Нова зловеща мода при майките: Приспиват бебета със сешоар!

Пускали и абсорбатор, а той пък бил вреден за нервната система
63
Нова зловеща мода при майките: Приспиват бебета със сешоар!
Снимка: Булфото, архив

Зачестяват случаите на изгаряния при малки бебета заради включени в креватчетата им сешоари с приспивен ефект.

Още по темата
Майки приспиват бебетата си с включени сешоари в креватчета и им причиняват тежки изгаряния на кожата, алармира пред БНР доц. Мая Аргирова, началник на Клиниката по изгаряния в спешната болница "Пирогов".

Зачестяват изгарянията в най-малката възрастова група - при децата до една година, и по-конкретно - до четири месеца. Най-често изгарянията се локализират по шията, гърдите и лицето на детето.

Доц. Аргирова уточни, че казусите не са свързани с малцинствени групи.

В интернет родителите ползват информация за отглеждането на децата, която не е адекватна на общоприетите разбирания за отглеждане на новородено, коментира доц. Аргирова и дава пример - шум от абсорбатор или шум от сешоар приспиват детето.

Шумът от абсорбатор при продължителна употреба е вреден за нервната система на детето, а сешоарите са и топлинен източник, предупреждава тя.

Иначе най-честите изгаряния при децата са причинени от горещи течности, отчитат лекарите.

"Когато някой е стигнал до там да слага сешоар в леглото на детето си, вероятно е много, много изморен, много недоспал, има вероятност тежестта по отглеждането на детето да пада само върху един от двамата родители, което вероятно води до подобни инциденти", коментира Елисавета Белобрадова от сайта "Майко мила", която е майка на три деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Маминка преди 6 години
ОМГ, за това за да не си рискуват здравето, да си пуснат ей това https://youtube/watch?v=6XgXSxCBu6A на телефона или таблета някъде до леглото или още по-добре направо това https://youtube/watch?v=bDCnsrfm48Q - 9 часа. Нашия бебок заспива за 3 минути и половина и после цяла нощ блажен сън без прекъсване за всички.
57
4
 
3
 
! Отговори
:)) преди 6 години
А пък едно време прабабите ни са давали по малко вино на пеленачето, за да спи.Може би затова сме си малко чалдисани в главите. Кой знае дали тази терапия с вино, прилагана в продължение на векове, не ни е променила чипа по някакъв начин?
56
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наистина трябва да е природно заспала тази майка, която ще постави ел уред в креватчето на бебето си.
55
1
 
4
 
! Отговори
Lan преди 6 години
Белият шум успокоява, но пък и тотално пречи на мозъкът да се развива...Добре е да се пуска музика (даже в родилните отделения го правят и то от години, даже и в България) - хем успокоява, хем развива мозъка. Предполагам, че в случая идеята е била детето да се стопли само на коремчето (сигурно пищи от колики) - виж там оправия няма :). Трябват си нерви за родителите...
54
4
 
6
 
! Отговори
Димитър преди 6 години
Крайно тъпо е да оставяш сешоара в леглото при детето, но пък от друга страна съм сигурен, че плюващите тук не са имали деца и не знаят какво е да спиш по 2 часа на денонощие, и едно малко човече постоянно да ти пищи на ухото.
53
1
 
10
 
! Отговори
Апп Бръмчилков преди 6 години
Абе толкова ли няма някое приложение за смартфон за модулиране на звуци да побръмчи на бебока ами ще го горят със сешоар, иначе фейсбуклука изобщо не го изключват даже и докато спят са онлайн.
52
1
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Момченцата с бормашини и ракети...
51
2
 
11
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
Съседите пък си приспиват бебето с прахосмукачка...по цял ден са на смени да чистят, щото растат зъби и е нетърпимо и за околните блокове...какво пък
50
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то сиг е трудно да приспите дете без съвременните тъпанарски технологии дето ги пише по социалките и списанията ***
49
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Живота е несправедлив...на *** дава деца да ги мъчат или да станат *** и плъхове на другите им дава мъки и инвитропроцедури и после попа вика бог иска да осиновявате така било писано да ам от неговата гледна точка ...човек ако не си гледа интереса го духа двойно и принципно и дефакто ...
48
7
 
9
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Що за глупост? Какъв мозък трябва да имаш? На каква Ви е работата, мили ***, като имате деца на по няколко месеца...има разни неща дето им викат приказки, преспивни песнички, залъгалки и всякакви такива старомодни начини да преспиваш бебето...но друго си е да си човек на 21- век...Ако не стане със сешоар другия път, ако знаете колко лесно става в камерата- пъхате го и нямате грижи...
47
5
 
22
 
! Отговори
Хипноз Приспивников преди 6 години
Няколко идеи:1.шумовете си ги записвайте и пускайте на уредба-най-подходящ е шума от хъркащ баща;2.отворена фурна с пуснат вентилатор-има места за закачване и на играчки;3.бирена "каша"-ракии и вина по-късно;4.телевизор,включен на "Планета фолк";5.бебефон,като на отсрещната страна майката води разговор по телефона-докато паднат батериите на бебефона;6.бебето се слага близо до компресора на хладилник с развалено реле;7.в креватчето се слага електрическа отверка и се пуска;8.хипноза;
46
3
 
20
 
! Отговори
Никой преди 6 години
Г-жо майка на бебе, очевидно щом в болницата пристигат деца с изгаряния по главата, има родители, които слагат сешоара до главата на бебето. Не виждам какво е виновна авторката на статията.
45
1
 
8
 
! Отговори
Хари преди 6 години
но да забравих - то пък в нашата прекрасна държава кой ли разбира от такава музика че чак да си я пуска на детето :DDD, за съжаление това е положението... върти гюбека по Планета
44
19
 
9
 
! Отговори
Майка на бебе преди 6 години
Г-жо автор на статията голяма новина написахте! Аплодисменти!!!Коя ли е тази майка дето ще го сложи тоз сешоар до главата на бебето незнам, за да чува шума. Ами той се чува и от другия край на стаята.
43
1
 
28
 
! Отговори
Хари преди 6 години
само да отбележа едно научно доказателство - бебетата спят прекрасно на фона на класическа и рок музика!!! защо "интелигентните хора" ползват други "методи" с нагреватели, печки, ракия те си знаят....
42
15
 
12
 
! Отговори
:) преди 6 години
Аз пускам сешоар далеч от детето, а не в кревата, заспива мигновено...чак пък толкова критики айде нема нужда
41
2
 
12
 
! Отговори
Уж модерно преди 6 години
Колко да е модерно... под модерно се предполага, че е масово...аз научавам за тази практика от тази статия и на ум не би ми дошло да приспивам дете с сешоар нямам спомен и от познатите около мен бг майчета да приспиват така...някой май се е понапънал да създаде новина.
40
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
BG ***? 80%
39
1
 
24
 
! Отговори
1 преди 6 години
не изморен, много, много *** и мързелив, не ми се иска и аз като бабите да започвам, но то сегашните майки са готови какви ли не глупости да правят само и само да не си нарушават ритъма на живот, но не става така за съжаление, грижата за детето е цял живот, дори да си на 70 а то на 50 пак първо за него мислиш.