Жертвите на тормоз в офиса: Да говорят!

Експерт говори за ролята на HR специалистите
14 мар 2018 08:30, Петя Славова
17

Всеки, който е жертва на сексуален или друг вид тормоз на работното място трябва веднага да алармира, призова от ефира на Bulgaria ON AIR психотерапевтът Ана Тодорова.

В различните фирми се проявява различен вид насилие. Според Георги Първанов от БАУХ равенството на половете у нас е много по-напред от други държави в Европа. Ролята на HR специалистите е особено важна, каза той в предаването "Директно".

Заместник-председателят на комисията за защита от дискриминация Баки Хюсеинов пък заяви, че за десет години броят на жалбите за дискриминация, основана на пола, е двойно по-голям.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
0
 
! Отговори
16 преди 6 години
15Сега е на мода "американската мода" -"сексуален тормоз" ,какво пуснат отгоре това и се пише по нашите медии.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само тормоз заради пола да беше, с мед да ги намажеш.А кога ще започнат да защитават хората заради тормоз за професионалните и личностни качества? Постоянното внушаване, че някой е некадърен, с цел да му се орязва заплатата?
13
1
 
6
 
! Отговори
Тормозен преди 6 години
В офиса ни има три колежки и ме тормозят сексуално. Аз си търся секс, те не ми дават и аз се тормозя.
12
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Интересно, кой ще уволни шефа, който е и собственик и какво ще стане с дружеството.Колкото и жалка да е истината е една, или търпиш или си тръгваш. Какъв HR, очаква се да си подритва трудовата книжка ли?
11
2
 
1
 
! Отговори
65 преди 6 години
За мен правилно е да уволнят и пом.възпит. и директорката на детск.гр.откъдето изтече записа.Тази изперкала учителка(срам за гилдията) и е практика отношението към децата.Тези крясъци се чуват в другата група.
10
1
 
4
 
! Отговори
65 преди 6 години
Че сложете камери и ще видите кой кого.Като в детските градини. Там учителите и пом.персонал не са хора .Те нямат защита от закона.Вече е срам да си учител
9
4
 
5
 
! Отговори
Минко 47 - преди 6 години
Колежките в работата, като научиха колко съм щедър и надарен и много ме тормозят. Взеха и мачовете да следят и като видят че съм сгънал 2-3 хиляди и се нареждат на опашка, та се налага края на седмицата да бягам на Банско . И аз пиша , коментирам, но никой не взима на сериозно положението ми.
8
3
 
10
 
! Отговори
Ром Бакарди преди 6 години
Ако се усмихна и й намигна на колежката която ми е симпатична и приятна-това сексуален тормоз ли ?
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В офиса една връзкарка тероризираше всички, 20 човека слушаме всякакви разговори и смях. То се писа, говори с шефовете и нищо. Съсипа ни. Ето това е българският бизнес. Като се сетя и почва да ми боли главата. Знаеше, че ни дразни и пак, нарочно.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ролята на HR "специалистите" е да тормозят служителите. ТОВА Е ОСНОВНАТА ИМ РОЛЯ. Те не разбират от нищо. Нямат специалност и не могат нищо. Това, което правят е да пазят шефовете от служителите им и да намалят заплатите. Същите като шевките на офиса. Секретарки с раздути названия на длъжността и големи претенции.
5
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жертви - пълни глупости. Никъде не стават нещата без желание от двете страни - дали поради привличане, или като сделка, но взаимно желание винаги има. А за българите: HR означава просто кадровик или отдел "Личен състав".
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Водещият на предаването а-,а-, а- на всяка сричка, за Бога.
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жертвите мълчат и търпят, защото нямат финансови възможности да наемат адвокати, които да докажат истината и да ги защитят. Работодателите използват всякакви начини да притиснат със санкции работниците си...
2
6
 
5
 
! Отговори
Баровец преди 6 години
Тук таме като има някоя младичка засукана и ми направи сексуален намек не само че не съм обиден ами и ми е приятно.
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това нещо, което се нарича HR-специалист е най-голямата пиявица в една фирма. Преди време в една фирма една такава личност ми каза, че не ставам, след време при обсъждане на един проект шефът ѝ и ми предлага да работя за тях, казах му че не ставам, втори път в една фирма не кандидаствам. Оня се изчерви и след седмица ми се обажда извинява ми се, бил я махнал, но принципите са си принципи.