Радев в Израел: Ще работим за мир в Близкия Изток!

България и Израел ще си сътрудничат в борбата срещу тероризма
53
Радев в Израел: Ще работим за мир в Близкия Изток!
Снимка: Валентин Николов

Като председател на Съвета на ЕС България ще полага усилия за възстановяване на преговорите в близкоизточния мирен процес за намиране на трайни решения, водещи до мир и стабилност в региона. Това каза в Ерусалим президентът Румен Радев, който пристигна на тридневно посещение в Израел.

Вярвам, че ще продължаваме да стоим твърдо в борбата с тероризма и повишаване на сигурността, коментира държавният глава.

Израелският президент Реувен Ривлин от своя страна благодари за спасяването на българските евреи и призова съвместно да се борим срещу тероризма, като обвини Иран за нестабилността в региона.

Ривлин поздрави на иврит Радев и съпругата му и каза, че посреща истински приятел на Израел.

"Преди две години открих мемориал от спасяването на българските евреи в София и ще имаме скоро в Тел Авив. Израелският народ няма да забрави този смел ход в мрачни времена. Вие имате морала да учите бъдещите поколения за толерантността, трябва да се обединим срещу омразата отляво и отдясно и трябва да застанем серщу Иран, който продължава да спонсорира терор и нестабилност в региона", заяви той.

"Терорът е еднакъв, дали в Бургас, или в Йерусалим, и затова ние трябва да си сътрудничим. Това са предизвикателствата, но има и възможности да си сътрудничим в туризма и високите технологии", допълни израелският президент.

Приятелството между нашите народи беше доказано по най-категоричен начин в годините на Втората световна война, каза още Румен Радев.

"Като президент на България аз съм горд, че нашите граждани извършиха безпрецедентен акт по спасяването на българските евреи и не допуснаха нито един от тях да замине за лагерите на смъртта. И по този начин ние записахме една от най-светлите страници не само в нашата, а в европейската история. Затова ние днес с гордост отбелязваме това събитие, но и скърбим за евреите от Беломорска Тракия и Вардарска Македония, които не бяха български граждани и не успяхме да спасим", посочи той.


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
5
 
! Отговори
Krom преди 9 месеца
И тоя отиде да склони главица. Те са ни "благодарни", несъмнено. За благодарност я някой нов Гад Зееви, я някой нов Елбит. Апропо, как бе Господин Генерал сте толкова роболепен в родината на Елбит, които призимиха почти завинаги българските хеликоптери? Нали нещо авиацията уж? Или ви боли шмайзера за авиацията. Знаете къде ръка па поцелуете... Между другото, вярно е това за атентатите. И в Бургас и в Ерусалим - и на двете места - евреи.
46
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Деса да си смени некадърния дизайнер,срамота!Само боклуци И шие!
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вие тази работа още ли не сте я завършили . Внимавайте , следващият път ако не сте я свършили , ще ви намалим заплатите .
44
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мн е трудно да си Деса днес - мъжа ти хем импотентен, хем предател, хем като чуе за Ердоган и се хваща за палците
43
5
 
6
 
! Отговори
Вутьо преди 9 месеца
До Чист ариец
Не бе! Тоз джемпър го е купила от Втора употреба, да не охарчва бедното българско население.
42
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Деса дантелата и в Сенегал на разходка ще иде - все пак народа плаща, Радев ще преговаря със сенегалците да се откажат от ядрено оръжие
41
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Деса прилича на една домашно насилвана жена - Радев да не си отпуска ръката върху нея от напрежението покрай президентските сакатлъци?
40
3
 
9
 
! Отговори
Чист ариец преди 9 месеца
На Десето й възкъсички ръкавките? Сигурно е решила да икономиса плат?
39
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Деса манивелата и Радев гимнастика - едната с прякор Мерцедеса, другия с прякор Грипена! И през цялото време Христов Петков - съскащото червенокрило насекомо снима с апаратчето и качва във ФБ профила си! хахахаха, е нема такава държава и такива миньони с каскети!
38
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Срам! Малка държава, малък гимнастик! Ама с голяма уста да ходи да *** по ексурзийки по света с втората си жена - Деса неука от фейсбука!
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Деската много кефи! Пак се е барнала стилно! Глътнала е бастуна и е застанала мирно. Се едно ,че е генерал -лейтенант. Дълга карабина...
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Деса пак дантелена;)
35
1
 
2
 
! Отговори
... преди 9 месеца
До Тошко Петков
По Нова, в новините.
34
1
 
3
 
! Отговори
Тошко Петков преди 9 месеца
По коя телевизия даваха посещението на Президента Радев в Израел ....
33
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Десито пак си държи ръцете така, като че ли току що ги е извадила от легена с прането. И пак с три-четвърти ръкавки. Защо ли другата дама на снимката е с дълги ръкави? Вероятно само нашата знае протокола!
32
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Радев гимнастика, руския послушко, наведената главица, по рождение фатмак, по съдба зеления чорап
31
5
 
9
 
! Отговори
Джанго преди 9 месеца
Абе какво ще му обяснават? То е ясна работата. Трябва да сме им благодарни, че ни морят с глад и мизирия, а не с лопатите по главата.
Благодарим ти Ционе!
30
1
 
10
 
! Отговори
PD преди 9 месеца
Израел, е всред малкото държави, където български политик, може да сподели проблемите и да му се разясни благонамерено ситуацията в световен план.
През Израел, ще му се дадат определени посоки, на новата разстановка в световен план. Израел имат пряка връзка с отборите в САЩ. Много е любопитно, но има вариант Боко и Радев да се окажат в един отбор, единият през ЕС, другия през САЩ. Какви превратности ни очакват, бъдещето ще покаже по ясно.
29
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сега разбрахме защо Радев е бил без Деса на театър а е завел дъщеря си.Оставил я да си приготвя"тоалетите" за поредната екскурзия.И ако за приема на 3 март се беше облякла в завеси,сега се "барнала " в шалте.Не изневерява на "вкуса "си.
28
10
 
17
 
! Отговори
Еднозъб ром преди 9 месеца
Радев щял да работи! Какво ще работиш бре, на Путин ли ще шушнеш на уше! Той Кирчо та нарвя... Щял да работи всякаш е някой!