Пакети със 7 основни храни в помощ на бедните

Ще бъдат раздадени 5031 тона храни, всеки пакет е на стойност 46 лв.
12 мар 2018 19:38,
15
Пакети със 7 основни храни в помощ на бедните
Снимка: pixabay.com

От днес започва раздаването на пакети със седем продукта за бедни в областите Благоевград, Видин, Враца, Монтана, Плевен, Разград и Стара Загора. Графикът е качен на сайта на Агенцията за социално подпомагане и на този на партньорската организация по програмата – БЧК.

В пакета са включени бисквити, леща, консерва скумрия, мед, доматено пюре, лютеница и грах, на обща стойност 46 лв. Ще бъдат раздадени 5031 тона храни, пише "24 часа".

През миналата година по първия транш бяха раздадени 10 000 тона хранителни продукти на над 316 000 лица в тежко социално положение. Тогава те получиха 10 от общо 17-те вида храни, определени в индивидуалния пакет - брашно; ориз; спагети; пюре от картофи; гювеч; компот; конфитюр; говеждо в собствен сос; захар и вафли, на стойност 67,19 лв.

До момента пакети с храни се предоставят ежегодно, като така Агенцията за социално подпомагане успява да изпълнява основната цел на програмата за храни и/или основно материално подпомагане, а именно нуждаещите се да получават подкрепа под формата на хранителни продукти регулярно.

Съдържанието на пакетите се определя въз основа на масовата употреба на храните от домакинствата и след препоръки от Министерството на здравеопазването. По програмата се осигурява и топъл обяд, като тази услуга се предоставя по проекти на общините целогодишно.

Раздаването на хранителните продукти се извършва на територията на цялата страна, в пунктовете на БЧК – партньорската организация по програмата, по предварително определения график. Получаването на хранителните продукти е организирано така, че хората, за които са предвидени пакетите, да могат да ги получат в най-близкия до тях пункт.

Пунктове за раздаване на храни има и в най-малките и отдалечени населени места в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
даваите им банани и тоал хартия нали 28 години пискате че пускали за нова годиназаедно с тази отровна храна им даваите и направление за болница
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ви прилича на демокрацията , т.е. на съвременното цивилизовано общество да организира просяшки инициативи . Има ли разлика между Диктатора и Демократа ? А лещата можете сами да си я консумирате .
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А нещо като кебапчета кюфтенца пържолки филенца пилешки гърдички бутчета няма ли? Или те са само за онази с 13 000 левчета заплатка? За простолюдието е достатъчно да имат бобец лещичка захарчица да си подсладят горчивото съществуване? Браво бе селските тарикатчета доста добре се грижите за оФцете дето ви качват на власт. За такива оФце такива пържолки. Нали? Тези продукти за колко дни ще им стигнат докато умрат от глад ли?
10
1
 
4
 
! Отговори
бхк преди 6 години
А мастиката и кибапчеата, кога ши ги давате?
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
леща-3'40лвДом.пюре-1'80лв.Лютеница-2'20Грах-1'70конс.скумрия-2.10лв.бисквити0'80лв.Мед-7лв.Тотал-19лвДо 46 лв ,са 27лв.печалба за фирмата снабдител!
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо много постни тия пакети,барем 1кутия пастет ,да им бехте дали!
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да благодарим на Фил за селското стопанство, на Ванчо за предприятията, БГА "Балкан" и американските централи, на дедо Симо за електро-преносната мрежа и АЕЦ-а, на Станишко за бетонираното море и заменките на плодородните земи срещку чукари и мочурища и на Боко за простотиите и точната характеристика която ни даде, ПРОСТИ като него! Най-много благодарности на троловете , доказано 100% ***.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак някоя фирма е спечелила конкурса и стоки които в магазина са за 40 лева ги дават като безплатни пакети за които данъкоплатците / ние плащаме 46 лева .
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сиромаси като свършат пакетите яжте асфалт помня някога във стола купон за храна 10 стотинки ядеш като във ресторант, само дето не даваха пукница. Колко трябва да си залюпен да нямаш 10 стотинки за купони и да се чудиш какво да ядеш кате некои маслолюбци.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ядоха всички и се наситиха; и дигнаха останали къшеи дванайсет пълни коша; а ония, които ядоха, бяха около пет хиляди души, освен жени и деца. И веднага Иисус накара учениците Си да влязат в кораба и да минат преди Него насреща, докле Той разпусне народа.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В онова време, като излезе Иисус, видя много свят; и смили се над тях и изцели болните им. А на мръкване приближиха се до Него учениците Му и рекоха: тук мястото е пусто, и времето вече напредна; разпусни народа, за да идат по селата и си купят храна. Но Иисус им рече: няма нужда да отиват; дайте им вие да ядат. А те му казват: ние имаме тук само пет хляба и две риби. Той рече: донесете Ми ги тука. И, след като заповяда народу да насяда на тревата, взе петте хляба и двете риби, погле
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ко стана бе димократи, при соца : ученически, работнически, студентски, институтски столове със символични цени, а сега пакети с основни храни за бедни? Нал знайте какво ви мисля и пожелавам на някои ваши близки и най-много на троловете, продали се за едно пакетче за папкане.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Samo za tezi gradove li se davat pomoshti.Za drugi gradove nqma li.Ni ne sme li hora.