ОмбудсМая меси козунаци, събира пари за бонус "баба и дядо "

Куп звезди и деца дават старт на кампанията "Великден за всеки"
8
ОмбудсМая меси козунаци, събира пари за бонус "баба и дядо "
Снимка: Булфото, архив

За трета поредна година омбудсманът Мая Манолова стартира кампанията за събиране на средства за великденски бонуси на тези пенсионери, които няма да ги получат от държавата, защото ще надхвърлят минималния праг.

Още по темата

Заедно с възпитаници на Софийската гимназия за хлебни и сладкарски технологии и  ученици от 51 СОУ "Елисавета Багряна", под вещото ръководство на инструктори от Кулинарната академия HRC, тя и лицата на кампанията – Миро, Анелия, Криско, баскетболният треньор Тити Папазов, актрисата Деси Бакърджиева и колегата й Тончо Токмакчиев, ще приготвят козунаци и кифлички, с които по-късно ще бъдат зарадвани възрастни хора от социален дом в столицата.

Посланието е пряко свързано с името и целта на инициативата – този път децата, внуците да са тези, които да дарят празник на баба и дядо, като им поднесат един от символите на великденската трапеза – вкусният козунак, приготвен с много обич и топлина, съобщиха от пресцентъра на обществения защитник.

В събитието ще се включат и партньорите на националната кампания – Български Червен кръст, НОИ, "Български пощи", Българската хранителна банка, Националният алианс за работа с доброволци, Национално сдружение "Младежки глас", представители на хранителния бранш, на хранителни вериги и др.

В третото издание на "Великден за всеки" отново ще се набират пари и хранителни продукти за възрастните хора, които няма да получат надбавка за големия християнски празник. Идеята е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг.

По утвърдени списъци на НОИ средствата ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лева, с които пенсионерите ще имат възможност да пазаруват в 5 000 обекта в цялата страна.

Възрастните хора ще получават своите ваучери в пощенските клонове по места.

Със съдействието на социалния патронаж по общини в седмицата преди Великден ще се раздават хранителни продукти на социално слаби и бедни хора. 

В предишните две издания, кампанията събра близо 1 млн. лева и тонове храна, с които бяха зарадвани десетки хиляди пенсионери.

Средствата се набират по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст :

  IBAN: BG53UNCR70001522802795
  Банков код: UNCRBGSF

Или със SMS 1255 -  на стойност 1 лев, освободен от ДДС

Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК –  www.redcross.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
1
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
метресата на братя Галеви се е променила....явно българина има слаба памет и силни илюзии. Всъщност според мен, мафията готви тази пачав......р...а за президент. След като имаме министър-председател мафиот защо не и президент. жална България.
6
1
 
9
 
! Отговори
Живко преди 6 години
Мая Манолова как се промени за добро! Само така, Мая!
5
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лоши журналяга и преводачи имате, ама в ПР-а сте царе, признавам. От началото - възхвала за ОбудсМая...Ще ви платят от Пози..но...
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За мене Мая трябва да стане пожизнен омбудсман. Тази жена е родена за поста.
3
8
 
4
 
! Отговори
Баба и Дядо преди 6 години
Хайде, стига популизъм! Тия пенсионери нали имат семейства: деца, внуци,... НАСЛЕДНИЦИ...Ами нека те да се покрижат за близките си, докага ще чакат на тоя и оня?!
2
5
 
23
 
! Отговори
Към редакцията преди 6 години
Това "омбдусмая" е леко подигравателно, обидно и неприемливо прозвище за една жена, която може би стои най-авторитетно на този пост откакто е създаден и за времето, през което е омбдусман направи страшно много за хората. Тя може би е от малкото достойни действащи политици в момента и са грозни опитите за осмиването й по този начин.
1
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е противна ей! И ттъппа!