Скандали, бой и поредна жертва на домашно насилие

Съседите не видели смисъл да подават сигнал
7 мар 2018 08:05, Петя Славова
35
Скандали, бой и поредна жертва на домашно насилие
Снимка: архив, Reuters

Разносвач на храна пребил зверски до смърт гаджето си в нощта срещу 3 март в София, съобщи “24 часа”. Съседи на двамата в блока в столичния кв. “Свобода” разказаха, че 37-годишният Божидар Димитров се нанесъл с майка си Райна в апартамента през септември миналата година.

“Уж щяха да живеят само двамата, а веднага почна да идва и приятелката на Божидар Вероника Петрова”, разказаха съседи. Те постоянно чували скандали между 24-годишното момиче и гаджето ѝ. Подавали многократно сигнали, а майката на Димитров казвала, че не издържа и отива при дъщеря си.

При няколко от скандалите дори Божидар гонел Вероника, мятал дрехите ѝ през балкона. След като за пореден път я изхвърлил, разказал на съседи, че тя е омъжена и има дете от друг мъж. През ноември 2017 г. полицаи от 3-о РУ я намерили на улицата и я закарали в кризисен център в кв. “Захарна фабрика”.

Момичето споменало, че приятелят ѝ я ограбил. Когато я търсели за разпит обаче, униформените не могли да я открият. Вероятно и след този случай тя се е върнала при Божидар, защото съседи продължавали да чуват скандали.

След жалби на 12 декември м. г. получили писмо с телефон на кварталната полицайка от 2-о РУ. При поредния скандал на 26 февруари те звънили 2 пъти, но униформената не дошла. “Кварталната Стаменова ни каза, че случаят е за общината”, разказаха комшии.

От пресцентъра на МВР казаха, че срещу двойката е имало много сигнали за шум. През юни м.г. пак в София 28-годишната Виола Николова по подобен начин бе пребита до смърт от приятеля си и стана ясно, че срещу убиеца е имало жалби от бившата му жена, но никой не им обърнал внимание.

В нощта срещу 3 март съседите чували как Божидар цяла нощ бие Вероника, но не видели смисъл да подават сигнал. Мъжът я удрял, блъскал я в раклата и мебелите. “Не знаем кой е подал сигнал, но чухме, че е била мъртва и гола при пристигането на полицаите”, разказаха комшии.

Те смятат, че Вероника имала психични проблеми. Димитров не е имал постоянна работа, понякога разнасял храна от ресторант. Софийският градски съд е оставил Димитров в ареста. Той е с много криминални регистрации, осъждан е няколко пъти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Бай Иване, не...ти представяш ли си какво ще стане ако всяка жена дето я пребиват има право да си купи оръжие? че то тва на никв соц няма да прилича...
21
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, и да си ги пишете тези глупости, джендърската конвенция няма да я подпишем.
20
3
 
5
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Ако имаше пистолет да се защити сега прокуратурата щеше да й повдига обвинения ,вместо това тоя *** още утре ще е под гаранция ,айде да ви е честита съдебната система ;)!!!!
19
2
 
6
 
! Отговори
. преди 6 години
Затова като доктора - един пълнител и чао. Няма да чакам да ми блъска главата в раклата.
18
2
 
1
 
! Отговори
АБВ преди 6 години
Имало е много жалби - и какво от това ...... нали полицията ни пази! Подаваш жалби и нещо не се случва - това прави полицията. Явно на хората им е писнало от жалби и обажданията на 112. Ежедневието от побоите и НЕДЕЙСТВИЯТА на полицията водят до НЕВЯРА в тази институция - за съжаление!!!
17
3
 
7
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Абе неуки хора,не са ви виновни МВР и съседите, че 'жертвата' не подава сигнали/жалби и не се изнася от побойника си. МВР са с вързани ръце, а съседите стават 'лошите', като се месят в отровни отношения.
16
18
 
7
 
! Отговори
мазен гей преди 6 години
ето затова ни трябва конвенцията !
15
2
 
24
 
! Отговори
Не щем конвенцията преди 6 години
Искаме работеща полиция и правосъдие !
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимену блока - техен проблем. секи по редъ си. НЕ МЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ.
13
8
 
13
 
! Отговори
... преди 6 години
И сега това нещастно същество ще бъде пуснато с условна присъда, готов да пребие до смърт следващата млада и невинна жена.Докато се позволява такова нещо и няма строги закони няма да има оправия...А колко жени живеят в страх всеки ден никой не се интересува. И при сигнали никой не реагира. Колко жени още трябва да бъдат убити, за да се вземат мерки?
12
4
 
23
 
! Отговори
Милена преди 6 години
Говорим эа домашно насилие, когато хората които живеят эаедно, упражняват тормоэ един над друг!!! Било то фиэически, психологически или икономически!!! Не е необходимо мъжът да посяга на жената, достатъчно е да подрива самочувствието и с постоянни обиди и тежки сцени!!! Когато сме принудени по-краен начин да живеем определен живот това е насилие!!! И най-интелегентния и интуитивен човек, може да се подведе от опитен манипулатор, а насилниците са царе на психическата манипулация!!!
11
3
 
20
 
! Отговори
Сп??нс до ..8 преди 6 години
Прав си , той я гони и я бие месеци наред , комшиите пускат куп жалби, кварталният е направил проверки и тъй като жертвата не е подала оплаквания е обяснил че случаят не е в правомощията й.Била казала, той бил приказвал с комшиите- "думите ги отнася вятърът".. Идва полицията и пита кой подаде сигнал за шум и крясъци, "Аз"-казва Петров , "Ами ела в районното да пуснеш официална жалба" и никой не отива... Редът е такъв, ако си мислите че само защото сте се обадили на 112 заслужавате медал- ами не
10
2
 
26
 
! Отговори
Гурбетчия преди 6 години
Жалко за момичето,но защо е трябвало да се връща отново и отново, при условие, че е била изхвърляна толкова пъти от жилището на убиеца си.Това ми прилича на убий ме, обичам те.Жалко.
9
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябвало е съседите да се опитат да помогнат, а не безучастно да слушат ори условие, че знаят на какви болки и унижения е подложена жертвата.
8
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веднага пуснете младия мъж!!! Тази мишка е нахлула в дома му и той има пълното право да я застреля нищо, че не е доктор!!!
7
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То е ясно, че на полиция не може да се разчита за такива ситуации, но аз пък се питам защо тая жена /както и другата убита - Виола/ са стояли с години при насилника си. И този, и другия убиец имат бивши съпруги, значи все пак при наличие на елементарно чувство за самосъхранение можеш да направиш нещо по въпроса. Не е нормално да чакаш все някой друг да те спасява, трябва и ти да вложиш малко усилия
6
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българското общество още не се е състояло. Съседите щом с гордост заявяват, че цяла вечер са слушали и нищо не са направили... Всъщност те са реалните убийци на жената
5
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добър завършек на добра история за двама образовани и възпитани млади хора. Добре е и за са съседите, които вече няма да слушат крясъци и да живеят в стрес от поредните побоища. Жалко за младата жена, но ако имаше мозък, щеше да си намери нормален приятел. Всъщност никъде не се споменава жертвата да е подавала оплакване за насилие.
4
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредно доказателство че МВР нищо не върши. ОСТАВКА. И закриване на МВР.
3
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От статията ни става ясно защо доктора е убил плъха и не е викал негодната за нищо полиция.