Дивна с глоба или без наказание! Закони, български закони...

Адвокат: Това ще е факт, ако раненият модел не предяви претенции!
Обновена: 22 мар 2018 14:18 | 22 мар 2018 11:45, Анисия Иванова
107

Има възможност Дивна да не получи никакво наказание заради пътния инцидент, ако пострадалата не предяви претенции. Това обясни адвокат Людмил Рангелов пред Bulgaria ON AIR.

Миналата седмица младата певица предизвика катастрофа, в която пострада тежко нейна близка приятелка. Назначената автотехническа експертиза ще търси причината за инцидента, но според първоначалната информация Дивна е каралa със 120 км/ч. Мненията в обществото се поляризираха от затвор за певицата до състрадaние. Шоуменът Слави Трифонов настоя за затвор за Дивна, ако се докаже, че е шофирала с неразрешена скорост.

Още по темата

Адвокат Рангелов смята, че обществеността се информира зле за това какво точно се е случило. Според него става дума за причинена средна телесна повреда, за което законът предвижда до 3 години лишаване от свобода, а неосъждано лице задължително получава само административно наказание.

"Пътната настилка трудно може да намали отговорността на водача. Появи се информация, че гумите не са били с необходимата дълбочина на грайфера", отбеляза адвокатът.

Той допълни, че често разследващите органи изчакват резултатите от автотехническата експертиза, за да повдигнат обвинения.

"За съжаление младите шофьори излизат недобре подготвени - не са карали 31 часа, не са карали на магистрала, не са карали вечер. 15 -18% от младите шофьори участват в ПТП в първите 2 години след получаване на книжката. Практическите умения по шофиране са много далеч", коментира в "България сутрин" председателят на Асоциацията на пострадалите в катастрофи Владимир Тодоров.

Той отбеляза, че Дивна не е тествана за наркотици, но е станало ясно, че не е употребила алкохол. Сигурно има превишение на скоростта, но тези престъпления са неумишлени, каза още Тодоров.

Певецът и приятел на Дивна Дамян Попов подчерта, че е изключено тя да е взела наркотици. Според него постът на Слави Трифонов във Facebook е прекалено краен и не може инцидентът да бъде сравняван с този на Максим Стависки. 

"Ако беше някой непопулярен, това ПТП щеше да бъде просто част от статистиката и никой нямаше да съди водача", каза Дамян Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Ето затова масово се кара с *** газ!Примери за подражание колкото щеш,и то от хай-лайф калибър.
90
11
 
3
 
! Отговори
az преди 6 години
Това е на оня хубав път в който имаш 90-60-90 . Карала е със 120 и е навлезнала в този участък в който е 60. Такова намаление 90-60-90 няма никъде е Европа. Само тук заради бензиностанция или заради това е някой селянин се е убил се слагат. Ще получи глоба и ако няма претенции толкова. Иначе условна с глоба и разходи по делото.Да е жива и здрава приятелката и също. На всеки може да се случи. Какво съдите селяни пр*сти не знам
89
3
 
11
 
! Отговори
Бонго преди 6 години
Според мен, за затвор е пресилено да се говори, но една солидна глоба и условна присъда ще бъдат много полезни. Първото като наказание, а второто като Дамоклев меч висящ над главата ѝ, който да и напомня занапред да внимава със скоростта. Не мисля, е затворът по какъвто и начин би и подействал положително.
88
0
 
18
 
! Отговори
bahuro преди 6 години
"Сигурно има превишение на скоростта, но тези престъпления са неумишлени..."Точно, малко си се отплеснал и вместо с 60, си почнал да се движиш със 120... Да бе, повярвах. Чист джигитлък на малката дри.сла. Или просто не познава знаците и ЗДВП, тъй че място на пътя няма. До гуша ми е дошло от вчерашни дри.сли и сФир-ка-джийките, дето са се накачили по колите и карат като бедуин в пустиня.
87
4
 
6
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
абе, а на деси на румци кво и направиха като си игра на "транспортер" със служебнио мерцедес?
86
5
 
5
 
! Отговори
Siap преди 6 години
Колко пари имала Дивна, да вземела шофьор!? Как може да има такива наивници. Корко мислиш, наивнико, изкарва Дивна? Второ, какъв е тоя другарски съд, известна била, а това изисквало повече отговорност. Ехоо! Трето, хората биват наказвани според закона. Целта на закона не е да пълни затворите.
85
1
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 6 години
Ще почака девойката половин година, да се разсее шумът, ще даде две сърцераздирателни интервюта и пак ще се качи по масите да пее. Не трябва да е така, но винаги така става. Който й е вървял по капризите да става "звезда", ще й помогне и сега. Да му мислят тия, дето нямат спонсори.
84
2
 
18
 
! Отговори
Жан преди 6 години
Е, всеки нарушил закона трябва да си плати. А такива измислени "певачки" и "звезди" да се научат на ред и дисциплина и да си носят последиците.
83
5
 
15
 
! Отговори
Един преди 6 години
И за нея самата ще е най-добре да полежи 3 години. Така ще има възможност да осъзнае, че е сгрешила и да се поправи. Не влезе ли на топло, ще остане с впечатлението че законите не важат за нея и ще поиска да стане я депутат, я министър.
82
5
 
6
 
! Отговори
Ivan преди 6 години
A s kakvo e izvestna taia che nemoga da se setia?
81
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Англия има едни пичове нещо подобно на нашите Иван и Андрей ,страшно известни Ant and Dec в Събота Антъни "Ant" Макпартлин беше арестуван и обвинен в каране на кола с превишена скорост под влияние на алкохол. В България обаче тъй като в повечето случаи "звИздИТИ" са приближени на бизнесмени ,политици ,нищо не последва освен някоя статия във вестник или сайт .
80
0
 
17
 
! Отговори
Как Може? преди 6 години
Какво толкова сложно има за законодателя да приложи закона има ли нарушение превишена скорост, второ ПТП има повредена инфраструктура съоражения и имущество. трето пострадал пътник, няма значение на кого е приятел пострадалия на кого е имуществото или кой е водача. Вина има управляващия автомобила, значи носи отговорност за всичко, кой ще покрие разходите за лечението на пострадалата НЗК, кой ще оправи пътния участък, кой ще плати за службите да разследват Трябва да плати НАРУШИТЕЛЯ, но .....
79
2
 
22
 
! Отговори
Стоян преди 6 години
Ааа, сега разбрах. Законите в Народна Република България са за популярни и непопулярни хора. Тя затова и не е мръднала на йота след 1990 г.
78
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Англия в градовете карат с 80 дори, но отстрани тротоарите са отделени с метални огради от пътя, освен това навсякъде има светофари и като пресичаш просто натискаш бутона и след 1 минута ти светва зелено.
77
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
120 kilometra -Това е скорост за каране по магистрала спирачният път на тази скорост е около 30-40 метра . Ако е карала в населено място с тази скорост е за затвор .На запад разрешената скорост в градско шофиране е 30-40 километра . Талибани и състезатели по улицата не ми трябват !Джигит с 120 блъска наред ?
76
2
 
10
 
! Отговори
pkboev преди 6 години
До 63:Благодаря за допълнението! Има и други наказания относно причиняване на смърт по непредпазливост и прочие (подобен контекст, несвързано с конркетното деяние) - логиката е ясна.До 72:На пръв поглед адвокат Рангелов говори за правила, които не съществуват => остава да приемем, че изказва мнения и очаквания на база опит с предишни дела или наистина е напълно неподготвен (надявам се да е това...).
75
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До дед МарозНещо не сте адекватен, защото щяхте да знаете, че ако превишите скоростта, а в последствие предизвикате ПТП с ранени лица няма да ви бъде съставен административен акт, а отивате на наказателно, но друг е въпроса, че ако сте "дивна", някоя "мутра", "бизнесмен", "политик" или "служител" или "максим" в бг ще ви оневинат.
74
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който е част от властта - а това почти винаги са освен политиците и певците и журналистите,артистите .. те не подлежат на наказание .Да му мисли простия *** който в мизерия и беднотия влиза веднага в пандиза !
73
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колата сама се е форсирала до 120, а дамата се е опитала с цената на живота си да спре и спаси приятелската си.Наркотици ли? Няма такова нещо. Момчето в клипа го потвърди, че познава водачката и тя не знае що е това наркотик.пп. корабче плува на хоризонта.
72
5
 
15
 
! Отговори
дед Мароз преди 6 години
"Сигурно има превишение на скоростта, но тези ПРЕСТЪПЛЕНИЯ са неумишлени, каза още Тодоров" .... аФФтора?Какви престъпления, какви 5 лева.Превишената скорост е нарушение ... но престъпление не е.