Борбата на една майка: Да си върне близначките от Йордания

Ще се увенчае ли нейната битка с успех?
17 мар 2018 10:25, Александър Попов
93
Борбата на една майка: Да си върне близначките от Йордания
Снимка: Facebook

От две години майка живее разделена от двете си дъщери, отнети против волята й от баща им. Д-р Недка Кънева-Абделбаки – уважаван лекар във Варна, твърди, че децата й са жертви на родителско отвличане.

Близначките Алия и Амира са разделени с майка си по решение на баща им – д-р Камал Абделбаки, който е български и йордански гражданин.

Недка съдебна и законодателна битка, за да си върне децата, но без успех. Институциите на практика са с вързани ръце, защото Йордания не е подписала Хагската конвенция относно международните отвличания на деца. А Алия и Амира са отведени именно в Йорадания.

Решение на случая все още няма, разказа тя в ефира на Нова тв.

Случаят доби популярност, след като бе огласеното писмо на сестрата на Недка, Ива Кънева.

"Оженихме се в България със съпруга ми Камал, тъй като и двамата сме български граждани. Нашите деца Алиа и Амира бяха родени във Варна и ние всички живеехме заедно в България като щастливо семейство. През февруари 2016 г. семейството на съпруга ми ни покани в Йордания на гости, за да присъстваме на сватбата на негова братовчедка, бащата на която е от Палестина, но живее в Йордания. Трябваше да останем десет дни. Щом пристигнахме, разбрах, че такава сватба няма. Вместо това моите дъщери бяха отнети от мен насилствено и съпругът ми анулира брака ни без моето съгласие. Бях заключена без документи и телефони, докато в крайна сметка успях да се върна без децата си в България. Скоро след това през май 2016 г. отидох в Йордания, за да се боря за децата си с пълно зачитане на местните закони и институции. През последните 9 месеца поисках правата на децата си и правата ми да бъдат уважавани. Поддържам писмено решение на Шарийски съд, който на 11 август 2016 г. разпореди децата ми да бъдат поставени в непосредствено задържане. Въпреки това не ми е позволено да ги виждам или да ги взема с мен. Властите не предлагат никаква помощ при изпълнението на решението. Семейството на съпруга ми е премахнало присъдите на Шарийски съд два пъти вече с помощта на клевета, без да е подкрепена от някакви доказателства. За съжаление съдът продължава да толерира това беззаконие и аз съм безсилна, въпреки че българското и шарийското законодателство са на моя страна", разказва историята си Недка в социалните мрежи.

Трагедията на измамената съпруга придобива и широк обществен отзвук, като мнозина я сравняват с известния филм "Не без дъщеря ми".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докторке, при мулти-култи е така.Като не си мислила за кой се жениш, от коя страна е той, какви са нравите, обичаите и религията на страната му сега щеу гледаш дъщерите си само на снимка!Човек затова има глава, за да мисли, а не да му украсява горната част на тялото!
6
1
 
46
 
! Отговори
Жена преди 6 години
Не й е виновна нашата държава, както говореше сутринта по телевията. Похвали Йордания, че там е успяла да заведе дело и да спечели, но пък и били заявили, че въпреки това, децата няма как да се изведат, освен с мафията. Значи в Йордания изобщо не са и помогнали. Все едно не е видяла какво е там, след всичко, което и се е случило. В тези държави е така - измамно правосъдие, пък те си живеят по старите закони.
5
2
 
49
 
! Отговори
Момо преди 6 години
На тия не им дойде акъла, че не трябва да се занимават с араби...
4
3
 
53
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Глупава българка. Като се жени за арабин не мисли ли бе? 70% от браковете с араби завършват така. За тях, вие жените сте само донори на яйцеклетки и средство за развлечения. Сега ще си кукуваш без деца, защото никога повече няма да ги видиш. И това е в Йордания, която се води светска държава.
3
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига , де! Колко пъти ще пишете за тази ?Да е мислила когато се е женила за арабугата !
2
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
вместо да се радва,че я е отървал от отпадъка..Ми така де тя нито има пари нито има време да гледа 2 деца.В бг е пълно с араби (доктори и енженери) ще легне със следващият ще напълни тумбака.Нали обича екзотични мъжленца от "близкият изток"Или всичко е заради пари?еех тия пари бе
1
2
 
41
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Чии го крепи в Йордания