Борбата на една майка: Да си върне близначките от Йордания

Ще се увенчае ли нейната битка с успех?
17 мар 2018 10:25, Александър Попов
93
Борбата на една майка: Да си върне близначките от Йордания
Снимка: Facebook

От две години майка живее разделена от двете си дъщери, отнети против волята й от баща им. Д-р Недка Кънева-Абделбаки – уважаван лекар във Варна, твърди, че децата й са жертви на родителско отвличане.

Близначките Алия и Амира са разделени с майка си по решение на баща им – д-р Камал Абделбаки, който е български и йордански гражданин.

Недка съдебна и законодателна битка, за да си върне децата, но без успех. Институциите на практика са с вързани ръце, защото Йордания не е подписала Хагската конвенция относно международните отвличания на деца. А Алия и Амира са отведени именно в Йорадания.

Решение на случая все още няма, разказа тя в ефира на Нова тв.

Случаят доби популярност, след като бе огласеното писмо на сестрата на Недка, Ива Кънева.

"Оженихме се в България със съпруга ми Камал, тъй като и двамата сме български граждани. Нашите деца Алиа и Амира бяха родени във Варна и ние всички живеехме заедно в България като щастливо семейство. През февруари 2016 г. семейството на съпруга ми ни покани в Йордания на гости, за да присъстваме на сватбата на негова братовчедка, бащата на която е от Палестина, но живее в Йордания. Трябваше да останем десет дни. Щом пристигнахме, разбрах, че такава сватба няма. Вместо това моите дъщери бяха отнети от мен насилствено и съпругът ми анулира брака ни без моето съгласие. Бях заключена без документи и телефони, докато в крайна сметка успях да се върна без децата си в България. Скоро след това през май 2016 г. отидох в Йордания, за да се боря за децата си с пълно зачитане на местните закони и институции. През последните 9 месеца поисках правата на децата си и правата ми да бъдат уважавани. Поддържам писмено решение на Шарийски съд, който на 11 август 2016 г. разпореди децата ми да бъдат поставени в непосредствено задържане. Въпреки това не ми е позволено да ги виждам или да ги взема с мен. Властите не предлагат никаква помощ при изпълнението на решението. Семейството на съпруга ми е премахнало присъдите на Шарийски съд два пъти вече с помощта на клевета, без да е подкрепена от някакви доказателства. За съжаление съдът продължава да толерира това беззаконие и аз съм безсилна, въпреки че българското и шарийското законодателство са на моя страна", разказва историята си Недка в социалните мрежи.

Трагедията на измамената съпруга придобива и широк обществен отзвук, като мнозина я сравняват с известния филм "Не без дъщеря ми".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЗИ МАТЕРИАЛ ГО ЧЕТЕМ ВЕЧЕ ТРЕТИ ПЪТ ЗА ДВА МЕСЕЦА.Тази не я съжалявам.
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
свършиха ли БГ лекарите? защо е взела този ***? че и децата си наготово му ги кръстила с арабски имена, да не се затруднява арабеската като си отиде и ги вземе. уж интелигентна жена - не знае ли, че те винаги вземат децата? сега за какво реве? да отива там, щом иска да си ги вижда.
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 61Как позна, че ще се разсмея още докато чета коментара ти? :))Но не разбирам защо си мислиш, че подвеждам? Гражданството на децата, родени от тези бракове, е според изгодата. По-рано записваха момчетата с такова гражданство, с каквото няма да се наложи да ходят в казармата.В наше време ги записват българчета, за да са граждани на ЕС. Но рускинята си възпитава детето по руски тертип, независимо какво гражданство му е дадено.
64
2
 
5
 
! Отговори
до 61 преди 6 години
А я да ме светнеш колко от теси руско-бг бракове децата не са българи? :) НЕ ПОДВЕЖДАЙ майкунке мрсъна, нидей са смя!А иначе по темата - българките са станали страшно *** и не ги е еня за бг корена! Както казах - те дори се канят една друга , ето видиш ли , супер е, ела да ти намерим чуждоземец! ОТВРАТ!
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проста жена, усладилити се гнусния твърд арабски, дори децата ти нямат български имена. С мекушавия си нрав си по араба да се наложи.
62
1
 
7
 
! Отговори
? преди 6 години
Имаше много смислен и точен отговор на гнусния коментар на Гаргата (11). Защо го няма, а глупостите на Гаргата си стоят?Или отново е протестирал дежурният вечно кисел ром, искащ да изкривява истината?Техните жени раждат извънбрачно, за да получават повече помощи, а тези помощи се вземат от данъците, плащани от работещите българки! Кой вида нещо нередно в този отговор?
61
1
 
7
 
! Отговори
До 59 преди 6 години
Информацията ти е непълна. Има българи, женени за арабки. те са по-малко на брой от българските момичета, женени за араби, защото у нас почти няма неомъжена арабка, пусната сама да дойде да учи в България. Студентките от арабския свят или са омъжени, или пък семействата им имат бизнес в България и са под контрол, трудно ще им разрешат връзка с християнин.Българските мъже, работещи в арабския свят получават писмени предложения за брак от момичета, които не са виждали. Там такива неща се случват.
60
4
 
3
 
! Отговори
До 43 преди 6 години
И тя е лекарка, бре!Този материал е непълен. Той й поставя условие - да продаде къщата, да си преведе дипломата на арабски език и да се върне при него, за да живеят като семейство. Но настоява тя да поиска прошка от него и от родителите му и да им възстанови 7 000$ - това са разноските, платени от тях по съдебното дело. Останалите пари от продажбата на къщата не й ги иска. Както виждаш, от арабска гледна точка той постъпва джентълменски. Мирогледите им са различни, всеки е прав за себе си.
59
1
 
4
 
! Отговори
До Drago преди 6 години
Наред с всичко останало, това също е сериозен фактор да изчезваме като нация - българката сама затрива семето си. Повръща ми се от такива ...______________________________________Хайде сега кажи, какъв процент от българските мъже се ожениха за рускини в периода 1945-1990 г.? А какъв е процентът на българките, които през същия период се омъжиха за чужденци? В ПЪТИ ПО-МАЛКО СА!Какво е съотношението между жените и мъжете, създали смесено семейство през последните 27 г.?После прави заключения.
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОнуфриТова стадо не приема нашите традиции, бре! Съвсем ти се е изфуфирал акълът, отче Онуфрие!
57
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И най- нежеланият български мъж е по добра алтернатива пред този закостенял ***.В крайна сметка всеки носи последствията от действията си.
56
1
 
23
 
! Отговори
ново 5 преди 6 години
Ей за такива никак ама никак не ме е жал.. Тръгват с рязаната карабина като мислят със *** си , а после плачат държавата да ги спасява. Жалко , че от всичко това страдат децата .
55
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си взема забрадката и да отлита при тях.
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анонимен стига си давал акъл си и недоволствал,има и "нормални " които ги ингересува!Вас все ни занимават ,ами не четете.Аман от ирония ,сарказъм и простотия безчовечна.Само мъже мнения дават , вулгарни ,цинични .СЪВЕТ адмирации.Единственото смислено мнение и съвет .
53
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обичам жените, но те са мега *** на тема ''избор на мъже'', на тая коза поне децата и са живи макар там, ами онази овца в Канада, дето се хванала с назобан, фитнес нарцис - псевдогангстер?! Такива не ги жаля, ами жалко за децата, да и козите му прости!
52
3
 
9
 
! Отговори
ПолуЛалугер-Хонолулу преди 6 години
То се е видяло , че българската Шахерезада си пада по лекуващите хемороидални халки . Да си взема някой от новопристигналите умерени сирийски хирурзи , па да ражда пак хубави пингвинчета , както е писал колегата . Ашколсун !
51
0
 
14
 
! Отговори
Съвет преди 6 години
Като бях да работя в Лондон преди по медиите беше нашумял идентичен случай със Йорданец отвлякъл детето на Англичанка.Случая се реши благоприятно след като майката успя да се добере до синът си изкарвайки го от училище и да го заведе до Английското посолство.Там действат Английските закони и дипломатите се застъпиха за жената и тайно успяха да изведат нея и синът и от страната.Съветвам Докторката да съумее да направи същото и може да се увенчае с успех!
50
7
 
25
 
! Отговори
Майка преди 6 години
Мен лично ме е гнус да седя в една стая с поданик на мохамед,камоли да се омъжа за такъв.Но жените които се решават на този рисков и непочтен ход са били многократно отхвърляни и унизявани от Българските мъже!!!
49
3
 
4
 
! Отговори
мюмюн-сектора Газа преди 6 години
В.канал е много добър гастроинтеролог а жена му ми.Недка е специалист в уши нос гърло .
48
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Арабите така си облагородяват генофонда.Като си хващат заблудени овчици из белия свят да изживяват "арабската " си фантазия и да им раждат по бели деца и после им ги отнемат.