България – фeoдализирана! Законни ли са частните охранители?

Лидерът на "Възраждане": Да очакваме ли и частни армии?
Обновена: 13 мар 2018 10:48 | 13 мар 2018 10:45, Боряна Павлова
123

5140 гледания   |  Още видео

Законът за частната охранителна дейност противоречи на българската конституция и чрез него държавата ни се отказва от една от основните си функции. Това заяви председателят на партия "Възраждане" Костадин Костадинов в студиото на "България сутрин".

Още по темата

"Според нас по този начин на практика България вече влиза в един почти неспасяем период на пълзяща феодализация", подчерта Костадинов пред Bulgaria ON AIR. По думите му вече можем да очакваме в България да има и частни армии.

По този повод президентът и главният прокурор едновременно поискаха от Конституционния съд да обяви закона за частната охранителна дейност за противоконституционен.

Румен Радев нарече възможността кметовете да наемат частни охранители, за да пазят хората от кражби "отказ на държавата да си изпълнява функциите".

Според прокуратурата пък населените места ще се превърнат в държава в държавата. А охранителните фирми ще се сдобият с правата на полиция.

Според Николай Марков, бивш служител в НСО, двамата държавници спазват разпоредбите на конституцията, но от друга гледна точка в малките населени места, където частните охранители се грижат за сигурността на хората, всички жители проявяват разбиране и са доволни.

"На този етап МВР не може да направи това, което може частната охранителна дейност", категоричен беше Марков в ефира на "България сутрин".

Според Костадин Костадинов, председател на партия "Възраждане" обаче, полицията има капацитет да се справи с битовата престъпност в селата, но политически чадър над определени хора пречи на това. По думите му при намаляващо население и населени места, а в същото време повече полицаи, няма как това да е невъзможно и даде за пример Румъния.

"Там има специална селска полиция, която на практика ликвидира битовата престъпност за по-малко от 6 месеца", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Николай Марков пък беше категоричен, че така или иначе системата на МВР не може да бъде заместена от нищо, независимо, че някои населени места ще бъдат поети от частна охрана.


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
2
 
! Отговори
DiesIrae преди 8 месеца
А знаеш ли колко от тези 34 хил. осъдени имат предишни присъди?
Я извади тази статистика и сравни с количеството влезнали в затова!
Имало си закон, да има и затова всяко второ престъпление е дело на известен на МВР индивид с по 20 присъди всичките условни, а уж е трябвало вече да са в затвора.
Ето за това хората нямат грам доверие нито на Съд нито на МВР.
Не ми извъртай, а кажи колко от тези 34 хил. присъди са ефективни и колко от тях са на вече осъждани лица! Всичко друго е празни приказки!
108
0
 
5
 
! Отговори
DiesIrae преди 8 месеца
А знаеш ли вече колко хора са се отказали да подават сигнали в МВР?
Хиляди, скоро може би вече ще са милиони.
34 хил. много ли е бе? Нищо не е на фона на престъпността която се шири. Всеки ден нова простотия, нови ограбени, убити, изнасилени, блъснати и незнам си какво.
Колко престъпления се влачат вече 20 години с неизвестен извършител, знаеш ли.
А това, че има дела по 14-18 години в съда за какво ти говори?
Цитира ми той простотии на тия които искат да се изкарат много работещи.
107
0
 
1
 
! Отговори
DiesIrae преди 8 месеца
До 103
Абе стига ги повтарял едно и също като папагал. Разбрахме, че мозъка ти е само толкова.
Ако хората бяха доволни от МВР само погледни коментарите под която и да е статия за МВР и ти става ясно колко са доволни хората от тях.
34 хил. осъдени - ок, кажи колко от тях са в затвора или не ти изнася да цитираш тези данни. 20,30 я има, я не. То това, че са те осъдили условно все едно не са те осъдили. Затова МВР издирват 1000 човека дето са осъдени ама са на свобода нали.
106
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И това, ако не е разпад здраве му кажи както е тръгнало за да стигнеш до морето ще трябва да минаваш и митнически контрол между окръзите.
105
0
 
3
 
! Отговори
Стефан преди 8 месеца
Бъдете спокойни кметовете по селата нямат финансов ресурс за частни армии, както казват от прокуратурата. Поправките в закона поради тази причина са неприложими по селата. Кмет съм от 2007 година и съм много добре запознат с живота на село.
104
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
МВР да се приватизира! И без това нищо не вършат!
103
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До DiesIrae
34 хиляди осъдени престъпника има за една година.Ако някой извърши престъпление след като е осъден условно,той лежи и предишната присъда.Има си закон-прочети го и тогава плямпай глупости.
102
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Според мен всички болници и училища трябва да се приватизират!
101
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Крайно време е София да обяви независимост и да въведе визов режим за бълггарите
100
2
 
2
 
! Отговори
До DiesIrae преди 8 месеца
Няма държава по света,в която някой да влезе за шофиране без книжка в затвора,ако не имал предишни провинения.И тук някои влизат в затвора заради това,но са с предишни присъди.И всичко на този свят се гледа чрез сравнения.На гарата в Кьолн е имало подадени 1227 жалби от изнасилени и ограбени жени.И само 24 престъпника са осъдени.В Швеция за една година има 7200 изнасилвания-100 пъти повече оттук.Така че като се сравняват нещата България е много по-спокойно място за живот.
99
1
 
1
 
! Отговори
е преди 8 месеца
До Дивия изток
...И последният да угаси тока и да затръшне вратата...Амин!
98
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какво "възраждане" това е "израждане".
97
2
 
11
 
! Отговори
DiesIrae преди 8 месеца
До До DiesIrae
А за това как разбирам, еми много просто бе - за мое огромно съжаление 4 пъти ми се е налагало да разчитам на МВР и 4-те пъти останах отвратен от свършената работа (ако сам откриеш, той си признае и тн. може и да можем да направим нещо).МВР е бюро за помощ на мозъчни инвалиди и мързеливци. Затова предпочитам да ме освободят от данъци и да се оправям както мога. И сега се оправят така, но плащам един господ знае за какво!1 хубаво нещо немога да кажа за която и да е държавна служба
96
1
 
3
 
! Отговори
DiesIrae преди 8 месеца
До До DiesIrae

И защитната ти теза е, че хора осъдени, че карат без книжка са на свобода?
Ти си специално *** нали.
Да караш кола без книжка е все едно да стреляш по улиците с Калашник без разрешително! На късмет може и да не убиеш човек, ама може и да убиеш.
И това ти е примера за държавна работа?
НСИ от къде си вади стъкмистиката?
И така и не отговори колко от тези присъди са на едни и същи лица с по 200 условни (няма как да имаш много условни присъди и да не влезеш в затвора!)?
95
2
 
8
 
! Отговори
калоян преди 8 месеца
Селските полицайчета не стъпват на село , камо ли да пазят от кражби , хората са пропищали , така че този "лидер" да не си плямпа опорните точки ,ами да дойде на село !
94
3
 
1
 
! Отговори
чичо ук преди 8 месеца
какви лошо стана в Украйна? Хората воюват. убиват деца,жени... капитализма се развива. нищо лошо не виждам - свободия.

ако искате мир, ходете в СЕВЕРНА КОРЕЯ.

Някой да е чул в Северна Корея да има война?
93
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Мнение 91
И аз живея на село и не си заключвам вратите на къщата и колата.И от 20 години в нашата махала не е имало кражби.И не плащам и една стотинка на частна охрана.Така че въпросът не е до охраната,а къде живееш.На село всички се познават и чужд човек се откроява.А в града престъпниците лесно могат да останат анонимни.
92
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
който иска държавна болница?
който иска държавно МВР?
който иска безплатни лекари и зъболекари?
който иска честни политици?
който иска добър шеф на работното място?

ДА ХОДИ В СЕВЕРНА КОРЕЯ ПРИ КИМ ЧЕН.
Там здравеопазването е безплатно, мвр - държавно, социални помощи-бол, политиците са честни щото Ким ще им отреже главите, а зъболекарите - БЕЗПЛАТНИ!!!

Било противоконституционно? Че, то има ли нещо, което да не е сбъркано в капитализма. 5 милиарда кражба от КТБ да не би да е законна?
91
4
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 8 месеца
На село плащаме по 5-6 лева на къща месечно и можеш да живееш на отворени врати и прозорци. Никой нищо не пипа. Вечер спокойно си вървиш по ТЪМНИТЕ ДЪРЖАВНИ УЛИЦИ. От години няма никакви кражби. За сравнение данък сгради на тъпия ми апартамент в града е 400 лева, а с отстъпката за основно жилище плащаме 200 лева, което прави по 16.66 лв месечно и живеем в страх. По улиците е ужас вечер. Кажете ми сега кой е за предпочитане - държавата или частника?
90
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На тези "частни охранители от ЧАСТНИЦИЛИ ЩЕ ВЗИМАТ ДА ИМ ПЛАЩАТ? С какви пари ще плащат на охраната.? То ако се взима от бюджета , незначи , че са частници.