Със синдром на Даун: Изостави ли ги държавата?

Шести пореден протест се организира на 18-и април
20 мар 2018 15:30, Петя Славова
8

2505 гледания   |  Още видео

Пореден шести протест се организира, заради отношението на управляващите към болните със синдрома на Даун.

"Не само,че  държавата не помага, а направи така, че децата със синдром на Даун да получават по-ниски помощи," каза Тони Маринова пред Bulgaria ON AIR.

По думите й до този абсурд се е стигнало след въвеждането на новата система за диференциране на помощите. Тя се обяви за повече ресурсни центрове у нас,които са важни за децата със синдром на Даун.

Още по темата

Миглена Филипова, която организира Слънчев детски бал - инициатива в подкрепа на тези деца, заяви, че обществото постепенно започва да приема тези хора.

Протестът е плануван да се случи на 18-ти април. В студиото на "Директно" Тони Маринова и Милена Филипова обясниха какви са трудностите пред хората със синдром на Даун.

Едно от основните предизвикателства, пред които се изправят е липсата на детски центрове.

"Има недостиг на специалисти, които да помагат на семействата на такива деца", коментираха гостите.

По думите им е добре да има повече центрове от гледна точка на специализираните услуги, които можем да ползваме.

"Индивидуалният поход към всяко дете е много важен" , казаха още те.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ром Даун да сте виждали?
7
2
 
3
 
! Отговори
Дрънчо преди 8 месеца
Ами като раждат на по 50 Дауни ще са.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Държавната администрация третира гражданите си като хора, болни от синдрома на даун, докато цялата админстрация страда от това заболяване...
5
0
 
0
 
! Отговори
аллес вир гут преди 8 месеца
тя държавата е забравила за всичко и затова 2 милиона са се махнали за 25 години и играта продължава ...поне още 50 години а у
4
0
 
0
 
! Отговори
до shady преди 8 месеца
извинявам се - болесТ
3
0
 
5
 
! Отговори
до shady преди 8 месеца
Естествено, че вече има начин да се установи този синдром още преди 12 гестационна седмица, когато е възможен аборт. Аборт по медиценски причини се прави и в по-касни месеци от бременноста. Много от бъдещите майки не искат да правят разходи и не правят тази така необходима фетална морфология. Оставят се на късмета и .....после страдание.
Естествено, никой не говори за лечение на тази болес, а за облекчаване живота на семейството и болният. Неговато социализиране.
2
0
 
9
 
! Отговори
shady преди 8 месеца
То че държавата ни е пълен *** е ясно на всички. Но в случая на деца с тоя синдром и Господ не може да им помогне - тук нещата са прецакани на генетично ниво и ако ще и трилиони да се дават излекуване няма. Но по ми е интересно друго: не разбирам много, но толкова ли е изостанала медицината, че няма начин да се разбере достатъчно рано, че плодът е с тоя синдром и да се направи аборт, за да не се мъчат впоследствие и деца и родители ???
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не само тях държавата е изоставила пенсионерите онкоболните и всички останали работещи за Държавата /това са парламента,министерствата и всичката администрация /.Не виждате ли че тази държава само цоца без да дава дори мин.сигурност за живот -затова тук в тази държава останаха ези които не могат да емигрират -това държава ли е