Ефектът на времето: Въртим часовника, живакът скача – депресията факт!

Поредната смяна на стрелките ни очаква в края на седмицата
Обновена: 22 мар 2018 14:17 | 22 мар 2018 09:30,
75


Поредна смяна на стрелките ни очаква в края на седмицата. Психиатърът д-р Веселин Герев подчерта пред Bulgaria ON AIR, че тя е абсолютно вредна, но сама по себе си не води до самоубийства.

Рязката смяна на времето и температурните амплитуди са тези, които по-често ни карат да посегнем на живота си.

"Рязкото повишаване на температурите напъва много главата и кара психиката да работи на много високи обороти", посочи д-р Герев.

Неговата практика през годините показва, че хората, които посягат на живота си в състояние на депресия са много малко. При здрави хора обикновено причината е злоупотреба с наркотици, а при психично болните - при спиране на лекарствата.

"Продават се много мощни психостимуланти, някои са на границата на разрешеното. Могат да предизвикат ядрен взрив в главата на човек. Големият риск е свързан с антидепресантите, които се изписват масово в цял свят. Това е средство, което трябва да те извади от състояние на потиснатост. Когато си в състояние на нервно напрежение то дава по-голям тласък на безпокойството", обясни той.

Д-р Герев отбеляза, че в рисковата група при смяна на времето попадат всички хора, които са взимали високи дози антидепресанти.

"Ще ставате час по-рано, ще идвате на работа час по-рано, ще пиете кафето си час по-рано и ще бъдете неконцентрирани, защото психиката ви е свикнала да спи", подчерта психиатърът относно смяната на часовника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последната година-две само глупости приказвате при всяка смяна на времето. Преди да не би да е пречило на някого десетилетия наред. Глобализма ли иска да го отмените, що ли не зная, но хич не ми харесва тази психоза, която създавате!!
5
19
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
смяната на времето е поредна еврогейска простотия,която не води до никакви ползи .просто на някой *** от европа му е скимнало да бъде "оригинален"
4
2
 
23
 
! Отговори
Спиро Киров преди 6 години
аз се чудя защо в политическите партии е пълно с ненормалницито било от смяната на времето
3
13
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оу да, голяма депресия, че целия ти ден е облян в светлина.Не е ли си зимното време да се събудиш по тъмно в 7 и да се прибереш от работа по тъмно в 17:00 не ми го хвали!А сега какво?Ставаш светло, топло!На работа и в офис да си, отваряш прозореца да влиза свеш въздух, то едно светло такова, прибираш се от работа в 17, светло чак до 21 часа, ужас бе, ужас.Не можеш да се забиеш пред телевизора рано, рано ами можеш да стоиш навън само да си губиш времето в тая светлина.Чиста депресия!
2
17
 
35
 
! Отговори
гербист-Гинковист преди 6 години
Най-добре е да остане само зимното време, т.е. астрономическото. Така човек може да става сутрин преди работа и да заработва допълнително, като събере пари да си купи ЧЕЗ или някоя друга компания.
1
8
 
27
 
! Отговори
Моряк и половина преди 6 години
Страшен стрес 2 пъти в годината!? Ние като хжанем дългата от Япония за Щатите сменяме по 8-9 часа в рамките на 20 дена! Това е то стрес!