С приятели до върха: Жени ще изкачи Мусала с инвалидна количка

Тя преживява катастрофа с мотор преди 3 г. и оттогава е в инвалиден стол
8 мар 2018 20:22,
14

Няколко организации се обединяват около една цел - да помогнат на Евгения Кусева да се качи на най-високата точка на Балканите - връх Мусала.

Доброволци, Планинската спасителна служба и "Сдружение един живот" ще помогнат на любителката на екстремния спорт Жени отново да бъде там, където обича - планината.

Тя преживява катастрофа с мотор преди 3 години и оттогава е в инвалиден стол. Това обаче не я спира да мечтае за нови върхове и предизвикателства, разказва историята й Bulgaria ON AIR.

Въпреки че сега е обездвижена и в инвалидна количкa, тя получава възможност да осъществи приключението си да изкачи връх Мусала, като за това ще ѝ помогнат около 15 души, които неведнъж са приемали подобно предизвикателство, подкрепени от Планинската спасителна служба и Природен парк "Рила".

Последните метри Жени ще измине с лебедка и с човешка сила ще я изтеглят до върха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
защо тази дама е на сайта вече 4 ден? кво като я качат на върха, кво ще види от там къде се е закопал ЧЕЗ? или кой е гръмнал жлака на Буново, или кой наводни Аспарухово и загинаха 13 души...по-добре пущайте Рагатналиев с унъз Дъска да водът урока по французките езица
11
2
 
0
 
! Отговори
турист преди 6 години
Ще го изкачи ама в някой следващ живот. Тез 15 души- всички са се отказали още но урвата над хижата, където за да мине човек се държи за корените на храстите поне 500 метра. А между канарите, където пътеката се вие и се стъпва като на дайчово хоро какво ще и правят количката- ще я носят ли или търкалят ?!..Хайде отидете, изкачете го и се върнете, тогава ще ми обяснявате как ще я носят с количката там и как ще я дърпат с лебедки. Трала-ла.
10
4
 
2
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
До туристВърхът не е нищо особено за изкачване от всякакви нетренирани и затлъстели хора. Друг е въпросът, че не може да ангажираш 15 човека, за да получиш малко PR. Похвално, ч еще го изкачи, но не може ли да вземе тези 15 човека и да отидат да ремонтират къщата на някоа баба по селата вместо да ми качват най-лесният връх за изкачване !Не ме резбирайте погрешно, не пожелавам никому инвалиден стол. Просто разсъждавам!
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами за да е в това положение вероятно с гаджето си на мотора са се мислели за безсмъртни, ама Господ е решил друго. Колкото до качването на върха, за мен това са болни амбиции. По-добре да си търси реализация според ограничените вече възможности. Аз също съм инвалид, но не пискам да ме изпратят в космоса на екскурзия. Не че не искам,, но съм реалист.
8
2
 
2
 
! Отговори
турист преди 6 години
до РалиВърха малко здрави хора, които не са тренирани могат да го изкачат. Таз жена освен да я качат на някое муле или хеликоптер.
7
2
 
4
 
! Отговори
седи си дома у ТВто преди 6 години
маце ако при спускането видите шейна оплискана в кръв, немойте да я ползвате тя е за семейства от Правителството, нали разбираш. Интелигентана морталност ги е обзела и де шо моът трепят майна.
6
2
 
8
 
! Отговори
Рали до 6 преди 6 години
Защо се обиди? Защото казах истината? Достоен човек за уважение прави нещо, което вместо да подкрепите вие злобеете. Вместо като народ да се подкрепяме, ние се дърпаме назад. После обвиняваме политиците. Лош материал сме българите.
5
4
 
10
 
! Отговори
Рали преди 6 години
Коментарите от долу са написани от толкова простовати малки създания... За това живеете в пълна мизерия и бройте стотинките седмица за седмица.. Мижитурки малки. Нищожни души. Не познавам Жени лично, но ми личи, че малкия й пръст има много повече дух от всички вас взети заедно! Само нагоре, Жени, а всички злобари сами се дърпат надолу.. *** прости
4
11
 
1
 
! Отговори
турист преди 6 години
До хижата може и сама да отиде. Нагоре- ако изпуснат лудницата и ги пратят там, може и да се качи. Както е без крака обаче докато я върнат може да остане и без други части от тялото.
3
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо жените се унижават с тази еманципация. Жените са различни от мъжете. Опитите да им подражват са трагикомични. Очакмам в скоро време да има дамско състечание по уриниране прав !!!
2
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И като се качи там ще цъфне и върже... чудите се с какви новини да си запълвате интернет страницата.
1
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да види дали Господ го на...дървил