Администрацията кани студенти: Елате на летен стаж!

Свободните позиции са над 1000 в 43 направления
4
Администрацията кани студенти: Елате на летен стаж!
Снимка: архив, Ройтерс

Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация започва от днес. По нея са обявени 1145 свободни стажантски позиции в 43 професионални направления.

Най-много са стажовете, обявени в направления Икономика (394), Право (145), Администрация и управление (140), Архитектура, строителство и геодезия (64) и Информатика и компютърни науки (47).

В програмата могат да участват всички български граждани, които се обучават във висши училища в страната или чужбина.

Кандидатстването, първоначалният подбор и класирането на кандидатите се извършва изцяло онлайн на Портала за студентски стажове в държавната администрация: http://staj.government.bg.

Условията за кандидатстване са регистрация и създаване на профил в Портала, решаване на онлайн тест в Портала, избор на до 5 стажантски позиции за стаж.

Крайният срок за кандидатстване по програмата е 22 април 2018 г., 23,59 часа. Подробна информация за всеки етап от програмата може да намерите тук: http://staj.government.bg/informatsiya-za-programata.

Стажовете ще се проведат в рамките на трите летни месеца: юли, август и септември. Продължителността им е между 10 и 45 работни дни. Всеки успешно завършил стажа си студент ще получи Удостоверение за проведен стаж и Оценка на придобитите по време на стажа умения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
типично по български нема връзка между администрация министерства служби а най лошото е че малко са в час с икономика образование ...половината българия мизерства другата половина си тракат по смартфоните и си пият кафенцата и си карат бмв тата но всичко е точно ...
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На телефоните HP дават минимум 1300лв. за да идеш на стаж трябва да паднеш долен на 400
2
0
 
14
 
! Отговори
Безпартиен преди 6 години
Ако ги издържат техните и са ок да получават по 450 лева за стажа си .....Тия неадекватници кога ще влезнат в крак с пазарната икономика или разчитат, че винаги ще има студенти.Хайде кажи на един студент който лятото ще изкара 6-7000$ долара в САЩ или 4000 паунда в Англия, или 3000 лева спестени пари по курортите ни.... че си струва да стои в държавна администрация....
1
0
 
11
 
! Отговори
Гост преди 6 години
А защо не канят безработни висшисти? За 3 месеца регистрация в Бюрото по труда никой нищо не им предлага, след това животът малко по малко ги смачква. Не ми се мисли за бъдещето...