Почина и раненият работник при взрива в "Арсенал"

Версиите за трагедията - техническа неизправност или човешка грешка
8
Почина и раненият работник при взрива в "Арсенал"
Снимка: Булфото, архив

Почина пострадалият при инцидента в "Арсенал" работник, който беше в тежко състояние след запалването в завода вчера. Неговият 27-годишен колега загина на място при трагедията.

Още по темата

По първоначални данни причината за взрива в завода е неспазване на трудова дисциплина, каза областният управител на Стара Загора - Гергана Микова, цитирана от БНТ.

Основните версии са две - или евентуална техническа неизправност, или човешка грешка следствие на извършено нарушение на инструкциите за безопасност на работа, добави окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Иззети са веществени доказателства и документация, касаеща безопасността в конкретния цех, ще бъде иззета и техническа документация, каза още той.

Първоначалният оглед сочи, че по неустановени причини е възникнало запалване, самите химически смеси, които служат като състав на димни боеприпаси, са се възпламенили. Възникнало е едно спонтанно изгаряне на тези химически смеси, затова и са загинали лицата, обясни Атанасов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой вдигнал шалтера без да погледне на пулта за управление в залата,която трябва да има най-малкото екран за видеонадблюдение към машините свързани с това помещение за обработка на смеси и от машините-автомат. системи на управление с стопизкллючването им,вход-изход към помещение,цех за което пък изпратили хора да ремонтират или да отстранят неизправноста на някоя от машините временно,а за това се иска разрешение по реда от началника до операторите на пулта и предупреждение за посещение с цел.
5
0
 
2
 
! Отговори
Стефан преди 6 години
Арсенал не е този който беше при социализма - сега работниците са от кол и въже събирани. Какви технологии, каква безопасност ... едно време беше добре.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В този завод като гледам физиономиите на работниците по телевизията нищо добро не ги чака. Да бъркаш барут като лютеница е голяма технология.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да ги прости!
2
1
 
2
 
! Отговори
Комунист преди 6 години
Комисията нямаща нищо общо с Министъра на промишлеността от Атака още ли не е отнела лиценза на завода? Миналата година на два частни завода с лекота ги дръпна без да е имало инцидент. Какво не разбрах?
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мир на праха му.