Семеен конфликт блокира асансьорите на "Цариградско"

Баща и син бизнесмени спорят, изнудват се един друг за милиони
21 мар 2018 10:30,
11
Семеен конфликт блокира асансьорите на "Цариградско"
Кадър: bTV

Семеен конфликт стои в основата на това асансьорите на бул. "Цариградско шосе" все още да не работят.

През есента на миналата година е завършен ремонта на подлезите при Окръжна болница и бившия хотел "Плиска" под бул. "Цариградско шосе". Целта на ремонта е да направи подлезите под най-големия булевард в България достъпни. Инсталирани са общо пет асансьора, но те все още не работят.

Първоначално трябваше да бъдат пуснати през декември 2017 г. През февруари новите асансьори все още не работят.

"В момента тече процедура по регистрация на техническите съоръжения с повишена степен на опасност от агенцията на Метрологичен надзор", коментира пред bTV Иво Иванов, инвеститорски контрол.

Още един месец по-късно, асансьорите в подлезите продължават да не работят. Държавната агенция така и не ги е лицензирала. Оказва се, че в документите за регистрация на съоръженията има несъответствие, което не е отстранено.

"В основата на всичко са междуличностни отношения между управителя на нашата фирма Явор Златанов и баща му Илия Златанов", пояснява управителят на фирма "Изамет 2000" Петър Чупетловски.

Илия Златанов до скоро управлявал и притежава фирмата за производство на асансьори заедно със сина си Явор, но днес те са конкуренти и дори врагове.

Според Илия Златанов синът му регистрирал фирмата на свое име, въпреки че се води съдружник. Той е бил изнудван от дъщеря си, зет си и сина му, за да прехвърли 20% от фирмата на негово име.

"На 27 юни в този офис дойдоха дъщеря ми, зет ми и трима рекетьори и ме изнудваха за 220 хил. долара да платя в брой и веднага, и за 1 млн. и 200 хил. евро да подпиша документ, че ги дължа на зет ми", твърди Илия Златанов.

Златанов младши не пожела да отговори на обвиненията на баща си.

От Столична таобщина също потвърдиха, че причината асансьорите да не тръгват са отношенията между баща и син Златанови, а спорът между роднините-конкуренти поне засега оставя най-големия булевард в България недостъпен за трудноподвижни, възрастни хора и майки с колички.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Алеко Константинов преди 6 години
"Пази боже сляпо да прогледа."
10
0
 
2
 
! Отговори
bzzzzz преди 6 години
Семето е едно,акъла е на едно ниво, държавата е на това ниво, абе.....
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е само до възпитанието баща - син. Днешното поколение деца са много по-нагли. Не зачитат семейните ценности... Човека го е отгледал дал му е възможност, а какво получава? Храни куче да те хапе, не да те лае...
8
0
 
15
 
! Отговори
... преди 6 години
Значи само малко история! Асансьорите на Орлов мост който беше сложен при кмета Стефан Софиянски от бившето СДС дето умре (и СЛАВА НА БОГА ЗА ТОВА), та тия асансьори струваха до колкото си спомням тогава около 1 милион лева! Та тия баш асаньори вече 20 години не съм ги виждал да работят НИ ВЕДНЪЖ! Колко КРАДЦИ ЛЪЖЦИ И ПРОЧИЕ ПИПЛАЧИ като Софиянски има в тая държава ей! И НЯМАТ И НЯМАТТ СВЪРШВАНЕ ЕЙ!
7
1
 
9
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ. преди 6 години
До Discovery И ФИРМАТА НА СИНКОВЕЦА, ЩЕ МУ ФАЛИРА.. НИКОЙ НЯМА ДА ИМ ИМА ДОВЕРИЕ ВЕЧЕ.
6
0
 
22
 
! Отговори
Discovery преди 6 години
хахаххаха тоя бащицата, как са го подкарали целата рода не е истина просто :D :D :D И щерка и син и зет.... :D :D :D Типична БГ картинка. Иначе номер 2 право е казал, като се карат да си намери общината друга фирма за подръжка, а тея да ги осъди за неизпълнение на задачата и така...
5
0
 
17
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Ба си общината , ба си самокоският компир !
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДС наследниците са разглезени и неблагодарни, защото са възпитавани не с труд, а с привилегии.
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Парите покваряват здраво!
2
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако имаше държава, щеше да наеме друга фирма да свърши това започнато от баща и син, след което да си търси парите и правата в съда. А ония нека се разправят, на нормалните хора не им пука за техните отношение - но нека, те не страдат за тяхна сметка.
1
2
 
19
 
! Отговори
Даа преди 6 години
Абе, хубава рабата ...ама бг -нашенска.