Дантела, цветенца... роклите на Радева и Йотова – стил или моден гаф?

Моден експерт коментира решението на български дизайнерки
6 мар 2018 07:11, Петя Славова
108
Дантела, цветенца... роклите на Радева и Йотова – стил или моден гаф?
Снимка: БТА

Две рокли са сред най-обсъжданите теми на последните няколко дни. На официалния прием, даден от президента по случай националния празник на България, впечатление направиха сходните тоалети, с които бяха облечени първата дама - Десислава Радева, и вицепрезидентът Илияна Йотова. Двете рокли бяха решени в пролетнозелено, и в двата е използвана основно дантела и коприна. Но има и съществени разлики - в конструкцията, в дължината, в деколтетата, в технологията на изработка, пише "24 часа".

"За мен сходството в двете рокли е положителен знак, говорещ за това, че две от емблематичните дизайнерки - Евгения Живкова и Невена Николова, имат близки представи за визията на важни и значими персони в публичното пространство и в политическата комуникация. И в двата тоалета впечатление правят тяхната изисканост, представителност, но и женственост. Те и естетически, и културно се вписаха в мястото и повода на тържественото събитие", каза медийният и моден експерт проф. Любомир Стойков.

Още по темата

Първата дама беше в красива и стилна рокля с умерена дължина, направена от Невена Николова, която има ателие в Лондон.

Тъмнозелената рокля е от френска дантела, апликирана на ръка, и шифон с флорални мотиви. В горната част на  тоалета са инструктирани зелени камъни. Акценти са коланът и маншетите, направени от кадифе. Основно вдъхновение за дизайна на роклята е специалното нежно колие в зелено, с което Десислава Радева беше на официалния прием. То й е подарък от съпругата на китайския посланик у нас. Тъкмо това колие е било и основният импулс за избора на цвета на роклята.

Вицепрезидентът Илияна Йотова беше със сходен петроленозелен тоалет, направен от френска дантела и коприна по дизайн на Евгения Живкова. Платът е украсен мотиви на цветя. Тоалетът, с който тя беше на официалния прием, бе дълъг до земята и подсилваше усещането за тържественост.

"Мисля, че и двете дами демонстрираха индивидуален стил и усет, като заедно с това показаха и стремеж да излязат от твърде познатите модни клишета. Много е хубаво и това, че и двете бяха заложили на българската мода, което е и признание на българския дизайн и начин за неговото популяризиране", казва в заключение проф. Стойков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
1
 
! Отговори
Френсис преди 6 години
Френска дантела отива на младо фино стегнато френско гадже с ясни женствени форми. Във всички други случаи прозират селски комплекси и селски вкус.
98
4
 
8
 
! Отговори
Ти преди 6 години
Да одерат дантелата и да готови за следващия прием!
97
4
 
12
 
! Отговори
Аз преди 6 години
И двете са дърти и грозни и с нелепи прически. Взето това предвид не знам кой и защо изобщо им гледа роклите - каквото и да облекат все тая.
96
1
 
7
 
! Отговори
Нане преди 6 години
*** ОТКЪДЯ НА КЪДЯ ВА !!като си кръгла нула ,защо си правиш на три и половина ?ЯС си АРесвам Гинка с ТОко
95
0
 
2
 
! Отговори
Hh преди 6 години
Merkel shto ne smenia sakata?
94
1
 
4
 
! Отговори
Emfax преди 6 години
Debelata ima mnogo simpatichna usmivka, stava za gledane...drugata miasa na mamba monster... :-)...zatvariam vestnika barje da n sa uplashat decata... :-)
93
3
 
10
 
! Отговори
За ФРЕНСКАТА дантела преди 6 години
Някои кралски особи от женски пол, както и някои съпруги на държавници, носят само тоалети, ушити от платове, произведени в тяхната родина и ушити само в ателиета в тяхната държава.Но това са подробности.Важното е наша Пена да е изтупана в тоалет, от който да лъха на ФРЕНСКО !
92
1
 
5
 
! Отговори
До ПЕНКО преди 6 години
Не просто дантели, а ФРЕНСКИ дантели. Има разлика.На Женския пазар можеш да купиш дантелки, които са по джоба на всекиго.В някои магазини в централната част на града можеш да намериш хубави дантелени платове, които също са на достъпна цена и никоя жена няма да се изложи, ако вечерният й тоалет е направен от тях.Но виж, ФРЕНСКАТА дантела е нещо съвсем друго. Можем само да гадаем колко броя средни за страната пенсии са необходими, за да си направиш тоалетот ФРЕНСКА дантела.
91
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Камъчетата могат да бъдат инкрустирани (вградени) в тоалета, а не инСТРУКТирани!Инструктаж означава съвсем друго нещо - например, да отидат в централата на БСП и оттам да им наредят дали да блещукат или да се откъснат и посипят на пода, за да притеснят президентшата :)
90
0
 
19
 
! Отговори
Сиси преди 6 години
Баба ми имаше подобен конбенезон даже по хубав. А тези си личи че не са аристократки. .Все едно сега стават от леглото. Бооже , някой си е направил майтап с тях
89
2
 
14
 
! Отговори
Горския преди 6 години
Раз -два -три ...Велла Пеева партизанката ХЕЙВеллааа Пееваааа партиизанкатаааПрипев: -//--//--//
88
1
 
18
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
ДВЕ 100 КИЛОГРАМОВИ "МИНЬОНЧЕТА " ДЕМОНСТРИРАТ ДАНТЕЛИ - ПРИ 2 000 000 БЪЛГАРИ В НЕДОИМЪК - СИРЕЧ МИЗЕРСТВАЩИ !!! НЯМАТ ФУНКЦИИ-НЯМАТ ПРИНОС- НЯМАТ "НАРОДНАТА ЛЮБОВ"..., НО СА ИЗБРАНИ ОТ ... И КОЛКО Е "ПРИЯТНО" ...ААА...А...А ???!!!
87
13
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Вижте дамите от наградите на Оскарите,половината демонстрират безумен кич.После вижте тези двете и ще ви се видят,като принцеси.
86
4
 
18
 
! Отговори
Сиси преди 6 години
По големи парцали не бях. виждала, ами тя ако беше с визия , никой нямаше да забележи , а то и двете сякаш селянки .Занимават хората с глупости
85
1
 
19
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Не мога да разбера, при толкова много нерешени проблем в БГ, защо ни занимавате с бргазлийката. Това е положението ! Никога не искайте от един човек по-вече от колкото може. Той няма да ви разбере !
84
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Големи разбирачи на модата се извъдиха!Брей!И джендърското мнения на тоя Минчев,изабщо,ама изабщо не ме интересува!А вие,платените драскачи и ***,ако нямате с какво да се занимавате,поне се опитайте да свършите нещо полезно!
83
15
 
13
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Цвета на роклите на двете госпожи - Радева и Йотова, предизвика напрежение сред безделниците. Всичко друго остана на заден план.
82
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Месарю! Добре, че и Нинова не се е барнала така! Щях да си изям резервната гума!:)))
81
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вкусът се формира от културата и познанието. И на двете това им липсва. Всичко е наред!
80
5
 
11
 
! Отговори
месара преди 6 години
аре стига с тия рокли! пишете нещо за другарката лъжа нинова, или за недоволния съветски патриарх, дето не можа да изпълни партийната кремълска мисия, или за оня от посолството ни в турция, дето свел глава за убитите турски войници, вместо в памет на убитите от турците защитници на Шипка. абе другарката нейски взе ли отношение по въпроса?