България – фeoдализирана! Законни ли са частните охранители?

Лидерът на "Възраждане": Да очакваме ли и частни армии?
Обновена: 13 мар 2018 10:48 | 13 мар 2018 10:45,
123

Законът за частната охранителна дейност противоречи на българската конституция и чрез него държавата ни се отказва от една от основните си функции. Това заяви председателят на партия "Възраждане" Костадин Костадинов в студиото на "България сутрин".

Още по темата

"Според нас по този начин на практика България вече влиза в един почти неспасяем период на пълзяща феодализация", подчерта Костадинов пред Bulgaria ON AIR. По думите му вече можем да очакваме в България да има и частни армии.

По този повод президентът и главният прокурор едновременно поискаха от Конституционния съд да обяви закона за частната охранителна дейност за противоконституционен.

Румен Радев нарече възможността кметовете да наемат частни охранители, за да пазят хората от кражби "отказ на държавата да си изпълнява функциите".

Според прокуратурата пък населените места ще се превърнат в държава в държавата. А охранителните фирми ще се сдобият с правата на полиция.

Според Николай Марков, бивш служител в НСО, двамата държавници спазват разпоредбите на конституцията, но от друга гледна точка в малките населени места, където частните охранители се грижат за сигурността на хората, всички жители проявяват разбиране и са доволни.

"На този етап МВР не може да направи това, което може частната охранителна дейност", категоричен беше Марков в ефира на "България сутрин".

Според Костадин Костадинов, председател на партия "Възраждане" обаче, полицията има капацитет да се справи с битовата престъпност в селата, но политически чадър над определени хора пречи на това. По думите му при намаляващо население и населени места, а в същото време повече полицаи, няма как това да е невъзможно и даде за пример Румъния.

"Там има специална селска полиция, която на практика ликвидира битовата престъпност за по-малко от 6 месеца", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Николай Марков пък беше категоричен, че така или иначе системата на МВР не може да бъде заместена от нищо, независимо, че някои населени места ще бъдат поети от частна охрана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
12
 
! Отговори
КАКВИ МУТРИ ,БЕ... преди 6 години
КАКЪВ Е СМИСЪЛА --ДА СЕ ХРАНТУТЯТ ДЪРЖАВНИ ЧИНОВНИЦИ ..НАРЕЧЕНИ "ПОЛИЦИЯ"!НА НЕКОЙ ДА СА ПОМОГНАЛИ...????????????!!ЕТО ГИ.......САМО ПРОТЕСТИ ЗА ПАРИ И ПРИВИЛЕГИИ!!!СТИГА ВЕЧЕ !!!/..това ---си го можеме и ние --народа!!!/
26
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доста неадекватни коментари. Какъв е проблема да си наема частна охрана, ако не съм доволен от полицията. В закона обаче трябва да се предвиди отчисляване на данъци за хората които са наели частна охрана, отказвайки се от услугите на полицията по отношение на охрана на имуществото им.
25
3
 
16
 
! Отговори
до кога така преди 6 години
Властта с този закон признава че МВР и полицията не работи и не се справя с задачите си,но въпреки това не реформират полицията а наливат още пари който потъват в черната дупка МВР.
24
2
 
12
 
! Отговори
АЙДЕ СТИГА ВЕЧЕ... преди 6 години
ЗАКРИВАЙТЕ ТАЯ МИЛИЦИОНЕРСКА ХРАНИЛКА -МВР...КЪДЕТО САМО СЕ ПИШАТ ДОКЛАДИ , РЕШЕНИЯ , ГУШЕНЕ НА ДЪРЖАВНИ ПАРИ .....И НАКРАЯ ..."ГОЛЯМО НИЩО"..!АМАН ОТ "ДЪРЖАВНИ ГРИЖИ" ЗА НАРОДА ---ИЗТОЧВАТ САМО БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВАТА!!
23
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре дошли в новите мутренски времена!
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е 16.Това е истинската причина.
21
4
 
17
 
! Отговори
Православен преди 6 години
ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ! Бабите се въоръжават за да пазят живота си. Време е да се избавим от Герберския гнет и са защитим майките и бащите си от изтребление. Гледах една баба уикенд, каза преди хранех 2 прасета, сега храня 3 кучета да ме пазят. Какво стана Българи?????
20
3
 
10
 
! Отговори
ИЗВОД преди 6 години
АМИ ТОГАВА ЗАЩО ОНЯ ДЕН ОБВИНЯВАХА ДОКТОРА, ЧЕ НЕ СЕ Е ОБАДИЛ НА 112? ДА ГО ОБИНЯТ, Е НЕ СЕ Е ОБАДИЛ НА СИК))))):
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата не се отказва, просто нчмутрите си поделят територията. Това е! Знаме кой е главната мутра нали?
18
2
 
18
 
! Отговори
БОКО, преди 6 години
ЗАКРИВАЙ МЕВЕРЕТО!
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Раздвоен съм. От енда страна доводите против този закон звучат разумни. От друга страна защо си отварят устата чак сега? Защо няма уволнени и осъдени полицейски шефове в районите с най-голяма престъпност, поради "недостатъчен контрол над подчинените си". БСП нали съди Цветанов за това. Защо не пратиха и локалните полицейски шефове пред съда а?
16
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искат да узаконят натиска по изборите, както и купуването на гласове.
15
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От мен нищо не зависи ще чакам МВР-ту да ме спаси.
14
3
 
19
 
! Отговори
цирк герб преди 6 години
Чакайте сега тези предложения са направени от ГЕРБ,не от охранителни фирми което показва че даже управляващите признават че полицията не си върши работата и не може да се разчита на тях,но въпреки това им увеличават заплатите?!това е някаква лудост.
13
4
 
16
 
! Отговори
по он ейр тв преди 6 години
оная вечер Лозанов даде в педаването - дупката в НОИ вече е 4. 7 млдр... правете си изводите за растежа на Боко - лъжа и измама, като всичко гербаджийско.
12
3
 
23
 
! Отговори
въпрос преди 6 години
след като ще са частни охранителите - ок, тогава защо даваме 1 300 000 000 лв за МВР? Да го закриват! 200 000 охранители са ни предостатъни!
11
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въобще не вярвам, че частните охранители ще са добро решение. По селата е пълна трагедия и ще им навлекат на главите още едни омбашии. Държавата трябва да има грижа за всеки един човек.
10
5
 
19
 
! Отговори
+ преди 6 години
Това признание ли е от ГЕРБ ,че не могат да се справят с престъпноста .Еми да се разпуска МВР и да се наемат частни фирми ,щом полицията не може да ни осигури спокойствие и охрна от всякакви престъпления.Значи ГЕРБ е некъдърен да въведе ред в държавата и особено Бойко който освен да се рекламира по медиите и да реже ленти и с Юнкер да се целув,то за друго не става. Вън от власта
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога няма да настигнем румънците...
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога няма да настигнем румънците...