Детето, ранено на Пампорово, излезе от комата. Вече е в Русия

Руските лекари оценили високо работата на българските
7 мар 2018 15:30,
7
Детето, ранено на Пампорово, излезе от комата. Вече е в Русия
Снимка: архив "Булфото"

5-годишното русначе, което бе ранено тежко от сноубордист в Пампорово преди месец, излезе от комата. Лечението на момченцето продължава в руска болница. То е било транспортирано в родината си миналата седмица.

Това съобщиха от УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив, цитирани от "Дарик".

Още по темата

Лекарите в Русия са дали висока оценка за работата на българските си колеги. Медиците от Интензивното отделение към Детска хирургия в пловдивската болница се бориха близо месец за живота на детето и успяха да го изкарат от тежкото състояние, в което беше.

Детето пострада тежко при инцидент на 5 февруари. По обяд, в района на писта "Снежанка 6", известна като "зелената писта", момченцето се сблъска със сноубордист. Детето бе с черепно-мозъчна травма и с опасност за живота. След като му бе оказана първа помощ от медиците в Смолян, то бе транспортирано за лечение в пловдивската болница.

От началото на зимния сезон спасителите от Планинската служба в Пампорово са се отзовали на 280 сигнала за помощ. Инцидентите по белите писти по време на празниците да расте. Най-много са станали по Коледа и Нова година. Покрай националния празник 3 март, спасителите са се отзовали на осем сигнала за два дни. "Има повече туристи и инцидентите са повече, което е нормално, отбелязват спасители.

"Все пак ски спортът е опасен. Най-натоварената е "Снежанка 6" за начинаещи скиори, където има най-много хора. Общо взето може да се каже, че 80% от случаите са на нея", каза началникът на ПСС-Пампорово Димитър Масурски. Най-често, скиорите не преценяват способностите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 1 преди 6 години
Ама теб и това ли те подразни? Значи си много зле, потърси психолог или направо психиатър! Медицината в Русия е на много високо ниво, цял свят го признава. Аз самият имам скромно участие в тестването на лекарство, което се оказа много добро и руснаците продадоха патента на американците. Спасиха достойнството на мой познат, след като никой не се нае! Е, струваше му пари.Някои не обичат евреите, ама в Израел медицината е на върховно ниво. Други се смеят на Куба, ама медицината им е фантастична и
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 4 хаха:Е Уикипедия има списък на 70 медицински униветситети и академии в РФ. Болниците им сигурно стотици. Впрочем преди повече от 50г един доктор- Кристиан Бърнард направи първата трансплантация на сърце. Може да се провери къде е ходил и от кого се е учил преди това.
5
0
 
8
 
! Отговори
К преди 6 години
Браво
4
29
 
4
 
! Отговори
хахаха преди 6 години
Странно за какви лекари в Русия става дума , там има "врачи" нещо като нашите фелдшери ?!
3
1
 
7
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Тази година условията в Пампорово бяха ужасни. Пистите с нулево обслужване и качество.
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя сноубордист трябва да го съдят за опит за убийство както и скиорите камикадзета -мислят си ,че пистата е тяхна и не се съобразяват с никого ,цакаме да убият някого и да вземем мерки
1
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сякаш има значение какво били казали руснаците. Я стига вече.