АПИ с апел: Карайте внимателно!

Над 1000 машини почистват пътните настилки в страната
22 мар 2018 19:00, Красимир Ангелов
6
АПИ с апел: Карайте внимателно!
Снимка: БТА

Шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена със зимните условия, и без резки маневри, апелират от Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Над 1000 машини почистват пътните настилки в районите със снеговалеж в момента. Работата на екипите не е спирала, но при продължаващи валежи е невъзможно пътищата да са почистени до асфалт, посочват в съобщение от агенцията.

АПИ припомня, че поддържането на пътната инфраструктура е разделено на четири нива, регламентирани в наредба. В ниво "А" на поддържане са пътищата с интензивност на движението над 4000 моторни превозни средства на ден, каквито са магистралите и първокласните пътища, и направленията, свързващи съседни области. Допустимата дебелина на снежната покривка на платното при снеговалеж за ниво "А" е 3 см.

Максималният срок за извършване на снегопочистващите дейности от момента на спиране на снеговалежа или от момента на констатиране на заледяването до постигане на изискванията за ниво "А" е 2 часа.

В ниво "Б" са пътищата с трафик между 2000 и 4000 МПС на ден. Допустимата дебелина на снежната покривка на платното при снеговалеж е 5 см. Максималният срок за извършване на снегопочистващите дейности от момента на спиране на снеговалежа или от момента на констатиране на заледяването на пътищата до постигане на изискванията за ниво "Б" е 3 часа.

В ниво "В" са пътищата с трафик между 500 и 2000 МПС на ден. Допустимата дебелина на снежната покривка на платното при снеговалеж е 7 см. Максималният срок за извършване на снегопочистващите дейности от момента на спиране на снеговалежа или от момента на констатиране на заледяването на пътищата до постигане на изискванията за ниво "В" е 5 часа.

В ниво "Г" са пътищата с трафик по-малко от 500 МПС на ден. Допустимата дебелина на снежната покривка на платното при снеговалеж е 10 см. Максималният срок за извършване на снегопочистващите дейности от момента на спиране на снеговалежа или от момента на констатиране на заледяването на пътищата до постигане на изискванията за ниво "Г" е 8 часа.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Агенция “пътна инфраструктура” се надява да сте силно набожни и ви пожелава Господ да ви е на помощ!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шофьор с апел към АПИ: Стига фандък (комисион)! Изчистете пътищата!!!
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Апитьу е свърталище на шуробадженакорушветчийски некадърници, там се прехранват. За работа не ги търсете.
2
0
 
2
 
! Отговори
haha преди 2 години
Даже не са 1000 машините а 5000 то се видя!
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АПИ - Айде Писна ни ИдЕоти, да не искате да ви ловим снежинките у въздуха? Имайте търпение до месец Май, тогава ще е топло и сняг няма да има. Зимата ни изненадА. Тя е виновна, ние не. Плащайте скъпи винетки е не цвилете. По-добре няма да стане, по-зле ще става. Поздрави от Батко ви Бойчо.