За неизбежната отбрана: Животът не е равен на имот!

Зам.-министър: Вече има формулирано предложение за промяна
Обновена: 19 мар 2018 21:35 | 19 мар 2018 21:13, Екип на Bulgaria On Air
49

Протестите на надзирателите и охранителите на магистратите не стихват. Те настояват за изравняване на заплащанията им с тези на колегите им от МВР, както и увеличение на персонала в затворите.

"Сериозният момент в тези протести не са парите, а това, че нашите служители искат изравняване на своя статус с другите служители в широката система за сигурност. Ако Министерството на правосъдието можеше да реши проблема само, то отдавна щеше да го направи. За съжаление бюджетът, който ни е предоставен, не ни дава възможност за никакво преразпределение", посочи зам.-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов.

По негови думи казусът е в ръцете на финансовия министър Владислав Горанов, но така или иначе сме близо до развръзката на тези протести. Разговорът обхвана и изстиващия казус с Истанбулската конвенция.

"Слабите страни на документа бяха изтъкнати пред обществото ни. България има много активна роля в създаването на Конвенцията. От нас е дошло предложението да не се включва това определение за пол и джендър, а да се използва друго определение, което да не буди такива реакции. Нашата разумна позиция не е била уважена. Тази дискусия е затворена страница", категоричен бе държавникът в "Денят ON AIR".

Пред Bulgaria ON AIR проф. Проданов подчерта, че вече има формулирано предложение за промяна на Наказателния кодекс, касаещо неизбежната отбрана.

"Промяната цели да прецизира формулировките в закона, за да се създаде ясна представа у гражданите докъде може да защитават живота и здравето си. Животът не може да бъде приравнен на частната собственост. Това би довело до неприятни последици", изтъкна зам.-министърът.

Според госта България от страна на произход на трафика на хора, все повече се превръща в страна на транзит.

Вижте повече на Bulgaria ON AIR!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моля всички роми в близост до имота на въпросния господин, да си наберат според нуждите от движимото му имущество. Явно този благороден човек, чиято щедрост не познава граници би приел радушно всеки един от тях.
19
1
 
5
 
! Отговори
Efir преди 6 години
Ami to i viarata ne e ravna na zlato........ama ortodoksalnite carkvi trupat li trupat zlato po pokrivite i krastovete, po ikonkite, svestnicite, po roklite i koronite na sinodalnite gendari s partizanski imena i s tejki zlatni sindjiri na vratovete...
18
0
 
54
 
! Отговори
Боримечката преди 6 години
Щом някаква твар, без значение, бяла, ***, черна или мръсно-кафява се е въоръжила с нож и посред нощ , извън времето в което обикновенно каня гости реши да влезе в къщата ми и да си "набере" малко от личните ми вещи - то тази твар попада моментално в графата престъпници - лишени от всякакви човешки права . И господ не може да му помогне . Подготвил съм се да ги посрещам подобаващо и въобще не ме интересуват поправките в закона и правата на човека . Те са за хората които спазват закона .
17
0
 
6
 
! Отговори
Kuckov преди 6 години
Na kolko li bg leva e raven jivota naprimer na tozi gospodin?!....kakva li e negovata sobstvena samoocenka spored valuten kurs?!
16
0
 
40
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Всички здраво мислещи хора трябва да са въоръжени.
15
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тия ромски законибавно, но сигурно, ставаме първата ромска държава в света.
14
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тогава защо убиват хора за пари и имоти? И кой ги наказва убийците? Или са богопомазани?
13
0
 
57
 
! Отговори
гражданин преди 6 години
"За неизбежната отбрана: Животът не е равен на имот!" !?!?!?!?!? Малоумно като от милиционер! Хората защитават преди всичко себи си, когато някой нахлува в имота им!
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Българиясъдията решава всичко... хич не им е лесно на съдиите да съдят безпристрастно...
11
0
 
9
 
! Отговори
Esadog преди 6 години
Bg babichkute i diadkite gi trepiat za dvata im leva...baassi toz bulgarski skap imot...vai....cialo edno evro...demek sto centa...vai...
10
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гн министре, вече тридесет години, всички, които се изредихте на власт, доказахте по безспорен начин, че не можете да сътворите нищо кадърно. Защо се опитвате да ни убедите, че можете да прецизирате нещо. Хората, които се стремим да достигнем, отдавна са измислили закони, които действат успешно много години. Защо просто не ги препишете, но едно към едно, а не с хиляди вратички за възможни шикалкавения.
9
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Желая на професора *** да му влезнат в имота, да изпердашат внучката му, да го оберат и пребият, па после да седне да смета кое на какво е равно! Амин!
8
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При този трябва да му се пратят на гости едни дето трябва да му го. След това ще го питаме каква песен ще запее. Дали ще мисли по този ночин или ще го боли за.дника поне месец. Ето заради такимва дърти комунисти държава няма да имате. Щото този е закоравял комунист. Само като го погледнете и ви става ясно що за птица е и как се е уредил на висок пост. Кой обикновен човек на тези дърти години като този може да се дореди до власта? Я ми покажете поне един простосмъртен?
7
19
 
2
 
! Отговори
снайпера преди 6 години
Пак сте пъвосигнални, както и преди. Ако не започнете да мислите, ще имате проблеми. Всъщност, който не мисли като мен...има проблеми със себе си
6
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки има право на самоотбрана какви имоти бе некролог.
5
2
 
2
 
! Отговори
Ronks преди 6 години
Mnogo e prosto....sichkoto bg nadzurateli, strajari, jandari, barleti, vodilazi, parishutisti, othranateli otivat na gurbet v frenskite i angliiskite kolonii na eu....eeei tam kade e vodata mejdu amerikite....eu hepten dovolen, bg trudov silov resurs hepten dovolen...europeiski zaplati v europeiski darjaavi...bulgaristan bankerite dovolen, bankute hepten obrani... i hepten sigurni...naroda si e i bez drugo zaminal...
4
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе този природно ли е *** или ходи на курсове...Кой твърди,че живота е равен на имота...става дума,че хората искат да запазят своят живот в своят имот...кво не му разбраха тъпите главочи...
3
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия мозъчни инваиди да си мълчат, Убийство с цел грабеж е достатъчен повод. *** нападнаха и убиха пенсионери по особено жесток начин за 2 лева. Искаме лични оръжия, който не иска като тоя дъртак да не си купува тробажиите да си замрат мозъчната помия в *** на либерализма.
2
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Животът не може да бъде приравнен на частната собственост."Тъпън! Ами нали е заплашен моя живот бе
1
0
 
47
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Да, вярно е! В България живота е далеч по-евтин от какъвто и да е имот..