Интернет и свободата: Идва ли денят на цензурата?

Вместо да бъде свалено, съдържанието може изобщо да не бъде качено
Обновена: 21 мар 2018 22:15 | 21 мар 2018 21:50, Венцислава Вельова
12

Авторското право се намира на голям кръстопът. Страната ни в момента се намира в уникално положение да зададе посоката - да тръгнем в посока на завишена цензура или да приемем подходящо решение за ерата на информационното общество.

Това посочи пред Bulgaria ON AIR адвокат Емил Георгиев в контекста на Директивата за хармонизация на авторското право в единния цифров пазар и предстоящите промени, които Съветът на ЕС трябва да гласува през април.

По думите на Георгиев големият проблем е задължението на платформи като Facebook да внедрят филтри, така че да проверяват съдържанието, което техните потребители качват.

Гостът в "Денят ON AIR" отбеляза, че платформите и към момента са отговорни за съдържанието на потребителите, но в бъдеще ще трябва да се говори дали изобщо дадено съдържание да види бял свят, а не дали да бъде свалено.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във фейса съм само да играя билярд !
4
1
 
6
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Илюминатите и техния Нов Световен Ред не допускат свобода на словото. Истината е вече криминализирана. А казването й е наказуемо със затвор деяние! Справка - Швеция, Англия, Германия, Канада и Белгия засега, а скоро и в други държави!
3
2
 
6
 
! Отговори
Ivo преди 2 години
Малиииии, ами сега какво ще правят троловете?
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само глупаците отиват във ФЕЙСА...ха,ха,хааааааааа....ОТ СУЕТА И ПРОСТОТИЯ!
1
0
 
17
 
! Отговори
АМИ ПРАВИЛНО... преди 2 години
...Те и сега ни трият коментариите!