Трети сме по смъртност в света, Афганистан и Украйна след нас!

Това са данни от годишното изследване на ЦРУ
22 мар 2018 20:05,
221
Трети сме по смъртност в света, Афганистан и Украйна след нас!
Снимка: pixabay.com

ЦРУ прави годишно изследване на смъртността по държави и в него България е на трето място. Страни, в които е имало или има военни действия, се намират след нас в тази класация - Афганистан е на десето място, а Украйна на пето място.

През последния четвърт век се промениха всички условия, от които зависи здравето и възпроизводството на населението в България, коментира проф. Трендафил Митев пред БНР.

"С какво се храни българският народ? Катастрофата на българското земеделие доведе до това, че изчезна онзи хубав розов домат, изчезнаха хубавите краставици, изчезнаха хубавите плодове, изчезна всичко онова, което беше здрава българска народна храна. През последния четвърт век ние консумираме преди всичко зеленчуци и плодове от Турция, от Гърция. Нашето население се храни с плодове и зеленчуци, без да познаваме с каква химия се обработват те. Освен това България се превърна в гробницата на старите автомобили в Европа. Въздухът се отрови".

Очевидно демографската политика на България не е това, което трябва да бъде, добави още проф. Трендафил Митев.

"Не се стимулира раждаемостта достатъчно. Не се осигуряват онези финансови разходи, които са необходими на едно младо семейство, за да отглежда деца, за да може съотношението да бъде в полза на живите, на активните, на младите, които дават прираст във всяко едно отношение", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
11
 
3
 
! Отговори
Трак преди 6 години
Ей русофили , боко си е ваш , още си пази членската книжка от БКП.И той ви плаща на червените олигарси.Цялото НС е русофилско и пак мрънкате.Вечно недоволни или просто некадърни
133
13
 
2
 
! Отговори
Що е русофил преди 6 години
Обича Русия и презира България.Мрази Европа защото там търтеи като него получават много пари.Мрази , че му се налага да муфти другите за кинти и най го дразни това , че той е много по кадърен и умен от тях , но те не заслужават да видят неговото величие.Ще им бачка той , да не са Путин случайно.На русофила всички са му длъжници за това , което дядо му е избачкал.Нищо , че той биеше дядо си за пенсията му , но това вече не бил онзи голем човек.А бе въобще тоя Сорос е налагал дядо му и
132
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До П.Петров 141Селски, а ФИрарИ безплатно не искаш ли?!Аман от КОМУНИСТИ!Като нямаш пари НЯМАШ и деца.Кой ти каза че можеш да си ръсиш семето "Хей така"??
131
9
 
7
 
! Отговори
КГБ преди 6 години
Като гледам коментарите,ми става ясно откъде идва тази манипулативна статия! Русофилската *** се придържа към опорните точку на хибридната война от Русия! Целят да покажат колко сме зле в ЕС и колко добре сме били като тяхна република! Манипулират умело българина и го карат да мрази страната си!
130
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хо-Хо, с Боко-тиквата напред към ..........ЧЕТВЪРТИЯТ свят.Няма Гана, няма Того, Ганьовстан е номер ЕДНО ...........ама отзад напред.
129
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Иде време разделнопреди 30 години беше Атеизъм и пионерчетата се кланяха на Димитров в Мавзолея, какъв Господ се разхождал
128
0
 
13
 
! Отговори
Че преди 6 години
Преди години имаше един филм..мисля на BBC (БИ БИ СИ, не Военно Въздушните Сили:) за дълголетието в Родопския регион. Оказва се, че хората нямат нужда от лукс, за да живеят дълго, а от чист въздух, истинска храна и труд (движение). Подобен филм направиха наскоро за гръцкия остров Икария, където е най-голямата концентрация на столетници в Европа.
127
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой не е ял от прочутите български восъчни колбаси? Кой не е ял великото сирене и кашкавал? Кой не е мазал с химически пастет и странна лютеница?
126
7
 
5
 
! Отговори
РОССИЯ преди 6 години
ами президента ни благодари на ес и нато за освобождението ни от турско робство и сега да благодари на ес и нато че ни забраняват нащо производствона сел.стопански производство сами ни унищожават вън от бг продажници
125
3
 
11
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
То държавност няма, камоли демографска политика! Не ни трябва просто раждаемост, а раждаемост на качествени граждани ! За студентско семейство дете/деца безплатна квартира, безплатна ясла, безплатна детска градина.За семейство висшисти, държавна квартира, която след 10г може да се закупи, а наемите се приспадат от стойността. Второ дете на висшисти с половин такса за ясла и детска градина , трето и повече безплатно.Социални детски до две деца, при повече нищо.Безплатно образование т.н.
124
2
 
3
 
! Отговори
Kr преди 6 години
Путин виновен!
123
15
 
6
 
! Отговори
Трак до славянин преди 6 години
Добре де , защо тогава още ни има и сме болшинство.Още средата на 90те се тръбеше , че след 5 до 10 или най много 15г. всичко ще се срине и българите ще сме малцинство.И какво стана след повече от 20г. , едно голямо нищо.Даже нещата вървят някак нагоре , ако че дори държавата се мъчи да ни срине.Ти виждаш разруха , а аз виждам шанс за успех.Защото сега за пръв път от много години виждам хора без никакви връзки и гръб , да създават блага за българите.
122
3
 
18
 
! Отговори
до 136 от славянин преди 6 години
България няма прираст на населението през последните 25 години, а за да разбереш възрастовото разпределение на смъртността те съветвам някой хубав слънчев ден да посетиш някое селско или градско гробище и да четеш написаното върху кръстовете и надгробните плочи - от тях ще разбереш че населението мре поголовно от 20 до 80+ годишна възраст, в гробищата се намира най-обективната и вярна статистика за смъртността!
121
5
 
21
 
! Отговори
До 127 славянин преди 6 години
Много си прав и много точно го каза! Чудя се как е възможно имайки предвид трагичната ситуация, да има хора които мислят и са сигурни че сега сме по добре, че вървим добре, и че последните 28 год са били напълно успешни за страната! Демографска катастрофа, напълно опостушена индустрия, земеделие, флот, инфраструктури,образование, култура....България е разпродадена на безценица и превърната в територия на молове. 100% корупция! Това ли е позитивното за които някой ми говорят??
120
6
 
3
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Е те тези статистики са свързани с прираста. При нас той е много нисък, защото младите напускат масово страната. Населението застарява и съответно смъртността става висока. Така, че резултата не значи "в България се умира бързо и лесно". Нещата са малко по-сложни.
119
1
 
9
 
! Отговори
до 132 от славянин преди 6 години
Е, и!? Изключенията не спират свободното падане!? Ще се опитам да ти обясня от какво зависи бъдещето на една нация! Съвсем накратко - от това колко добре живее болшинството от населението и, а не незначителното малцинство! Когато болшинството живее добре, то не емигрира, не мре без време и ражда деца, защото вижда смисъл и перспектива в това! И аз също вярвам на очите си - цели общини, където някога нямаше кьорав индианец, днес са почти напълно индиански с тук-там някой оцелял българин!!
118
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 86На никого не съм длъжна, още по-малко да създвам роби и нещастници. Теб като толкова те кефи направи и изгледай десетина за д акомпенсираш такива като мен , които няма да направят нито едно :))
117
6
 
6
 
! Отговори
Трак до славянин преди 6 години
Щеше за малко да достигне 9млн. но не успя.А аз вярвам на очите си , имам вила в село Лесичово и там децата стават все повече и всичко се развива.Няма нито роми или турци а детска градина.Скоро се очаква и училището пак да отвори врати.Има два цеха и една винарна , работа бол.Братовчед ми има фирма с над 40 програмиста , а наскоро даже един германец дойде да работи за него в България.
116
3
 
13
 
! Отговори
Пореден преди 6 години
отровни сме крадливи завистливи ненаситни лакоми цинични и тук там някой добър човек дето вече не издържа и се готви за миграция ... или събира пари за такава .всичко което ни се случва си го заслужаваме ..."...не сме народ а *** туй ще кажа и ще свърша " нещо такова беше казал Славейков.
115
5
 
4
 
! Отговори
мухахах преди 6 години
Или статията е умишлено провокативна или авторката се е напушила до козирката. Според мен е първото. На всичкото отгоре и нескопосано.