Ефектът на времето: Въртим часовника, живакът скача – депресията факт!

Поредната смяна на стрелките ни очаква в края на седмицата
Обновена: 22 мар 2018 14:17 | 22 мар 2018 09:30, Боряна Павлова
75

20012 гледания   |  Още видео

Поредна смяна на стрелките ни очаква в края на седмицата. Психиатърът д-р Веселин Герев подчерта пред Bulgaria ON AIR, че тя е абсолютно вредна, но сама по себе си не води до самоубийства.

Рязката смяна на времето и температурните амплитуди са тези, които по-често ни карат да посегнем на живота си.

"Рязкото повишаване на температурите напъва много главата и кара психиката да работи на много високи обороти", посочи д-р Герев.

Неговата практика през годините показва, че хората, които посягат на живота си в състояние на депресия са много малко. При здрави хора обикновено причината е злоупотреба с наркотици, а при психично болните - при спиране на лекарствата.

"Продават се много мощни психостимуланти, някои са на границата на разрешеното. Могат да предизвикат ядрен взрив в главата на човек. Големият риск е свързан с антидепресантите, които се изписват масово в цял свят. Това е средство, което трябва да те извади от състояние на потиснатост. Когато си в състояние на нервно напрежение то дава по-голям тласък на безпокойството", обясни той.

Д-р Герев отбеляза, че в рисковата група при смяна на времето попадат всички хора, които са взимали високи дози антидепресанти.

"Ще ставате час по-рано, ще идвате на работа час по-рано, ще пиете кафето си час по-рано и ще бъдете неконцентрирани, защото психиката ви е свикнала да спи", подчерта психиатърът относно смяната на часовника.


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
4
 
! Отговори
Denko преди 10 месеца
Внезапно спиране на антидепресанти може да предизвика сериозни психични разтроиства. Другите мнения са в хипотези граничещи с глупости
70
3
 
3
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 10 месеца
Глупости! Който се депресира, не му е проблемът ставането! Ако на някой му е криво,че ще става с един час по-рано, да започне да става с две минути по-рано всеки ден в продължение на един месец! С две минути по-ранно ставане ще се депресира ли човек, девилчета?
69
1
 
1
 
! Отговори
Хамериканеца преди 10 месеца
АМи в Америка го смениха преди 2 седмици. Ама нямам време да мисля за времето така че не се стресирах от това. Други са стресовете тука
68
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
лягайте час по рано и ще се наспите както обикновено .. аман от дофтори
67
1
 
6
 
! Отговори
РОССИЯ преди 10 месеца
дипресиите идват от новият вирус които 28 год. съществува в българия вирусът се казва безпаричие това е факт дами и господа няма смисъл да измисляте и да лъжете народа си вече го знаем
66
2
 
5
 
! Отговори
ааа преди 10 месеца
оф едни и същи простотии всяка година , депресирани ХХХ ми , да се оправят , никаква разлика няма да мен , само ПУТ.. се оплакват
65
2
 
7
 
! Отговори
незнайко преди 10 месеца
Абе като идете в чужбина , където е друг час, как се оправяте ? Винаги ще се намерят "за" и "против" , но когато е по своя воля, ще си живеят без да се оплакват.
"Биологичен часовник " е измислица , преди да се е въвело измерването на времето с механични, а по - късно и с други уреди, не е имало такова определение !
64
1
 
6
 
! Отговори
Поредното безумие преди 10 месеца
И безумците,които му се радват. Всяка намеса в природните закони,води до тежки подледствия,които отдавна са налице. Всичко в природата е съобразено и наруши ли се синхрона,нарушителите си плащат.
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Къде го напъва главата,отзад ли?
62
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Никакви депресии не ме налягат със смяната на времето, нито жена ми, нито роднините ми, нито познатите ми. Вие май умишлено се опитвате да ни втълпите, че трябва да се депресираме.
61
4
 
7
 
! Отговори
Toni преди 10 месеца
До хард бачкатор
Както и много други хора. Стига драми.
60
7
 
1
 
! Отговори
Idealist преди 10 месеца
Ще ми работите, гои , от изгрев до залез слънце! Ако искате по-големи заплати, ще ви заменя с роботи. Децата ви ще направя джендъри.
59
1
 
19
 
! Отговори
"-" преди 10 месеца
Природота сама е решила какъв да бъде биологичният часовник на всички живи същества, включително и на човека.
Всяко отклонение от законът на природата е вреден!!!!!
58
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Който има проблем с нервите си ги има целогодишно не само при смяна на сезоните ! Пийте си хапчета бе хора.Стига с тия депресивни статии .
57
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Чакам неделята и лятното часово време и самото лято с нетърпение още малок ище мога да седя до късно в парка със семейство и приятели какво по хубаво от това да се радваме на слънцето и живота повече време. Категорично против зимното време !
56
2
 
6
 
! Отговори
NaBateto@gmail преди 10 месеца
Преп: "Рязката смяна на времето и температурните амплитуди са тези, които по-често ни карат да посегнем на живота си".
Българския педластки съвет, т.н. МС на РБ, така и не успя да намери СЕБЕ си, в лицето на ... В, почти всички напреднали страни се отчита, гадното въздействие върху човек и психиката му, и не са приели да вървят по курвенската пътека, като България за постоянна млъсноподобна промяна на час. време!
Джендърфлай, просто е върхово в научните технологии напоследък, свръхусилено ГРОБ!
55
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вредно - глупости!
Аз пък чакам с нетърпение лятното време...
54
13
 
14
 
! Отговори
хард бачкатор преди 10 месеца
От 12 години работя на смени -дневна , нощнна ,почивка..
Така съм се омотал,че незнам ден ли е... нощ ли е ..Лягам си когато другите стават за работа, работя когато другите спят!
Влязъл съм в един транс все едно съм в будна кома и това ,че щели да местят часа просто го местя в другия крачол!
И 3 часа да го върнат все ми е тая!
Тези които ревът,че смяната на часа им таковало мамата ами те ако ходят на смени 1 месец и ще скочат през терасата!
53
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
не ме интересува времето. Ако Бойко не го върне, не се връщам и аз хахах
52
13
 
4
 
! Отговори
Мафия преди 10 месеца
Хайде сега,време е да се възползват урудливите човечета да самоубиват жертви, че е настъпила масова депресия от смяната на времето!