България – фeoдализирана! Законни ли са частните охранители?

Лидерът на "Възраждане": Да очакваме ли и частни армии?
Обновена: 13 мар 2018 10:48 | 13 мар 2018 10:45,
123

Законът за частната охранителна дейност противоречи на българската конституция и чрез него държавата ни се отказва от една от основните си функции. Това заяви председателят на партия "Възраждане" Костадин Костадинов в студиото на "България сутрин".

Още по темата

"Според нас по този начин на практика България вече влиза в един почти неспасяем период на пълзяща феодализация", подчерта Костадинов пред Bulgaria ON AIR. По думите му вече можем да очакваме в България да има и частни армии.

По този повод президентът и главният прокурор едновременно поискаха от Конституционния съд да обяви закона за частната охранителна дейност за противоконституционен.

Румен Радев нарече възможността кметовете да наемат частни охранители, за да пазят хората от кражби "отказ на държавата да си изпълнява функциите".

Според прокуратурата пък населените места ще се превърнат в държава в държавата. А охранителните фирми ще се сдобият с правата на полиция.

Според Николай Марков, бивш служител в НСО, двамата държавници спазват разпоредбите на конституцията, но от друга гледна точка в малките населени места, където частните охранители се грижат за сигурността на хората, всички жители проявяват разбиране и са доволни.

"На този етап МВР не може да направи това, което може частната охранителна дейност", категоричен беше Марков в ефира на "България сутрин".

Според Костадин Костадинов, председател на партия "Възраждане" обаче, полицията има капацитет да се справи с битовата престъпност в селата, но политически чадър над определени хора пречи на това. По думите му при намаляващо население и населени места, а в същото време повече полицаи, няма как това да е невъзможно и даде за пример Румъния.

"Там има специална селска полиция, която на практика ликвидира битовата престъпност за по-малко от 6 месеца", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Николай Марков пък беше категоричен, че така или иначе системата на МВР не може да бъде заместена от нищо, независимо, че някои населени места ще бъдат поети от частна охрана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
7
 
! Отговори
Eur0tica преди 6 години
Когато частните фирми почнат с "охраната" по села и малки градове, фактически ще поемат контрола на наркотррафика, контрабандата, фалшификациите и другите. Щото ще имата правото да "колят и бесят" конкуренцията и то напълно законно. Ако си вземат съответната комисионна, ставаш техен човек и имаш имунитет. Ако не си платиш на "охранителя" си съответно те пребиват и та оставят в някое тъмно местенце и то напълно законно. Още от сега се чуват гласове как ше си разпределят бизнеса с наркотици и др
66
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди няколко дни борисов си призна, че ръководената от него държава не може да управлява голяма енергийна компания като ЧЕЗ. А чешката държава може.Днес пак борисов ни казва, че българската държавна полиция на ръководената от него държава не може да осигури законност и ред в страната.борисов не осъзнава ли, че признава собственото си безсилие да управлява държава?
65
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може ли народа да е частна собственост на феодалите, а парламента да е частна соственост на Меркел и Юнкер и да се командва от Брюксел чрез еврокомисаи и евроквоти ?
64
2
 
15
 
! Отговори
... преди 6 години
Ха ха ха! Държавата ни отдавна се е отказала не само от селата, но и от някой по-малки градове! Аз съм родом от такъв град! Къщата на майка ми и баща ми е обирана 7 пъти! Викахме полиция от съседния град! Казаха, че не може да се образува разследване понеже щетите били за под 500лв. Бяха откраднали зимнина и дърва за огрев! После не сме викали полиция и ТИКВАТА после по телевизията ми разправя, че престъпноста намаляла! Викам ако ти оберат къщата 37 пъти ела да ми го кажеш това пак! ТИКВА мизенр
63
4
 
11
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААААААА.... преди 6 години
"ДОВОЛСТВО " В МВР...МОЖЕ И ДА НЕМА---АМА И "РАБОТА" НЕМА...ха,ха,хааааааааааа...ЗА КВИ ПАРИ ТОГАВА ПРОТЕСТИРАТ...??!!!!ПАРИ СЕ ДАВАТ----ЗА СВЪРШЕНА РАБОТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!А , САМО ЗА "ДУПЕ НА РАХАТ"---НИКЪДЕ НЕ ДАВАТ!!!
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а частен народ имате ли?" И скакалци покриха земята"
61
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Частен охръанител 57Господ да ни е на помощ, ако ни пазят такива неграмотници като теб опитали се изобщо да прочетеш какво си сътворил. На всичкото отгоре направо лъжеш за бюджета и полагаемото се доволство в МВР.
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕСср...)))И още от Стругацки " Няма никава разлика между войната на ситите и войната на гладните""Обрченият град"
59
19
 
6
 
! Отговори
АМИ ,ДА... преди 6 години
БЪЛГАРИЯ ОТДАВНА Е ЗАКРИТА , КАТО "ДЪРЖАВА" И НАЦИЯ.......ОЩЕ С ИДВАНЕТО ТУК , НА РУСИЯ И ПОСЛЕ НА СССР!ЗА МАЛКО И ОФИЦИАЛНО ...16-та РЕПУБЛИКА ДА ИМ СТАНЕМ!!!РУСКИЯ ПОП --ТОЧНО ТОВА ИСКАШЕ ДА ВИ КАЖЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!САМО "ВИЦЕТО" ГО РАЗБРА --ЗАТОВА ПАДНА НА КОЛЕНЕ , ПРЕД ОФИЦЕРА ОТ КГБ!
58
2
 
22
 
! Отговори
лудница преди 6 години
До Анонимен 40Тогава защо ще плащаме на полицията,за да не работи ли?
57
3
 
24
 
! Отговори
веднага преди 6 години
До СтаматМВР да върне парите на народа тогава...
56
3
 
19
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Селяни прости, толкова сте прости че наистина не може да видите причината за това, което ви се случва!Казвам ви причината не е в парите, това е най-малкия проблем, винаги се изтъкват парите и ресурсите като основен проблем за решаването на задачи!Вие не сте единни и организирани, вас ви ограбиха банките, приватизираха ви предприятията за без пари, работодателите ви цепят страхливите з.адници и работите за без пари!Това което ви го казвам, никога няма да го чуете от устата някой олигарх!ЦРУ!!
55
7
 
21
 
! Отговори
Частен охръанител преди 6 години
4 милиарда лв бюджет за ушев в МВР без даренията..25 Брутни заплати при пенсиониране.Първа категория труд.Никакви данъци осигуровки здравни вноскиПари за униформаи *** потници чорапи.Всичко това на гърба на данъкоплатците хрантутещи армия от 120 000 чантаджии и 1,5 млн.държавна друга администрация.Те за частните охранители се загрижили..Частните си плащат до стотинка на тази държава.Закрийте МВР ушаците и държавните бюрократи и дайте 4млд лв на часни фирми ще пеете и ще е тихо вечер навсякъде
54
3
 
19
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Бих го казал по-иначе .... бившите комунисти Нинова , Гергов, Овчаров, Борисов...и още цяла плеяда червени крадци си купиха България за жълти ст'инки... а вие сте им нещо средно между крепостници и роби!
53
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Частни армии,частни ВИКата,частен ЧЕЗ.И това е защото държавата няма средства ,сили и възможности.Всичко частно.Ами за какво е тази държава България.Да вземат да я закрият тогава,или вече да се казва частна България.Или да вземат да я разпродадат ,една част на Турция една на Гърция ,северната част на Румъния.Излиза че няма държава а има територия.
52
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мит е ,че по селата имало страшна престъпност.В село всички се познават и чужд човек прави впечатление.За разлика от големият град,където крадецът остава анонимен.Аз живея на село и от над 20 години в нашата махала не е имало кражби.Не си заключвам колата нито вратите на къщата.Има ц..игани,ама голяма част се изнесоха в чужбина,а останалите се занимават с търговия или земеделие.От какъв зор ще трябва да се плаща на частна охрана като няма кражби или други престъпления?
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Василев"Светът е голям и спасение дебне от всякъде""Щастие всекиму даром и никой да не бъде пренебрегван"братя Стругацки от Невърленд
50
3
 
8
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Всеки да се спасява поединично!!!Агент Ники Барнаби!ЦРУ!!!
49
3
 
22
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
"Законът за частната охранителна дейност противоречи на българската конституция и чрез него държавата ни се отказва от една от основните си функции."Реално държавата се е отказала от много време, само, че сега вече ще е официално.
48
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Частна държава-частна полиция,кво не ви е ясно и вие сте собственост...По-добре свиквайте или...