Борбата на една майка: Да си върне близначките от Йордания

Ще се увенчае ли нейната битка с успех?
17 мар 2018 10:25, Александър Попов
93
Борбата на една майка: Да си върне близначките от Йордания
Снимка: Facebook

От две години майка живее разделена от двете си дъщери, отнети против волята й от баща им. Д-р Недка Кънева-Абделбаки – уважаван лекар във Варна, твърди, че децата й са жертви на родителско отвличане.

Близначките Алия и Амира са разделени с майка си по решение на баща им – д-р Камал Абделбаки, който е български и йордански гражданин.

Недка съдебна и законодателна битка, за да си върне децата, но без успех. Институциите на практика са с вързани ръце, защото Йордания не е подписала Хагската конвенция относно международните отвличания на деца. А Алия и Амира са отведени именно в Йорадания.

Решение на случая все още няма, разказа тя в ефира на Нова тв.

Случаят доби популярност, след като бе огласеното писмо на сестрата на Недка, Ива Кънева.

"Оженихме се в България със съпруга ми Камал, тъй като и двамата сме български граждани. Нашите деца Алиа и Амира бяха родени във Варна и ние всички живеехме заедно в България като щастливо семейство. През февруари 2016 г. семейството на съпруга ми ни покани в Йордания на гости, за да присъстваме на сватбата на негова братовчедка, бащата на която е от Палестина, но живее в Йордания. Трябваше да останем десет дни. Щом пристигнахме, разбрах, че такава сватба няма. Вместо това моите дъщери бяха отнети от мен насилствено и съпругът ми анулира брака ни без моето съгласие. Бях заключена без документи и телефони, докато в крайна сметка успях да се върна без децата си в България. Скоро след това през май 2016 г. отидох в Йордания, за да се боря за децата си с пълно зачитане на местните закони и институции. През последните 9 месеца поисках правата на децата си и правата ми да бъдат уважавани. Поддържам писмено решение на Шарийски съд, който на 11 август 2016 г. разпореди децата ми да бъдат поставени в непосредствено задържане. Въпреки това не ми е позволено да ги виждам или да ги взема с мен. Властите не предлагат никаква помощ при изпълнението на решението. Семейството на съпруга ми е премахнало присъдите на Шарийски съд два пъти вече с помощта на клевета, без да е подкрепена от някакви доказателства. За съжаление съдът продължава да толерира това беззаконие и аз съм безсилна, въпреки че българското и шарийското законодателство са на моя страна", разказва историята си Недка в социалните мрежи.

Трагедията на измамената съпруга придобива и широк обществен отзвук, като мнозина я сравняват с известния филм "Не без дъщеря ми".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
3
 
! Отговори
СЪ НАМИ БОГЪ преди 6 години
До Анонимен 45Да със сигурност съм по-умен, успял и реализиран от теб.
46
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ок допуснала си жестоката грешка да се омъжиш за Примитив , с което си действие обиждаш Българските мъже малко или много ,но простено да ти е.От сега нататък трябва да бъдеш умна и много хитра за да си върнеш децата.Направи така че да примамиш бившия и децата някъде извън тая пропаднала държава.Направи така че да спечелят почивка на пример или измисли нещо по добро НО главната цел е да ги накараш да напуснат страната от там насетне властите в другата по цивилизована страна ще ти помогнат!
45
2
 
22
 
! Отговори
Край преди 6 години
Госпожо Недка като се жени за а,абуха що не пита. Той те няма за човек ама ти чак сега вдена.
44
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЪ НАМИ БОГЪТи па си един умен, успял, реализиран и осъзнат човек ...
43
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ревнала тази па'чавра бе, нямаше ли българи-християни, че се оженила за мюсли ? Каквото е търсила е намерила, това е ! Търсила е ря'зан, намерила го е, сега както се казва "мандалото е хлопнало"......
42
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той е лекар. Има повече акъл от нея и в пъти повече пари. Няма да стане :)
41
6
 
40
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Сега я гледах да реве по новините.КО ревеш!!! Кой те кара да се жениш за Мюсюлманин.Всичките до 1 са един дол дренки.Жените като теб трябва да ги е срам да се наричат Българи или Християни.
40
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тази родоотстъпничка през 2 седмици ли ще ни информирате ? С една и съща статия ? Да е мислила като се е омъжвала за арабопитек. Сега да си реве колкото иска, на нас нормалните хора не ни интересува.
39
2
 
15
 
! Отговори
Сиси преди 6 години
Вероятно женените за християнки араби имат някаква заповед да си прибират децата в родината.Така че останалите в това положение да внимават.
38
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я какви хубави пингвинчета. Дали са родили вече?
37
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
каквото посее,това ще пожънеш.Та и д-р Недка Кънева-"Абделбаки".И защо този йордански палестинец е още с българско гражданство?
36
4
 
14
 
! Отговори
Неудобният преди 6 години
Стар случай; намирисва на вадене на скелети от гардероба с цел препратка към Истанбулската конвенция. Не се хабете, не лови дикиш :)
35
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И каква стана сега? Тази българка не можа да се нахойка на воля, както щеше да прави ако се беше омъжила за българин, чеше да си чеше сливата един ден с гръцка краставица, един ден с испаски, понякога щеше да се нароси на африкански абанос, но пустият му мюслим не даде да стане така! Цъ цъ цъ цъ ... язък за тази женица, че не можа да се начеса на воля!! При мюсулманите женитбата е много сериозна работа и няма хлабаво! Та българките, които генетично не са лоялни към съпрузите си, нямат шанс.
34
3
 
13
 
! Отговори
младен преди 6 години
Това тука е като с телефонните измами. Всеки ден весниции телевизия тръбят за тях ама е на има си улави да се ловят на ***. Те така и с женските - не са една и дв историите като тази ама те пак,.....и си викат "то това за другите. На мене няма да се случи така"
33
2
 
5
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
Смиреност,толерантност,премеримост,спрямо ислямското произволие.
32
6
 
26
 
! Отговори
СЪ НАМИ БОГЪ преди 6 години
Жените са глупави по природа..... Не четат и се женят на поразия.... Християнките трябва да знаят, че омъжиш ли се за мюсюлманин, то трябва да си наясно, че в всеки един момент можеш да бъдеш убита.... За тая никак не ние е жал, но за децата, защо те да страдат заради тъ,пата си майка?
31
2
 
47
 
! Отговори
Арабчи купи чорапчи преди 6 години
Докато живях в Швеция, в тамошните телевизии постоянно въртяха такива репортажи с шведки, останали без децата си, след като арабските им мъже ги извели извън страната по подобна схема. И там нямаше решение, и там се рониха сълзи, и никой не може да направи нищо, защото в арабските страни няма Хагски конвенции, няма конвенции за защита на жените, децата и т.н., там има само единствено шериат и ислям.
30
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като се жените за животни така ще е.
29
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да иска съдействие директно от Рания,кралицата на Йордания.
28
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като е толкова умна и уважавана, как се остави да бъде пробита от дрелка.