Северно Черноморие: Обучават кадрите на румънски!

Проектът е между община Каварна и университета в Констанца
12 мар 2018 21:50, Анисия Иванова
11
Северно Черноморие: Обучават кадрите на румънски!
Архив: Булфото

Преди новия туристически сезон в Добричка област ще започне обучение на младежи за готвачи, сервитьори, хотелски администратори, които ще преминат и курс по румънски език.

Инициативата ползва ресурс от 340 000 евро по програмата за трансгранично сътрудничество "Interreg V-A Румъния-България 2014-2020" и е част от партньорски проект на община Каварна с университета "Овидиус" в Констанца и асоциация "Партньори 2000" в Кълъраш, съобщават от екипа на проекта.

Още по темата

В информационен ден, който ще се състои в Добрич на 15 март, всички на възраст между 16-29 години, които искат да се включат в безплатното професионално обучение, могат да заявят своето желание, информира Владислав Георгиев от екипа по проекта.

По думите му има готовност обучението да започне още в края на март. Новите кадри в туризма ще могат да работят в почивни бази по Северното Черноморие.

В рамките на проекта "Подобряване на условията за младежка заетост в туризма" ще бъде създаден виртуален център с информация за търсещи и за предлагащи работа. В трансграничния регион ще бъдат отворени и трудови борси, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Григорий Распутун преди 6 години
До АнонименДо 8 Това е съвсем друго бе аланколууу,Патриарх Кирил ползваше преводач,както си му е реда при официални визити.Ти като отидеш в Италия на Екскурзия някой в хотела кърши ли си езика да ти говори на Български?
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Григорий РаспутинКойто е дошъл в България трябва да знае БългарскиАми не знам, агент Гундяев набиваше канчето на Румен хвърчилото на руски.
7
6
 
12
 
! Отговори
Григорий Распутин преди 6 години
Който е дошъл в България трябва да знае Български,Във Англия,Франция,Германия никой не ходи на курсове по български за да обясни на някой Българин нещо си....А и все пак в България официалния език е Българския все още.
6
2
 
7
 
! Отговори
МИМИ преди 6 години
На тва па нашето море така и не ни дойде реда!Преди не можеше ,а сега не ни искат!Да се чуди човек,ама докато си пие узото в Гърция:)
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
добре че са румънците,иначе северното черноморие загива от глад
4
4
 
8
 
! Отговори
Бг преди 6 години
Това е добра новина, трябва да се се учат езици, и езиците на съседите дори. А по северното море е пълно с румънци, така че е съвсем нужна и навременна тази инициатива.
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами много хубаво, нямам думи,то и без това всичко българско се заличава,нали сме в България,защо друг език да учат български,ама ако знаят български ще разберат, че ще работят за 600 лв ха ха ха, вече такива балами няма.
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А английски или немски защо не учат?
1
4
 
12
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
Румънски турист - добър турист !