акценти са коланът и маншетите, направени от кадифе. Основно вдъхновение за дизайна на роклята е специалното нежно колие в зелено, с което Десислава Радева беше на официалния прием. То й е подарък от съпругата на китайския посланик у нас. Тъкмо това колие е било и основният импулс за избора на цвета на роклята.

Вицепрезидентът Илияна Йотова беше със сходен петроленозелен тоалет, направен от френска дантела и коприна по дизайн на Евгения Живкова. Платът е украсен мотиви на цветя. Тоалетът, с който тя беше на официалния прием, бе дълъг до земята и подсилваше усещането за тържественост.

"Мисля, че и двете дами демонстрираха индивидуален стил и усет, като заедно с това показаха и стремеж да излязат от твърде познатите модни клишета. Много е хубаво и това, че и двете бяха заложили на българската мода, което е и признание на българския дизайн и начин за неговото популяризиране", казва в заключение проф. Стойков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селкооп делукс! Боже!!!!
58
1
 
23
 
! Отговори
nda преди 6 години
като ревю на Виктория Сикрет за възрастни дами ...трябваше да са с чехлички с пухчета
57
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сбирка на випуск 1969г. с балните им рокли :)
56
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като коледно парти в пенсионерски клуб.
55
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проф. Стойков такива облизвания е направил ,че бидона и качето изглеждат вече елегантни.
54
2
 
23
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 6 години
Фрау Хелга и генерал фон Клинкерхофен с Денис Ларок от комунистическата съпротива
53
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората в нашата страна забравиха какво е фин плат, какво е женствена кройка. Почти няма магазини за платове. Масово се носят дрехи втора употреба от безполова Европа. Цветово - черно, тъмно...., тъмно..., тъмно..... Жена рядко може да се види с пола, с рокля - абсурд! Нищо по-различно от саудитските бели "чаршафи"...През бедния социализъм имаше специализирани магазини за коприна, за вълнени платове, за памучни. Вече нищо няма - народът ОГРУБЯ и няма и вътрешен стремеж и потребност от нещо фино.
52
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 53Абе жените трябва да се обличат като жени, съгласен съм, но съм и убеден, че жените трябва да се обличат красиво и със стил. Ето това явно не се отдава на жените в Резидентството.
51
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голяма част от коментиращите вече са свикнали жените да изглеждат и да се обличат като мъже. И знаят как да се държат с жени с дънки или мъжки тип костюм. Като видят жена, която изглежда като жена, се получава прегаряне, дават на късо.
50
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народът е казал: "Няма грозни жени, а недостатъчно алкохол"В допълнение бих казал само, че не мога да нося ня чак токова пиене.
49
4
 
24
 
! Отговори
Учуден и главозамаян преди 6 години
Не може на място в което хората са в строги костюми да се появиш по пеньоар. Хайде йотова се обяви за джендърската конвенция, но и президеншата ли..? Все едно гледам Криворазбраната цивилизация по хачо бояджиев.
48
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълна селяния!
47
2
 
19
 
! Отговори
:-) преди 6 години
Всъщност, роклите не биха били лоши, ако я нямаше дантелата. Тя разваля всичко. Е, не че пълнежът на роклите е много стойностен, но поне щяха да са по-стилни.
46
13
 
6
 
! Отговори
Даскала преди 6 години
Какви хора коментират в този сайт?Ненормалници ли?Може би обикновени политически клюкари, но с елементи на шизофрения!
45
6
 
22
 
! Отговори
;-) преди 6 години
Грозни жени с грозни рокли и грозни убеждения. Не е гаф а очевидна закономерност.
44
5
 
34
 
! Отговори
Lina преди 6 години
Убедена съм в едно - деса НЕ слуша съветници, това личи и от пълните с правописни грешки обяснения във ФБ?? Тя държи да си показва грамадните мъжки крака и това е. И двете са като закъснели абитурентки. Не мога да разбера как ние със 600лв. заплата успяваме да изглеждаме стилни,а те с цялата група дизайнерки изглеждат като накичени ц.иглета? Знаем за корените на радевата, но толкова да и личи??
43
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко в БГ. е на 6.Само роклите са големия проблем.Ако съм на местото на генерал Деси,другия път ще се появя с минижуп.
42
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
41
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много им отиват, като свинчета със звънчета са!
40
3
 
19
 
! Отговори
Нещо са се объркали преди 6 години
Дантелата не е подходяща за случая и освен това тоалети изцяло от дантела изглеждат добре само на стегнати и пропорционални женски тела с ясно очертана талия и женствен ханш, плосък корем и бюст - 2 мъжки шепи и без широки плещи. Дантелата е крайно неподходяща за закръглени, дебели или слаби, но отпуснати жени, както и за делови и официални вечери.